Gość Aaronik Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zastanawiam się nad wymiana mojego galaxy na agp 7600gs ale na ddr2 na jedną z powyższych kart. Myślę ze za swoja wezmę około 350-może 400 zł...wiec do gs na ddr3 dołożyłbym 100...a do x1950pro już musiałbym dołożyć ze 350... problem w tym ze nie wiem czy mój procek styknie do tego ati i czy nie lepiej pozostać przy tym zalmanie od galaxy... a posiadam 2800+ athlona64 (bez problemu kreci sie na 2,3) k8ns 1gb ramu zasiłka chieftec 400...gdybyście mi doradzili byłbym baaardzo zadowolony...a i tez w niedługiej przyszłości myślę o wymianie monitora ziamziung 795df... na jakieś lcd... tylko nie wiem czy lepiej kupic cos w stylu philipsa perfect panel (bo od razu mowie ze nie zniósłbym walniętych pixeli-wiem jak mi przeszkadzają w pracy :) lol ) czy kupić coś w podobnej cenie na mva od np Benq 19 cali badz Belkę 20 cali panoramę na pmva...chociaż tu cena jest duuzo większa no i brak gwarki na pixele i w Belce i w Benq (komp służy do netu grania filmy i rzeczy "biurowe" jednakże lubię pograć i to w dobrej jakości) dzięki za sugestie i może pytanie co do monita nie w tym miejscu ale to się z karta graf ściśle łączy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Cpu może ciut zamulać x1950 - nie da rady więcej z niego wycisnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aaronik Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 niestety nie:( ale on jest w procesie 130 więc to pewnie dlatego:( Venice by pewnie poszedł bez problemu. Więc pewnie pozostanie galaxy zalman do zakupienia. Zreszta z tego co widzialem ten x1950pro potrzebuje mocnego zasilacza a ja mam tylko 400 chiefteca wiec to juz pewnie bedzie za mało;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zasilacz powinien dać rady :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 zasilacz na 90% wyrobi problem to twój procek mi moje c2d na defaulcie zamula x1950 pro (wprawdzie pci-e ale wydajność nie jest dużo wyższa od agp) dopiero po podkręceniu ponad 2,5ghz , 3ghz przestał mieć wpływ na grafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Bierz Galaxy :) , u mnie proc porządnie hamuje grafe więc u ciebie było by to samo do tego piszesz że nie możesz go wyżej puścić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aaronik Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 :) to chyba się skuszę jednak na tego galaxy...własnie...jesli tylko wiecie...czy te gs na dd3 sa tak samo dowoltowane jak normalny 7600gt ? bo w moim gs na dd2 dla rdzenia 530 to juz kres mozliwosci.. i to nie wina temperatury bo zarowno karta jak i cala obudowa sa raczej dobrze chlodzone.. a wracając do tego gs z zalmanem to czy mozna go podkrecic do chociazby nominalnych wartosci zwyklego gt ? czyli 560 dla rdzenia? bo jesli tak to bylo by super... zreszta wczoraj u brata bawilem sie jego palitem 7600gs sonic...i mimo ze te pamieci maja opoznienia 2 ns to bez problemu jada na 1400mhz a procek karty siada tez przy 530. Najgorsze co mnie martwi u niego to jego zasilka...350 feela ;/ takie gorace powietrze z niej wali ze ja nie wiem czy nie zjara sie...nie przegrzeje a ma co ciagnac... bo procz venice 3000+ i dysku i tej karty ma jeszcze skystara i dwa napedy optyczne... ale on skapi kasy na zasilke...i sie mnie nie chce posluchac...ech.. chociaz ja tez prawie dwa lata jechalem na feelu no ale na takim konfigu jak mam w sygnaturze jeszcze bez problemu wyrabial... w kazdym badz razie dzieki za podpowiedzi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Bierz 7300gt od Galaxy bez problemów po oc przegoni 7600gt :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popow Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 tak wiec jezeli bedziesz gral w 1024x768 bez fsaa i anizo i kierowal sie 3dmarkami 2005 jak co niektorzy sie tu wypowiadajacy to faktycznie taki x1950 moze chodzic na 80% mozliwosci natomiast przy rozdzialkach 1600x1200 czy nawet 1280x1024 z wlaczanymi eye candies tak naprawde czy mialbys wykreconego venica do 2.8 ghz czy to co teraz masz nie bedzie wiekszej roznicy a panowie troche obiektywizmu i mniej 3dsmarko osodow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 tak wiec jezeli bedziesz gral w 1024x768 bez fsaa i anizo i kierowal sie 3dmarkami 2005 jak co niektorzy sie tu wypowiadajacy to faktycznie taki x1950 moze chodzic na 80% mozliwosci natomiast przy rozdzialkach 1600x1200 czy nawet 1280x1024 z wlaczanymi eye candies tak naprawde czy mialbys wykreconego venica do 2.8 ghz czy to co teraz masz nie bedzie wiekszej roznicy a panowie troche obiektywizmu i mniej 3dsmarko osodow TEz nie wiedzialem co i wkoncu kupilem 7900gs :). Proc blokuje moj dapiero przymocnym oc karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...