ba-M-bo Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 mam pytanie do was, przez przypadek w moim dvd przesunelem taki suwak(voltage selector) z 230 na 115 i tylko uslyszalem psztyk i wiadomy smrodek... to oznacza ze dvd sie zjaralo i moge je wy[ciach!]lic na smietnik czy oplaca sie jego naprawa... dvd dobre bo LINNa zakupioone w niemczech za niezla kaske :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 To zależy od tego jaki elektronik się za to weźmie i co dokładnie się zrypało. Sprawa może być naprawdę na grosze. Jeden bezpiecznik, jakiś rezystor. Może z jeden tranzystor mosfet. Trudno powiedzieć, ale zazwyczaj da się niewysokim kosztem naprawić. Pewnie by się jeszcze przydało kondensatorki po tej próbie wytrzymałościowej wymienić bo i tak za jakiś czas popłyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba-M-bo Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) rozmawialem ze znajomym, powiedzial mi ze zobaczy to i moze bedzie trzeba tylko kondensatory wymienic bo tez tak mial tylko w zasilaczu od kompa... ja sie na tym nie znam ale zobacze co on z tym wykombinuje a tak to sie przedstawia http://linn.cinexpo.com/cinexpo_tech.php/tid,5/pid,1274 Edytowane 31 Stycznia 2007 przez ba-M-bo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...