Gustaf Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Witam szanowne grono. Potrzebuję jakiejś dobrej karty dźwiękowej za rozsądną cenę, jako że kompletnie w tej materii się nie orientuję proszę o poradę. Czy opłaca się kupić kartę z linku poniżej? http://allegro.pl/item162776718_sound_blas..._najtaniej.html Ewentualnie co moglibyście mi poradzić innego, do 200, max 250 pln. Do karty podłączone będą głośniki G500 Creativa. Pozdrawiam Gustaf Edytowane 3 Lutego 2007 przez Gustaf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Karta jest dobra. Rok temu za taką samą, tyle, że z dwuletnią gwarancją wyrzygałem 300pln. Do czego bedziesz jej używał?? Edytowane 1 Lutego 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Karta niezła ale temat na złym forum. Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to: Procesory Płyty główne RAM Karty graficzne Gotowe zestawy Edytowane 1 Lutego 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Witam szanowne grono. Potrzebuję jakiejś dobrej karty dźwiękowej za rozsądną cenę, jako że kompletnie w tej materii się nie orientuję proszę o poradę. Czy opłaca się kupić kartę z linku poniżej? http://allegro.pl/item162776718_sound_blas..._najtaniej.html Ewentualnie co moglibyście mi poradzić innego, do 200, max 250 pln. Do karty podłączone będą głośniki G500 Creativa. Pozdrawiam Gustaf Bierz tego ZS z allegro, zauważyłem że ostatnio starsze modele kart Audigy Creativea nieźle się sprzedają w przeciwieństwie do tych nowych kastratów. Widziałem nawet aukcje na których zwykłe Audigy 2 dobijały do 200zł, więc tutaj jest całkiem niezła cena, a to bardzo dobra dźwiękówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Dobra ,ale wciąż jak dla mnie trochę za drogo :| Sam zamierzam wziąć jakiegoś Audigy ,a do tego jakieś głośniki. Np te Geniusy SW-HF5.1 5000 ;) ,ale na kartę chciałbym wydać max 100 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 na kartę chciałbym wydać max 100 pln.To odpowiedź jest prosta: - Jeżeli gry są istotne, to używana Audigy 1 z Allegro, np. typ SB0090, SB0230. - Jeźeli ważna jest wysoka jakość muzyki lub dobre wejście do nagrywania, to Audigy SE lub używany SB Live! 24. I chyba nie ma nic, co mogłoby być konkurencją dla tych kart przy ograniczeniu wydatku do 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 To odpowiedź jest prosta: - Jeżeli gry są istotne, to używana Audigy 1 z Allegro, np. typ SB0090, SB0230. - Jeźeli ważna jest wysoka jakość muzyki lub dobre wejście do nagrywania, to Audigy SE lub używany SB Live! 24. I chyba nie ma nic, co mogłoby być konkurencją dla tych kart przy ograniczeniu wydatku do 100zł. No głównie do filmów (DD 5.1 albo AC3 5.1) i muzyki ,a do gier to tak mniej. Ważne by był trochę lepszy od tego SB live SB0100. A te nowsze modele Audigy 1 SB0310 albo SB0350 ,też są warte uwagi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 No głównie do filmów (DD 5.1 albo AC3 5.1) i muzyki ,a do gier to tak mniej. Ważne by był trochę lepszy od tego SB live SB0100.Przypuszczam, że Audigy 1 będzie dla Ciebie lepszym wyborem. Drivery np. zawierają dekoder DD. A te nowsze modele Audigy 1 SB0310 albo SB0350 ,też są warte uwagi ?SB0310 to Audigy LS, bardzo podobna do Audigy SE ale zwykle droższa, więc nie warto kupować. SB0350 to Audigy2 ZS, której cena przekracza założone 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zakupiłem tego Audigy 2 ZS, komputera używam praktycznie do gier, i filmów, więc mam nadzieję że będę zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 No głównie do filmów (DD 5.1 albo AC3 5.1) i muzyki ,a do gier to tak mniej. Ważne by był trochę lepszy od tego SB live SB0100. A te nowsze modele Audigy 1 SB0310 albo SB0350 ,też są warte uwagi ? DD i AC3 to jedno i to samo, czyli Dolby Digital Audio Compression-3, tak jak już popej napisał Audigy 1 SB090 lub SB230 będzie najlepszym wyborem do 100zł, osobiście LS ani SE bym nie brał, kiedyś miałem i po tygodniu się pozbyłem na rzecz SS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 DD i AC3 to jedno i to samo, czyli Dolby Digital Audio Compression-3, tak jak już popej napisał Audigy 1 SB090 lub SB230 będzie najlepszym wyborem do 100zł, osobiście LS ani SE bym nie brał, kiedyś miałem i po tygodniu się pozbyłem na rzecz SS...Albo sb0160 :) to to samo co sb0090 tylko że w miejsce FireWire jest GamePort. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Mam audigy 1 pełna + g500 czy warto zmienić tego 2 za? czy odczuje poprawe dźwięku? może ktoś miał takie porównanie audigy 1 z tym 2 zs tylko nie wyczytane gdzieś tylko czy ktos na własne ucho słyszał :razz: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Mam audigy 1 pełna + g500 czy warto zmienić tego 2 za? czy odczuje poprawe dźwięku? może ktoś miał takie porównanie audigy 1 z tym 2 zs tylko nie wyczytane gdzieś tylko czy ktos na własne ucho słyszał :razz: ?odczujesz i to spora. ja w epoce amd mialem ss i audigy 1. jedynka poszla do zyda. Po zamianie na intela niechetnie kupowalem 2 zs nuczony takim sobie a1 ale nie chcialem sluchac integry. Po godzinie od wlozenia od kompa wiedzialem ze dobrze zrobilem. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 skoro tak mówisz to chyba zmienie a jakie stery polecasz do 2 zs? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 skoro tak mówisz to chyba zmienie a jakie stery polecasz do 2 zs?Jeśli grasz w gry to najlepsze będą youp-pax'y, a jeśli nie grasz to KX'y... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Jeśli grasz w gry to najlepsze będą youp-pax'y, a jeśli nie grasz to KX'y...dokladnie jak pisze kolega. ja na codzien jade na pax. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 wrzuciłbym kx'y ale mam problema z midi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 dokladnie jak pisze kolega. ja na codzien jade na pax. pzdr Wyczytałem niedawno na forum, że najlepsiejszymi sterownikami do audigy2/2Zs/4 są najnowsze te ze strony Creative'a, dają najładniejszy niby dźwięk ale nie sprawdzałem. Osobiście też jade na PAXach w wersji YouP-PAX-A4v3.5 do tego soft YouP-PAX-Fiv2.32.2006.SP2 i moją Audigy2 gra bardzo ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 U mnie na A2 OEM wrzucenie najnowszysch sterow Creative konczy sie brakiem dzwieku - mimo, ze wszystko instaluje sie OK i od strony programowej nic nie zglasza bledow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 hmmm u mnie na słuchwkach też nie było nic słychać...jak przerzuciłem z czarnego do zielonego to zaczęło grać. Teraz mam panel i mam we d****ie gniazdka z tyłu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...