_Mistrz_ Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Szukam ram'u o pojemności podanej w temacie do zestawu opartego na p5n-e. Zależy mi na jak najlepszych osiągach. Osobiście zastanawiałem się nad: OCZ Platinum 800Mhz PDP Patriot LLK 667Mhz PDP Patriot LLK 800Mhz (cały czas nurtuje mnie pytanie czy warto doplacać 100zł względem 667Mhz) Geil Ultra 800Mhz Macie może jeszcze jakieś lepsze propozycje? Co do ceny to mogłyby kosztować +/- tyle co te podane powyżej. Liczę na szybkie odpowiedzi ponieważ chciałbym w niedługim czasie nabyć pamięci. Z góry dziękuje za wszystkie rady. Oczywiscie chodzi o MB, a nie o Mb (patrz temat). :wink: Edytowane 31 Stycznia 2007 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODY89 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Wydaje mi sie że najlepsze będą OCZ Platinum :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Witam też zastanawiam się jakie pamięci do P5N-e SLI zastanawiam się nad tymi dwoma http://www.imperium.net.pl/ocz-pc800-2512m...dr2-p-9578.html i http://www.imperium.net.pl/geil-pc800-2512...dr2-p-7485.html różnica w cenie mała tylko któe lepsze? Edytowane 1 Lutego 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 ocz! geile maja podobno czasami jakies problemy. polecam ocz platinum rev. 2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Oczywiście że OCZ :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 ocz! geile maja podobno czasami jakies problemy. polecam ocz platinum rev. 2 ;] Czemu akurat rev2? Czym się różnią od innych rewizji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) To przeczytałem już, że Geil'e nie, a co na temat LLk vs. Platinum? I mam pytanie. Jesli takie ocz'y potrzebują 2,1-2,2 V na start to mobo wstanie bez problemu? BTW. pisząc o dobrych osiągach mam na myśli oczywiście OC. Edytowane 1 Lutego 2007 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Czy ktoś moze polecić jakieś zaufane sklepy? Nie często kupuje sprzęt i nie znam zbyt wielu, a komputronik trochę drogi. Kuszące ceny są w gral.pl. Jeszcze nie widziałem 2x512MB Platinum w wersji rev.2, jak narazie same 2x1024MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Czy ktoś moze polecić jakieś zaufane sklepy? Nie często kupuje sprzęt i nie znam zbyt wielu, a komputronik trochę drogi. Kuszące ceny są w gral.pl. Jeszcze nie widziałem 2x512MB Platinum w wersji rev.2, jak narazie same 2x1024MB. Też właśnie nie widziałem 2x512 rev 2 pytałem się na imperium.pl i mówią, że to są jakieś inne ale nie rev 2. Więc rev 2 chyba tyczy się 2x1024MB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Według strony producenta rev.2 jest dostępna w wersji 1024MB lub 2x1024MB. Raczej brałbym te OCZ'y, ale jeszcze kwestia sklepu i czy nie ma problemów jeśli wymagają 2,2V na start. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Ja zamówiłem te ocz'ty w esc.pl za 460zł we wtorek, dzisiaj wysłali, więc jutro albo w poniedziałek będę mógł zacząć testować :). Edytowane 1 Lutego 2007 przez krzyysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Doszedłem do wniosku, że mobo kupię sobie w miejscowym sklepie (nie stracę dużo), a memki kupię w Gralu lub własnie ESC. A mógłbym mi ktos dać odp. w związku z tym napięciem ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Nie mam miernika wiec ci nie powiem dokladnie ale w biosie mam 2.2 i dzialaja. Jak ustawilem an 1.9 to komp nie chcial wstac. Botowal sie dopiero od 2.0 nie wiem czy to u mnie tylko tak dziala. Ktos chyba na forum ma jeszcze te pamiatki wiec zapytaj. Edytowane 1 Lutego 2007 przez KOFEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Ale chodzi mi o to czy jak dostanę nowo mobo (z tematu) i pamięci (powiedzmy te OCZ) to jak złożę to wszystko, to czy bez problemu wystartuje (innymi słowy automatycznie ustawi się to wymagane 2,1V)? Edytowane 1 Lutego 2007 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Dziwne pytanie, przeciez bios bedzie mial ustawienia auto i sam dobierze. Nie wiem czmu mialby nie wystartowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Dzięki, o to mi chodziło. Kiedyś się nawet nad tym nie zastanawiałem, ale ktoś narobił mi niepotrzebnego zamieszania. Teraz już wiem co wybiorę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...