garf Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Mam płyte asusa a7n8x z prockiem athlon XP 1800+ i pamięciami ddr 256 PC333 (no name) i najnowszy bios na niej. Mam problem z ustawieniem pamięci zeby ruszyły na 333mhz jak ustawic FSB i mnoznik procka i ustawienia pamięci zeby poprawnie działał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 to pewnie wina noname. One tak czesto maja, niby pc333 a tak serio to tego ni potrafia osiagnac... Rozwiazniem moze byc pogorszenie timingow, CL na 3 i kurde jak dalej nie pojdzie to napiecie wieksze, a jak dalej nie to kurde na serwis, bo w sumie powinny chodzic na 333 - !! wiec kurde oddaj i ci niech oddadza kase, a ty sobie kupisz jakies samusngi i bedzie git :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 hehe w sumie racja bo na noname nie sprawdzisz czy pojdzie na 333 :D a na samsungu masz pewnosc :) wiec wymien jak mozesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Mam płyte asusa a7n8x z prockiem athlon XP 1800+ i pamięciami ddr 256 PC333 (no name) i najnowszy bios na niej. Mam problem z ustawieniem pamięci zeby ruszyły na 333mhz jak ustawic FSB i mnoznik procka i ustawienia pamięci zeby poprawnie działał. masz palomino z zabklokowanym mnznikiem jak sadze wiec go raczej nie puscisz na 166 ps.pamieci sa na pewno w porzadku - nie wiem jak tam w biosie asusa ale na pewno masz mozliwosc ustawienia ddr w zakresie 100-200% w stosunku do proca wiec kombinuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garf Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 procek mam ustawiony jak 133 a mnoznik 11.5 moze to jest przyczynom?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garf Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 procek jest ustawion jak 133 a mnoznik 11.5 wykrywa bios procek jako 1800+ a pamienci som podkręcone na 200mhz czyli 150% i sdram actibe precharge delay <7> sdram ras to cas delay <3> sdram ras precharge delay <3> a sdram cas latency <2.5T> tak mam poustawiane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 procek jest ustawion jak 133 a mnoznik 11.5 wykrywa bios procek jako 1800+ a pamienci som podkręcone na 200mhz czyli 150% i sdram actibe precharge delay <7> sdram ras to cas delay <3> sdram ras precharge delay <3> a sdram cas latency <2.5T> tak mam poustawianeno to w czym problem??? pamieci faktycznie chodza na 200 wiec jedno co mozesz robic to maxymalne dac timingi i juz jak masz dobre chłodzenie to krec jeszcze fsb proca podnoszac vcore -spróbuj dac fsb 150 -100% synchro ddr na maz ostrych timinfach -vcore daj na 1.8 - 1.85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Chopoki chyba nie zalapaly :lol: pamienci som podkręcone na 200mhz czyli 150% A mnie sie zdaje ze on chce wycisnac z tych pamieci fizycznie 333MHz 8O = DDR666 8O Pamiec DDR333 faktycznie ma taktowanie 166MHz .... A to ze z tych NONAMe uzyskales FSB200... no fakt ze na kijowych timingach :wink: to i tak cud 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubik2003 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 to pewnie wina noname. One tak czesto maja, niby pc333 a tak serio to tego ni potrafia osiagnac... Rozwiazniem moze byc pogorszenie timingow, CL na 3 i kurde jak dalej nie pojdzie to napiecie wieksze, a jak dalej nie to kurde na serwis, bo w sumie powinny chodzic na 333 - !! wiec kurde oddaj i ci niech oddadza kase, a ty sobie kupisz jakies samusngi i bedzie git :D co ty chrzanisz?? czytaj i licz co pisze a potem sie odzywaj ps.zrób tak jak pisze bartezjusz- masz wszystko czarne na białym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 to pewnie wina noname. One tak czesto maja, niby pc333 a tak serio to tego ni potrafia osiagnac... Rozwiazniem moze byc pogorszenie timingow, CL na 3 i kurde jak dalej nie pojdzie to napiecie wieksze, a jak dalej nie to kurde na serwis, bo w sumie powinny chodzic na 333 - !! wiec kurde oddaj i ci niech oddadza kase, a ty sobie kupisz jakies samusngi i bedzie git :D co ty chrzanisz?? czytaj i licz co pisze a potem sie odzywaj ps.zrób tak jak pisze bartezjusz- masz wszystko czarne na białym sory, o co chodzi?? co chrzanie?? co nie pasi?? nie bardzo rozumiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garf Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 ejst ten problem jak przekrece to monitor nie wlancza sie lub glosniczek daje o sobie znac ja bym wlal dokladnie ustawienia FSB i mnoznik procka i ustawienia pamięci bo tam jest bisciezaje moznliwosci a ja jusz mam dosc tej zabawy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 sprobuj ustawic na 333 (125% fsb dla pamieci) i zwieksz vdimm do 2.61v powinno chodzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garf Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 pamienci mam teraz na 2.6v a zmienialem na 2.7 i 2.8v to dalej to samo a pamienic 125% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garf Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 bede mial okazje od znajomego porzyczyc kinstony 256/333 to wtedy sprawdze czy pamienci nie sa rabniete przy okazji dam mu swoje ale dalej czekam na jakies propozycje rozwiazania tego problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garf Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Pamieci te noname som dobre dzialajom u znajomego normalnie a na kinstonach 256/333 to sam wykrywa jako 166mhz :( Co robic :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...