ripool Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Posiadam taki sprzęt Athlon XP 3700+ SanDiego Asrock 939 Dual-SataII 1 GB RAM Nagrywarka DVD i czytnik DVD GF 6800 XT i zasilacz TOPOWER 400P5 U12 400W Chciałem zmienic grafikę na GF 7900GS i mam z nią taki problem że w momencie startu XP obraz mi się wyłacza, ale dyskie pracują. I czy jest to spowodowane tym że zasilacz nie wyrabia teraz z nową grafiką. W co nie bardzo wierze, że taki zasilacz nie wyrabia z tym sprzętem. Procesor nie był podkręcony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) to 6800XT miales modowane ?? Jak tak to wejdz do windowsa w trybie awaryjnym i usun riva tuner i sterowniki od grafiki najlepiej za pomoca driver cleaner ;) Edytowane 1 Lutego 2007 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 a jeżeli i to nie pomoże to zmierz napęcia ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ripool Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 a jeżeli i to nie pomoże to zmierz napęcia ;-)Niestety nie posiadam miernika. Ale sprawdzałem jeszcze kartę na innym kompie gdzie był zasilacz Chiftec 420 i obraz był do momentu pokazania się pulpitu w XP a potem się restartował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Bledy sterownikow. Bedziesz sie musial troche nagimnastykowac z trybami awaryjnymi i moze Drive Cleanerem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ripool Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 a jeżeli i to nie pomoże to zmierz napęcia ;-) Próbowałem jeszcze przestawić przełącznik "Split" na "Combine" ale wtedy zasilacza strasznie głośno zaczął piszczeć i w ogóle nie startował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ripool Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Trochę się wyjaśniło. Karta jest w porządku. Sprawdziłem ją na płycie Asrocka 775 z i na MC Feel II 350 i poszło bez najmniejszych problemów. Jedyna różnica to że ta płyta posiada tylko PCI-X x4 a moja ma x 16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 WTF? Każda nowa płyta musi mieć złącze do grafiki PCI-E x16 :) PCI-E x4 jest dodatkowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ripool Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 WTF? Każda nowa płyta musi mieć złącze do grafiki PCI-E x16 :) PCI-E x4 jest dodatkowe ;) Tamta płyta ma zintegrowaną grafikę i tylko jedno złącze x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ripool Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 no i sprawa się wyjaśniła. Nic nie było zesute, sprzęt działa jak należy. Okazało się że jak to często bywa wina leży po stronie sterowników i XP. Mimo że odinstalowałem wszystie sterowniki jak również sterowniki do AGP. Wyczyściłem Drive Cleanerem, to nie pomogło. Dopiero gdy podłączyłem inny dysk i zainstalowałem od nowa XP wszystko działało jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...