Skocz do zawartości
BOB

Jakiego kompa kupić ????????

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że topic banalny :oops: ale cóż.

Mam 8 - 8,5 tys. zł na silnego kompa bez monitora oraz silne wc :twisted: :twisted: na cpu, grafe i jeśli to ma sens to na pamiątki, HDD oraz chipset. :D Oczywiście komp bedzie kręcon :twisted: jeśli go kupie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zalezy czy amd czy intel?

jak amd to :

athlon 1700+ 0.13 dobra seria

Epox 8rda+,Asus a7n8x Deluxe

Pamiątki jakieś kozackie (Corsair,Geil,Samsung,infineon,twinmos) zalezy co kto lubi :wink:

Grafa Gf4 4600 MSI,ABIT :wink: :D widze że lubisz nvidie

dziwięk albo ten co jest na mobo Soundstorm albo Audigy2

Zasiłka Cheftec 360W :twisted:

Rw = LITEON only :roll: :wink:

reszta wedle uznania :roll: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak amd to :

Pamiątki jakieś kozackie (Corsair,Geil,Samsung,infineon,twinmos) zalezy co kto lubi  :wink: 

Grafa Gf4 4600 MSI,ABIT :wink:  :D widze że lubisz nvidie

Zasiłka Cheftec 360W  :twisted: 

Rw = LITEON only  :roll:  :wink: 

reszta wedle uznania  :roll:  :wink:

Oczywiście że AMD!!!! Mówiłem, że mam dużo kasy więc możeby lepszy procek Czy zasiłka nie za slaba??? A może by GEforce FX jak wyjdzie???(nie bede kupował kompa tak od razu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na www.4max.com.pl jest dorgie chlodzenie Thermaltake - Aquarius II™ Liquid Cooling lecz bardzo dobrze wykonane mozesz sie skusic na nie lecz sa tez inne bec moze lepsze ale te od Thermaltake wydajnie mi sie bardzo dobre czytalem recenzje i powiem ze zadowalajaca .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na www.4max.com.pl jest dorgie chlodzenie Thermaltake - Aquarius II™ Liquid Cooling lecz bardzo dobrze wykonane mozesz sie skusic na nie lecz sa tez inne bec moze lepsze ale te od Thermaltake wydajnie mi sie bardzo dobre czytalem recenzje i powiem ze zadowalajaca .

Godne 8) , ale widziałeś wydajność tej pompki???? :cry:

Chciałem kupic Aqaszuta kaskada 001 (3000l/h 8) :twisted: , a nie jakieś90 :wink: )

Czego nalać do obiegu (myślałem o 100% płynu do chłodnic :P ) i jakie kupić bloki (w zestawie tylko jede, a ja potrzebuje nawet 5).

ps. Dzięki za porady ludzie. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA proponuje

Xp1700+ B0 JUIHB 0251 0,13u - 260zl

Epox, 8RDA+, Asus na NFORCE2 - 530/620zł

Grafa Radek 9700PRO - 1200zł

twardy - MAxtor 120GB z 8MB Cache - 950zł (x2=1900zł)

zasilka jakies 360/420 W - 300zł

DVD-ROM - Pioneer 16x48x - 250zł

CDRW - Lite-On 48x24x48x - 270zł

Dzwiek Audigy 2 - 200zł

Pamiec Corsair,Geil,Samsung, KINGSTON, OCZ, 2x256DDR - 500zł

WC z Silicon Valey. 300- 400zł

W sumie ceny liczone tak jak mi sie wydaje: 4760zł z jednym twadrym i 5900zł z 2x twardy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak amd to :

Pamiątki jakieś kozackie (Corsair,Geil,Samsung,infineon,twinmos) zalezy co kto lubi  :wink: 

Grafa Gf4 4600 MSI,ABIT :wink:  :D widze że lubisz nvidie

Zasiłka Cheftec 360W  :twisted: 

Rw = LITEON only  :roll:  :wink: 

reszta wedle uznania  :roll:  :wink:

Oczywiście że AMD!!!! Mówiłem, że mam dużo kasy więc możeby lepszy procek Czy zasiłka nie za slaba??? A może by GEforce FX jak wyjdzie???(nie bede kupował kompa tak od razu)

jak masz kase to kupuj lepszego proca ale osobiscie od radzam za to co ci zostanie mozesz np.: ................ :P :D a tak powaznie proca 1700+ dobra seria (JUIHB, JUICB) przy WC wykrecisz na 2800+ jak nie wiecej :twisted: a jesli kupisz np.: 2600+ bo chyba takie są u nas dostępne (o 2700+ czy 2800+ ciezko) to i tak go nie wykrecisz duzo a w kieszeni duuuuuuzo ci ubedzie dla porownania 1700+ okolo 250 pln 2400+ okolo 880 zl nie mowie o 2600+ wiec kupowanie wiekszego procka nie ma sensu. Tak wlasciwie to zgadzam sei w zupelnosci z Pretorianem

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jka nie wiem czy przy takiej kasie jest sens pchac sie w 1700+. Za yle kasy to mozna kupic juz cos kurde max kozacjkiego jakiegos kurde np 2300+ napewno sa tez serie,m i te sie np na 3,5 ghz wykreca nie wiem. moze 2400, moze 2200, nie mam pojecia, ale wg mnie przy 8,5tys pchac sie w 1700+ to troszke porazka. Mozna poszukac swietnie krecacej serii jakiejs "wyzszej".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jka nie wiem czy przy takiej kasie jest sens pchac sie w 1700+. Za yle kasy to mozna kupic juz cos kurde max kozacjkiego jakiegos kurde np 2300+ napewno sa tez serie,m i te sie np na 3,5 ghz wykreca nie wiem. moze 2400, moze 2200, nie mam pojecia, ale wg mnie przy 8,5tys pchac sie w 1700+ to troszke porazka. Mozna poszukac swietnie krecacej serii jakiejs "wyzszej".

moim zdaniem bedzie ciezko ale zawsze mozna sprobowac. Jesli jednak sie nie znajdzie takowa to chyba nie ma to najmniejszego sensu

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale napewno sie jakas znajdzie :D Spoczko trzbea poszukac troszke po zagranicznych forach, tam na pewno cos znalezli. Bo kurde troszke to by ladnie loozacko wygladalo miec np AXP3500+ w kompie :D Spoko, respect :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koles wyraznie napisal AMD :) :twisted:

dokladnie tak napisał

ale napisał takze posta z prosba o pomoc co wybrac ;) wiec niektorzy uzytkownicy przekonuja do czegos co lubia (czyt. radomek) wiec.....

w sumie jak masz kase bierz 3.06 z tym hyber costam ;) smiga wypas :> i dwa dyski po 40gb lub jak masz wiecej kasy dwie 60 lub 80 wdse lub maxtor z 8mb cashe i to wszsytko w raid.. mobo od asusa

ram samsunga 333 duzo ;) 512 lub wiecej jak starzy kasy

a wc sobie zluz gdzies u mata albo gdzie znajdziesz cos dobrego (propouje poszukac jest tego od chu*a)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Athlonów to XP 2400+ ew. też się jakoś kręcą. Nie ma sensu brać 2600+ Ciekawe jak się Bartony będą kręcić. Mają w końcu niższe taktowanie ale pewnie będą chodzić i na wyższym a to już wypas...

Ja na razie bym brał:

A7N8X Deluxe

1700+ dobra seria / 2400+ i @

DDR markowe na 400MHz w dualu puścić bierz ile cię stać!

Radosław 9700Pro <- nic innego!!!

dys/dyski Caviar SE

Dźwięk: nie ma sensu Audigy 2 się pchać Soundstorm jest i tak wyjebisty.

LITEON - jak najbardziej!

fajny Big tower ;)

zimna katoda (żeby był ten feel)

O WC zapytaj się szpeców jak masz tyle kasiory to możesz złożyć jakie chcesz. Co do bloków na GPU to bierz jak cię stać. Będzie cicho i zestaw wykręcisz na maxa. Spox. Przy takiej sumie dla platformy na AXP to możesz brać co chcesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

intel moze i dobry ale drooogi (czyt. syf;) ) wiec sie nie oplaca.

Czego się przywalasz do intela? Dla mnie amd to syf :P

BTW: chyba już nic nie robisz pożytecznego, tylko piszesz głupoty na tym śmiesznym forum :D

nieeeeeeeeee!!! tylko nie to!!!!!!!! ten temat jest bezsensowny wqrwiajacy!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

intel moze i dobry ale drooogi (czyt. syf;) ) wiec sie nie oplaca.

Czego się przywalasz do intela? Dla mnie amd to syf :P

BTW: chyba już nic nie robisz pożytecznego, tylko piszesz głupoty na tym śmiesznym forum :D

dajcie spokój każdy wie swoje, pozatym zaraz zamkną pewno topik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Berz to co napisali na poczatku ale z ta kasa laduj sie w Radeona 9700PRO i wez 2x512MB DDR albo jakies zajebiste 333 ktore sie pieknie kreca, albo 400 ktore sie kreca lae juz troszke mniej pieknie :)

A procka wez troszke mocniejszego niz 1700 i tak go podkrecisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Berz to co napisali na poczatku ale z ta kasa laduj sie w Radeona 9700PRO i wez 2x512MB DDR albo jakies zajebiste 333 ktore sie pieknie kreca, albo 400 ktore sie kreca lae juz troszke mniej pieknie :)

A procka wez troszke mocniejszego niz 1700 i tak go podkrecisz.

tak tylko ze z dobrej serii 1700+ wycisnie tyle samo no moze ciut ciut mnie :lol: :D :twisted: no ale za to kilkaset zloty w kieszeni mozen sie porzadnie opic ;) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wszystko, ale mam niesamowitego zonka :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Starzy stwierdzili, że można jeszcze tego kompa potrzymać :evil: :evil: :roll: , bo przyszedł do nich zaprzyjaźniony informatyk i czegoś im tam nagadał!!!!!!!!!!!! QRWA MAĆ :evil: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry: :cry:

MAM DOŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wszystko, ale mam niesamowitego zonka :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry: Starzy stwierdzili, że można jeszcze tego kompa potrzymać :evil:  :evil:  :roll: , bo przyszedł do nich zaprzyjaźniony informatyk i czegoś im tam nagadał!!!!!!!!!!!!  <font color="#FF0000">[ciach!]</font> MAĆ :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  

MAM DOŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uuuuuuu No to wtopa .Ja terz mialem podobna sytuacje jak mialel jeszcze p3 600mhz (tego pierszego) i plyte na kt133 265 ramu i rive to jak juz milem kompa kupowac to przyszedl tez taki cep (wielki informatyk) i tak se gadamy i on gada ze nie potrzeba zmieniac plyty bo mam taks fajna przeca to via kt133 (rok 2002) jest dobra nie musisz jej zmieniac .Ale ja sie nie poddalem i kupilem i dobrze i sie ciesze i mam w [gluteus maximus] go :twisted: :twisted: juz wiecej tego goscia do domu nie wpuszcze (moj nauczyciel informatyki, nie kotrzy znaja opowiastki jakiego barana z niego zrobilem przec cala klasa :wink: ) I tak ma byc to wytlumacz rodzicom jakos .Niech se poczytaja ten topic my juz im to jakos wytlumaczymy.(chyba)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...