Exeqtor Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Witam Zakupiłem gamepada Apollo GP-3000 http://www.apollomultimedia.eu/?s=p&kat=10&iD=201 świadom jego wad :-) i marki ale cena zwyciężyła nad jakością. Zainstalowałem sterowniki zgodnie z instrukcją i jest problem z kalibracją jednego z minijoysticków. Pozostałe elementy działają bez problemu a jednego minijoya nie można skalibrować. Na innym komputerze po zainstalowaniu skalibrował się sam więc wyeliminowałem przypuszczenie, że pad może być uszkodzony. Kombinowałem i podpinałem pod różne porty USB i to samo. Mam też joystick na usb i z nim nie ma problemów z kalibracją. Wywaliłem sterowniki i probowałem kalibracji bez nich pozwalając aby Windows XP sam wykrył sterowniki i dalej jest to samo - jeden minijoy się nie kalbruje (cały czas ustawiony kierunek w lewo). Pewnie wystarczyłoby przeinstalować system i problem by zniknął ale może ktoś spotkał się z podobnym problemem i poradził sobie z nim inaczej. Czy pad może się gryźć z innymi urządzeniami na usb np. myszką albo pilotem do kompa (czujnik IR podłączony do usb)? Pisałem do apollo ale oczywiście nie raczyli odpowiedzieć no bo i po co :mur: P.S. na początku w trybie ustawiania działał też wibracja - teraz wibracja też juz nie działa (na drugim komputerze śmiga bez problemu). Edytowane 1 Lutego 2007 przez Exeqtor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...