Skocz do zawartości
Gość Aaronik

7600gs Galaxy Czy X1950pro Gecube Na Agp!

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad wymiana mojego galaxy na agp 7600gs ale na ddr2 na jedną z powyższych kart. Myślę ze za swoja wezmę około 350-może 400 zł...wiec do gs na ddr3 dołożyłbym 100...a do x1950pro już musiałbym dołożyć ze 350... problem w tym ze nie wiem czy mój procek styknie do tego ati i czy nie lepiej pozostać przy tym zalmanie od galaxy... a posiadam 2800+ athlona64 (bez problemu kreci sie na 2,3) k8ns 1gb ramu zasiłka chieftec 400...gdybyście mi doradzili byłbym baaardzo zadowolony...a i tez w niedługiej przyszłości myślę o wymianie monitora ziamziung 795df... na jakieś lcd... tylko nie wiem czy lepiej kupic cos w stylu philipsa perfect panel (bo od razu mowie ze nie zniósłbym walniętych pixeli-wiem jak mi przeszkadzają w pracy :) lol ) czy kupić coś w podobnej cenie na mva od np Benq 19 cali badz Belkę 20 cali panoramę na pmva...chociaż tu cena jest duuzo większa no i brak gwarki na pixele i w Belce i w Benq (komp służy do netu grania filmy i rzeczy "biurowe" jednakże lubię pograć i to w dobrej jakości)

dzięki za sugestie i może pytanie co do monita nie w tym miejscu ale to się z karta graf ściśle łączy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie:( ale on jest w procesie 130 więc to pewnie dlatego:( Venice by pewnie poszedł bez problemu. Więc pewnie pozostanie galaxy zalman do zakupienia. Zreszta z tego co widzialem ten x1950pro potrzebuje mocnego zasilacza a ja mam tylko 400 chiefteca wiec to juz pewnie bedzie za mało;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) to chyba się skuszę jednak na tego galaxy...własnie...jesli tylko wiecie...czy te gs na dd3 sa tak samo dowoltowane jak normalny 7600gt ? bo w moim gs na dd2 dla rdzenia 530 to juz kres mozliwosci.. i to nie wina temperatury bo zarowno karta jak i cala obudowa sa raczej dobrze chlodzone..

a wracając do tego gs z zalmanem to czy mozna go podkrecic do chociazby nominalnych wartosci zwyklego gt ? czyli 560 dla rdzenia? bo jesli tak to bylo by super... zreszta wczoraj u brata bawilem sie jego palitem 7600gs sonic...i mimo ze te pamieci maja opoznienia 2 ns to bez problemu jada na 1400mhz a procek karty siada tez przy 530. Najgorsze co mnie martwi u niego to jego zasilka...350 feela ;/ takie gorace powietrze z niej wali ze ja nie wiem czy nie zjara sie...nie przegrzeje a ma co ciagnac... bo procz venice 3000+ i dysku i tej karty ma jeszcze skystara i dwa napedy optyczne... ale on skapi kasy na zasilke...i sie mnie nie chce posluchac...ech.. chociaz ja tez prawie dwa lata jechalem na feelu no ale na takim konfigu jak mam w sygnaturze jeszcze bez problemu wyrabial... w kazdym badz razie dzieki za podpowiedzi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiec jezeli bedziesz gral w 1024x768 bez fsaa i anizo i kierowal sie 3dmarkami 2005 jak co niektorzy sie tu wypowiadajacy to faktycznie taki x1950 moze chodzic na 80% mozliwosci

natomiast przy rozdzialkach 1600x1200 czy nawet 1280x1024 z wlaczanymi eye candies tak naprawde czy mialbys wykreconego venica do 2.8 ghz czy to co teraz masz nie bedzie wiekszej roznicy

a panowie troche obiektywizmu i mniej 3dsmarko osodow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiec jezeli bedziesz gral w 1024x768 bez fsaa i anizo i kierowal sie 3dmarkami 2005 jak co niektorzy sie tu wypowiadajacy to faktycznie taki x1950 moze chodzic na 80% mozliwosci

natomiast przy rozdzialkach 1600x1200 czy nawet 1280x1024 z wlaczanymi eye candies tak naprawde czy mialbys wykreconego venica do 2.8 ghz czy to co teraz masz nie bedzie wiekszej roznicy

a panowie troche obiektywizmu i mniej 3dsmarko osodow

TEz nie wiedzialem co i wkoncu kupilem 7900gs :). Proc blokuje moj dapiero przymocnym oc karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi