AndyN Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ludzie, dajcie spokój z tą polaczkowatością! Jak miało być przyśpieszenie to było jęczenie że nie limity, jak są limity to jęczenie że nie ceny, a jakby były ceny to wszyscy by płakali że nie przyśpieszenie... Dają wam coś za darmo, a wy tylko narzekacie.Ke? :blink: Zrozum jedno: nie zatrzyma mnie to przed przejściem do Netii bo nie mam zamiaru płacić 84 zł brutto za neo 512 plus abonament za telefon - w netii będę miał 1Gb za 64 zł i będę mógł obniżyć abonament w TePsie. To nie jest "polaczkowatość" tylko chora sytuacja na polskim rynku telekomunikacyjnym z monopolistą w roli głównej ! Szczery szacunek dla szefowej UKE, która robi rewelacyjną robotę Podnoszą transfer z 128 na 256 nie zmieniając cen - teraz ci "podniesieni" będą płacić mniej niż ci z 256 - faaajnie i logicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noiser Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ludzie, dajcie spokój z tą polaczkowatością! Jak miało być przyśpieszenie to było jęczenie że nie limity, jak są limity to jęczenie że nie ceny, a jakby były ceny to wszyscy by płakali że nie przyśpieszenie... Dają wam coś za darmo, a wy tylko narzekacie. wrzuc na luz, napewno ja nie jeczalem na przyspieszenie, bardzo by mnie to ucieszylo i wtedy napewno do konca umowy zostalbym w tp, limitow i tak nigdy nie wykorzystuje... a sory ale 84zeta za 512 to jest porazka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Tak kur.. niech zniosą limity, nich podniosą każdemu prędkość do maxymalnej, w ogóle niech udostępnia net za darmo. Nie wiem, z czego tu się cieszyć ?! Dopiero teraz zobaczycie jak pięknie będzie wam net chodził, właśnie teraz przyszedł czas, aby wszyscy się przekonali o niewydolności serwerów TP które już teraz ledwo wyrabiają. Jak dla mnie idiotyzm, totalny idiotyzm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 jak wszedles w taka umowe ze placisz 84 zl za 512 to teraz plac a nie nazekaj po to sa umowy teraz place 56zl za 1mb i jest to dobra cena ale ja bede tak placil przez 3 lata a ty za rok bedziesz mial za 56zl 6mb a ja dalej bede w tym siedzial i zdaje sobie z tego sprawe!!! To jest umowa!!! Nie sprawiedliwe bo nie sprawiedliwe ale takie ejst zycie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Dokladnie wiedzieliscie w co sie pakujecie i na jak dlugo, przeciez bylo do przewidzenia ze za rok/poltora beda lepsze oferty podpisales umowe i zobowiazales sie do placenia tyle a tyle przez dany okres czasu za dana usluge i powinienes sie z tego wywiazywac a nie jeczec. Ja tez podpisalem na 2 lata umowe na neostrade 512 za 84 zl i jakos umiem sie z tej umowy wywiazywac. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ja i tak odchodze co mi z tego ze nie ma limitu na moim smiesznym laczu za 5zl drozej w neostradzie pod nazwa net24 mam 1mbit wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noiser Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Dokladnie wiedzieliscie w co sie pakujecie i na jak dlugo, przeciez bylo do przewidzenia ze za rok/poltora beda lepsze oferty podpisales umowe i zobowiazales sie do placenia tyle a tyle przez dany okres czasu za dana usluge i powinienes sie z tego wywiazywac a nie jeczec. Ja tez podpisalem na 2 lata umowe na neostrade 512 za 84 zl i jakos umiem sie z tej umowy wywiazywac. Pozdrawiam Owszem wiedzialem, te dwa lata temu byla to dobra oferta... I fakt moge miec pretensje do siebie, ale tepsa gdyby chciala moglaby dbac o stalych klientow jak wiele innych firm... znajomy m\mial podpisana umowe w poznanskim ICPnecie tez umowa terminowa, od momentu podpisania za free podniesli mu dwa razy predkosc... Dzieki temu maja klienta ktory z nich nie zrezygnuje i wiadomo ze bedzie zadowolony... podobnie robi wiele firm z roznych branz, tu panu cos dolozymy, tam dodamy i maja stalych klientow... no ale jak tepsa woli tylko liczyc zysk to potem sa takie posty i nie ma sie co dziwic Edytowane 1 Lutego 2007 przez Noiser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Owszem wiedzialem, te dwa lata temu byla to dobra oferta... I fakt moge miec pretensje do siebie, ale tepsa gdyby chciala moglaby dbac o stalych klientow jak wiele innych firm... znajomy m\mial podpisana umowe w poznanskim ICPnecie tez umowa terminowa, od momentu podpisania za free podniesli mu dwa razy predkosc... Dzieki temu maja klienta ktory z nich nie zrezygnuje i wiadomo ze bedzie zadowolony... podobnie robi wiele firm z roznych branz, tu panu cos dolozymy, tam dodamy i maja stalych klientow... no ale jak tepsa woli tylko liczyc zysk to potem sa takie posty i nie ma sie co dziwicTak jest w większośći 'osiedlówek; które chcą istnieć.. W mojej mieścinie jest gostawca Igloonet, od momentu podpisania umowy koledze podnieśli transfer z 300 na 600 (ma de facto 400 bo wi fi nie wyrabia), brak limitów, i do tego up też 300@ 600( w praktyce).. Na dodatek cena ciut poszła w dół, pojawiła sie opcja 300 kilo za 25 zł netto.. jak dla mnie śmiech na sali.. co za cena.. ;) Ja że mieszkam za górą, antenki nie sięgają to jestem skazany na ogólnokrajowców.. :( Do tego awaryjność mają znikomą.. tylko pingi delikatnie wyższe.. Neo z tym zniesieniem tranfserów zrobiło wielkie halo, mało komu potrzebne, co innego jakby z ceny spuścili.. Mój przepis, jest jasny, przeczekam 'burze' umowa kończy sie mi w czewrwcu po maturce, może sie wsyzstko jeszcze odmienić na co dam czas dostawcom ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Jakoś nie chce mi się wierzyć w to zniesienie limitów. Pewno będzie tak samo jak ze zwiększeniem szybkości :P Zresztą tp już zaczyna mieć problemy ze stabilnością łącza, a jak zdejmą limity to obciążenie dodatkowo wzrośnie (nieznacznie chyba, bo tylko kilka % abonentów przekracza limity), nieznacznie ale jednak :) Może to taka akcja, która ma zatrzymać klientów :P Jednak ja chyba nigdy nie zamieniłbym swojego łącza na neoshit :) (łącze jak w podpisie, płace 84zł z vat :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ja osobiscie sie ciesze, na predkosci az tak mi nie zalezy, 512 jest w sam raz, za to limity odczulem wielokrotnie na swojej skorze ;] Inni providerzy niestety wchodza do Poznania po terminie rozwiazywania umow TPSA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi2222 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 TA PEWNIE Z LIMITAMI BĘDZIE TAM SAMO JAK Z TYM PRZYSPIESZENIEM DO 1Mb :lol2: KOLEJNA TELEŚCIEMA TELEKOMPROMITACJI FRANCUSKIEJ SA WIDAĆ W TEPSIE SEZON NA LESZCZA W PEŁNI CIEKAWE ILU SIE NA TO NABIERZE :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 TA PEWNIE Z LIMITAMI BĘDZIE TAM SAMO JAK Z TYM PRZYSPIESZENIEM DO 1Mb :lol2: KOLEJNA TELEŚCIEMA TELEKOMPROMITACJI FRANCUSKIEJ SA WIDAĆ W TEPSIE SEZON NA LESZCZA W PEŁNI CIEKAWE ILU SIE NA TO NABIERZE :D Wtedy nie bylo oficialnej prezentacji teraz jest. Nie bedzie limitow Caps lock ci sie zaciol ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Wygląda na to, że zapowiedź jest pewna. W końcu TP musi coś zorbić, aby zatrzymać przy sobie klientelę. Jeśli jest tak jak podaje prezentacja telekomunikacji Polskiej, że 21% klientów stanowią posiadacze neo 128 MB, to nic dziwnego, że im (mnie także) przyspieszają, pozostałym przyjdzie jedynie cieszyc się zdjęciem limitów. Telekomunikacja w ten sposób chce zatrzymać proces uciekania od neostrady i telefonu. Moim zdaniem jest to część bardzo przemyślanego planu; pod naciskiem UKE udawali, że nie mogą rozdzielić neo od telefonu, przeciągali a klient musiał płacić, teraz jak już przytłoczeni karami wprowadzili rozdział, promocje i regulamin jest tak ułożony aby klient przypadkiem nie zrezygnował, a jeśli zechce, no to mu zdejmiemy transfer i dorzucimy pare KB i wtedy zostanie. Śmiać mi się chce z tego, że TP i tak się pośliznęła, testy które były robione i o których było głośno niedawno a dotyczyły wielkich przyspieszeń niepowieodły się, linie TP nie mają takiego zapasu aby wszystkim użytkownikom przymanjmniej podwoić prędkość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Mam znajomego w TP i mówi że dzisiaj chłopaki od szafek czyli Ci co są odpowiedzialni za modemy, serwery są w szoku wpadł dzisiaj kierownik i mówi panowie likwidujemy limity decyzja zapadła. TP nie ma wyjścia musi jakoś zatrzymać wszystkich aby nie przeskakiwali do innych dostawców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Brak limitow mila sprawa, ale ceny nadal zaporowe: http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/intern...03256?_p=603261 Nawet jakbym zrobil teraz cesje i wzial neo na inna osobe, to nic ciekawego w ofercie TP nie ma. Wiec i tak na Netie sie przesiadam, 50zl taniej miesiecznie robi wielka roznice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Brak limitow mila sprawa, ale ceny nadal zaporowe: http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/intern...03256?_p=603261 Nawet jakbym zrobil teraz cesje i wzial neo na inna osobe, to nic ciekawego w ofercie TP nie ma. Wiec i tak na Netie sie przesiadam, 50zl taniej miesiecznie robi wielka roznice :) No zaraz, Tp ma 66 zł za mca przy 24 miesiecznej umowie a w Netii jest 55 (tez 24) - różnica 11 pln to chyba nie jest przesadnie wiele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Jezeli braliscie umowy na 36 miesiecy to sie nie dziwcie ze placicie wiecej niz ktos kto ma szybsze lacze -_- Ja tam na neo nigdy nie narzekalem poza tym, ze byly limity. W sumie zmienilbym lacze na netie, ale nie jest dostepna u mnie. Pozostaje mi tylko neo, ale nie jest tak zle. ;] Jak nie jak tak ? Jeśli masz neo to możesz mieć netie ;) Proste i logiczne [; IMO Z tych 7%, którzy przekroczyli limit, zmieni się to w jakieś 40% i potem znowu walną limity bo im centrale nie wytrzymają [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ja place teraz za 2mbit 159zl, za 6mbit w netii zaplace 130zl (rok) i na dodatek obnize abonament na socjalny, wiec ~52zl w kieszeniu. Jezeli netia nie wypali to zrobie cesje i wezme spowrotem neo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortar2 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Cóż , pożyjemy - zobaczymy . A co to zniesienia limitu - to jak za tydzień wciąż będę mógł ściągać tak samo szybko jak teraz , to super . Do sierpnia bez limitu bez trudu z TP dociągnę . A potem - netia albo multimo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Cóż , pożyjemy - zobaczymy . A co to zniesienia limitu - to jak za tydzień wciąż będę mógł ściągać tak samo szybko jak teraz , to super . Do sierpnia bez limitu bez trudu z TP dociągnę . A potem - netia albo multimo .Ja też zostaję narazie z neostradą... do jesieni, do końca umowy. A później zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, będę obserwował jakie są opinie na temat internetu od innych operatorów i być może się zdecyduję, narazie niestety, ale jest to wielka niewiadoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Widać, że brak limitów obciąża centralę... Screen znajomego, który ma neo 6mbit... Zobaczcie na ping... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 po pierwsze na net graphie ma 180 :] po drugie nie wiem co tym screenem chcesz udowodnic, tez mam neo 6mb i mam ping taki jak zawsze (30-50). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Potwierdzam. Dzisiaj przedłużałem umowę w Orange i facet potwierdził zniesienie limitów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Panel neostrady wylaczyli wiec mozliwe, ze juz dzialaja cos w tej kwestii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Czy aby nie za późno ? Stracili tysiące klientów, i dopiero teraz zniesienie limitów ? To było do przewidzenia, że taki krok trzeba będzie podjąć. Powinni to wprowadzić zaraz po ogłoszeniu się Net24 na kablach TP. Wtedy te tysiace mogłoby się zamienić w setki ;) czyli dużo dużo mniej nevermind, i tak mam radiówke ;X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Nie dajcie sie zwieść bo to co się dzieje dzisiaj wcale nie jest rajem . Mieszkam w Szwecji i płace 80 zł za 10 Mbit a 100Mb kosztuje 200 zł(nawet trochę mniej ale nie chce mi sie dokładnie przeliczać), a gdyby ktoś wspomniał o limitach to by go zabili śmiechem .Policja otwarcie stwierdziła ze nie będzie oskarżać o P2P bo ma ważniejsze sprawy niż dzieci ściągajaące gry :lol: , a operatorzy chwalą się ile u nich się ściaga mp3 albo film w reklamach. P2P idze pełną gębą 10Mb oczywiscie na donload i upload. Więc i netia i Tp was robi w wała i walczą nadal Edytowane 2 Lutego 2007 przez Vodor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Szwecja i Polska pod względem broadband'ów to kamień milowy. Dobrze, że na polskim rynku providerów zaczyna się coś dziać, z czasem będzie jeszcze lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Tak ,ale sytuacja w głównej mierze jest winą TP monopolisty a reszta to wykorzystuje, gdyby chcieli to i 100Mb w Polsce nie byłoby cudem Edytowane 2 Lutego 2007 przez Vodor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Oczywiście, że to wina monopolisty. Ale jego pozycja już nie jest taka pewna jak parę lat temu :) W końcu jest alternatywa dostępna dla większej ilości użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Panel neostrady wylaczyli wiec mozliwe, ze juz dzialaja cos w tej kwestiijak to wylaczyli <_< przeciez dziala i zlicza co nie zmienia faktu ze limity zniesli :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...