Skocz do zawartości
_Mistrz_

2x512 Mb Ddr2 Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam ram'u o pojemności podanej w temacie do zestawu opartego na p5n-e. Zależy mi na jak najlepszych osiągach. Osobiście zastanawiałem się nad:

OCZ Platinum 800Mhz

PDP Patriot LLK 667Mhz

PDP Patriot LLK 800Mhz (cały czas nurtuje mnie pytanie czy warto doplacać 100zł względem 667Mhz) Geil Ultra 800Mhz

Macie może jeszcze jakieś lepsze propozycje? Co do ceny to mogłyby kosztować +/- tyle co te podane powyżej. Liczę na szybkie odpowiedzi ponieważ chciałbym w niedługim czasie nabyć pamięci. Z góry dziękuje za wszystkie rady.

Oczywiscie chodzi o MB, a nie o Mb (patrz temat). :wink:

Edytowane przez _Mistrz_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Witam też zastanawiam się jakie pamięci do P5N-e SLI zastanawiam się nad tymi dwoma

http://www.imperium.net.pl/ocz-pc800-2512m...dr2-p-9578.html

i

http://www.imperium.net.pl/geil-pc800-2512...dr2-p-7485.html

różnica w cenie mała tylko któe lepsze?

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

ocz! geile maja podobno czasami jakies problemy. polecam ocz platinum rev. 2 ;]

Czemu akurat rev2? Czym się różnią od innych rewizji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To przeczytałem już, że Geil'e nie, a co na temat LLk vs. Platinum?

I mam pytanie. Jesli takie ocz'y potrzebują 2,1-2,2 V na start to mobo wstanie bez problemu?

BTW. pisząc o dobrych osiągach mam na myśli oczywiście OC.

Edytowane przez _Mistrz_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś moze polecić jakieś zaufane sklepy? Nie często kupuje sprzęt i nie znam zbyt wielu, a komputronik trochę drogi. Kuszące ceny są w gral.pl.

Jeszcze nie widziałem 2x512MB Platinum w wersji rev.2, jak narazie same 2x1024MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Czy ktoś moze polecić jakieś zaufane sklepy? Nie często kupuje sprzęt i nie znam zbyt wielu, a komputronik trochę drogi. Kuszące ceny są w gral.pl.

Jeszcze nie widziałem 2x512MB Platinum w wersji rev.2, jak narazie same 2x1024MB.

Też właśnie nie widziałem 2x512 rev 2 pytałem się na imperium.pl i mówią, że to są jakieś inne ale nie rev 2. Więc rev 2 chyba tyczy się 2x1024MB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam miernika wiec ci nie powiem dokladnie ale w biosie mam 2.2 i dzialaja. Jak ustawilem an 1.9 to komp nie chcial wstac. Botowal sie dopiero od 2.0 nie wiem czy to u mnie tylko tak dziala. Ktos chyba na forum ma jeszcze te pamiatki wiec zapytaj.

Edytowane przez KOFEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chodzi mi o to czy jak dostanę nowo mobo (z tematu) i pamięci (powiedzmy te OCZ) to jak złożę to wszystko, to czy bez problemu wystartuje (innymi słowy automatycznie ustawi się to wymagane 2,1V)?

Edytowane przez _Mistrz_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi