Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono.

Potrzebuję jakiejś dobrej karty dźwiękowej za rozsądną cenę, jako że kompletnie w tej materii się nie orientuję proszę o poradę. Czy opłaca się kupić kartę z linku poniżej?

http://allegro.pl/item162776718_sound_blas..._najtaniej.html

Ewentualnie co moglibyście mi poradzić innego, do 200, max 250 pln.

Do karty podłączone będą głośniki G500 Creativa.

Pozdrawiam

Gustaf

Edytowane przez Gustaf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta niezła ale temat na złym forum.

Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to:

Procesory

Płyty główne

RAM

Karty graficzne

Gotowe zestawy

Edytowane przez dzikidaniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szanowne grono.

Potrzebuję jakiejś dobrej karty dźwiękowej za rozsądną cenę, jako że kompletnie w tej materii się nie orientuję proszę o poradę. Czy opłaca się kupić kartę z linku poniżej?

http://allegro.pl/item162776718_sound_blas..._najtaniej.html

Ewentualnie co moglibyście mi poradzić innego, do 200, max 250 pln.

Do karty podłączone będą głośniki G500 Creativa.

Pozdrawiam

Gustaf

Bierz tego ZS z allegro, zauważyłem że ostatnio starsze modele kart Audigy Creativea nieźle się sprzedają w przeciwieństwie do tych nowych kastratów. Widziałem nawet aukcje na których zwykłe Audigy 2 dobijały do 200zł, więc tutaj jest całkiem niezła cena, a to bardzo dobra dźwiękówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kartę chciałbym wydać max 100 pln.

To odpowiedź jest prosta:

- Jeżeli gry są istotne, to używana Audigy 1 z Allegro, np. typ SB0090, SB0230.

- Jeźeli ważna jest wysoka jakość muzyki lub dobre wejście do nagrywania, to Audigy SE lub używany SB Live! 24.

I chyba nie ma nic, co mogłoby być konkurencją dla tych kart przy ograniczeniu wydatku do 100zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To odpowiedź jest prosta:

- Jeżeli gry są istotne, to używana Audigy 1 z Allegro, np. typ SB0090, SB0230.

- Jeźeli ważna jest wysoka jakość muzyki lub dobre wejście do nagrywania, to Audigy SE lub używany SB Live! 24.

I chyba nie ma nic, co mogłoby być konkurencją dla tych kart przy ograniczeniu wydatku do 100zł.

No głównie do filmów (DD 5.1 albo AC3 5.1) i muzyki ,a do gier to tak mniej. Ważne by był trochę lepszy od tego SB live SB0100. A te nowsze modele Audigy 1 SB0310 albo SB0350 ,też są warte uwagi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No głównie do filmów (DD 5.1 albo AC3 5.1) i muzyki ,a do gier to tak mniej. Ważne by był trochę lepszy od tego SB live SB0100.

Przypuszczam, że Audigy 1 będzie dla Ciebie lepszym wyborem. Drivery np. zawierają dekoder DD.

A te nowsze modele Audigy 1 SB0310 albo SB0350 ,też są warte uwagi ?

SB0310 to Audigy LS, bardzo podobna do Audigy SE ale zwykle droższa, więc nie warto kupować.

SB0350 to Audigy2 ZS, której cena przekracza założone 100zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No głównie do filmów (DD 5.1 albo AC3 5.1) i muzyki ,a do gier to tak mniej. Ważne by był trochę lepszy od tego SB live SB0100. A te nowsze modele Audigy 1 SB0310 albo SB0350 ,też są warte uwagi ?

DD i AC3 to jedno i to samo, czyli Dolby Digital Audio Compression-3, tak jak już popej napisał Audigy 1 SB090 lub SB230 będzie najlepszym wyborem do 100zł, osobiście LS ani SE bym nie brał, kiedyś miałem i po tygodniu się pozbyłem na rzecz SS...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DD i AC3 to jedno i to samo, czyli Dolby Digital Audio Compression-3, tak jak już popej napisał Audigy 1 SB090 lub SB230 będzie najlepszym wyborem do 100zł, osobiście LS ani SE bym nie brał, kiedyś miałem i po tygodniu się pozbyłem na rzecz SS...

Albo sb0160 :) to to samo co sb0090 tylko że w miejsce FireWire jest GamePort.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam audigy 1 pełna + g500 czy warto zmienić tego 2 za? czy odczuje poprawe dźwięku? może ktoś miał takie porównanie audigy 1 z tym 2 zs tylko nie wyczytane gdzieś tylko czy ktos na własne ucho słyszał :razz: ?

odczujesz i to spora.

ja w epoce amd mialem ss i audigy 1. jedynka poszla do zyda. Po zamianie na intela niechetnie kupowalem

2 zs nuczony takim sobie a1 ale nie chcialem sluchac integry.

Po godzinie od wlozenia od kompa wiedzialem ze dobrze zrobilem.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli grasz w gry to najlepsze będą youp-pax'y, a jeśli nie grasz to KX'y...

dokladnie jak pisze kolega.

ja na codzien jade na pax.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie jak pisze kolega.

ja na codzien jade na pax.

pzdr

Wyczytałem niedawno na forum, że najlepsiejszymi sterownikami do audigy2/2Zs/4 są najnowsze te ze strony Creative'a, dają najładniejszy niby dźwięk ale nie sprawdzałem. Osobiście też jade na PAXach w wersji YouP-PAX-A4v3.5 do tego soft YouP-PAX-Fiv2.32.2006.SP2 i moją Audigy2 gra bardzo ładnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi