kubajew Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 No więc tak potrzebujemy: +pierś z kurczaka 0,5 kg +przyprawę do kebaba może być do gyrosu (dostępna w hipermarketach) +kapustę pekińską, nie za dużą +puszka kukurydzy +ze 3 cebulki średniej weilkości +z 6 sztuk ogórka konserwowego +trochę majonezu :P +ketchup +olej ;] -potem można sobie już dorzucać czego podniebienie zapragnie, czy oliwki czy pomidorki, świeżego ogórka itp. ale to zależy od was:] Kurczaka kroimy w paski, jakieś malutkie kawałki. wrzucamy na patelnie mięsko na rozgrzaną niewielką ilość oleju. smażąc posypujemy go przyprawą do kebaba/gyrosu, zużywamy tak 3/5 paczki tej przyprawy, z reguły ma 20 gram. mięsko już dobrze przysmażone przykrywamy na chwilę jakieś 10 minut, by się miękkie zrobiło. W tym czasie obieramy i kroimy cebulkę w paski, ogóreczki też w paski. Zdejmujemy już gotowe mięsko z patelni, wrzucamy na dno miski. Drugą warstwę układamy z cebuli, 3 warstwa ogórek 4 piętro to ketchup :) kto ile lubi, ja radzę umiarkowanie :D 5 warstwa to kukurydza 6 na nią przychodzi majonez, tak ładnie rozsmarowany. 7 i na koniec kroimy drobno kapustę :) Życzę smacznego ! :P mi smakuje jak diabli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ten przepis obił mi się o uszy i jest dobry. A jedzonko mniam mniam. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Moja ulubiona sałatka. Lepsze jest jak dorzuci się więcej kurczaka i mniej majonezu :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 jadłem to w niedziele ;D bardzo mi smakowało tylko nie miałem mięsa z kurcza tylko jakieś inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Wypas, ostatnio jak to jadłem to zjadłem pół miski bo reszte inni mi zjedli :angry: A przepis mam identyczny na to ;] Zrobiłeś mi smaka :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ta sałatka z przyprawą do gyrosa jest boska ;] <mniami> :) Chyba trzeba będzie na weekend coś zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 moze mnie ktos uswiadomic jak sie tnie ogorek w paski-jak to ma wygladac. 2 pyt. czy to ma byc wlasnie tak warstwami zrobione czy wymieszane.3 pyt. mieso przyprawiamy przyprawa dopiero na patelni? nie lepiej zamarynowac troche przed smazeniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Ogorek to pol biedy - jak sie kroi cebule w paski? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Obierasz ja i kroisz z gory na dol robiac male odstepy. Wtedy wyjda takie kolka, jedno koleczko na pol przekrajasz i masz paseczek (chyba o to chodzi ;]) Probowalem tego przepisu i wlasciwie to chyba cos mi nie wyszlo... taka normalna potrawa, nie powala smakiem, no chyba ze ktos bardzo dobrze umie to zrobic, ja robilem wg tego przepisu i mysle ze jest on troche nie jasny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Dokladnie- tej kapusty tez nie wiem ile dac-cala? no nic ja robie bo widze potencjal w tej potrawie i mam na nia cholernego smaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Prosimy autora lub innego kumatego o zdjecia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) a ja dziś zrobie tą sałatke już mam wszystko zakupione mam nadzieje że wyjdzie :D aparat dopiero jutro bede miał wiec jak się uchowa(w co wątpie) to zarzuce jakąś fotke edyta: o dżizes panowie toż to pychocie :D dziekuje ogromnie za ten przepis :* Edytowane 5 Lutego 2007 przez hubi_89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 potwierdzam...sałatka pychota, jadlem ja solo, pchalem do bulki- bomba. Ja wszystko wymieszalem-ogorek pokroilem w kostke, mieso tez w takie mniejsze nuggetsy oraz zuzylem ok3/4 małej kapusty-wyszlo tego dosc duzo-ok. 4 porcje.POLECAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 czy moglibyscie zapodac fotki jak to ma wygladac (efekt koncowy i robienie w trackie jak to pokoroic itp itd) z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 o ile siostra mnie nie zawiedzie i przywiezie do domu aparat z białego to spodziewajcie sie fotek odemnie pod koniec tygodnia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 w gwoli wyjaśnienia :) Cebulkę i ogórki kroimy w talarki :P ! czyli wychodzą kółeczka. Mięso można wcześniej potrzymać w marynacie z odrobiną soli pieprzu i przyprawy do gyrosu/kebabu. Jednak najlepszy efekt osiąga się smażąc mięsko i dodając przypraw! ja zużywa połowę kapusty pekińskiej (takiej średniej główki) - ostatnio mi się trafiła strasznie gorzka ta kapucha... ;/ ale i tak było pycha :D Aha... ja tego nie mixuje, tylko układam warstwami. Jak tylko będę kolejny raz robił sałatkę to zapodam fotki :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 No ostatnio sobie zrobilem te salateczke, ale zamiast pekinskiej dalem biala i czerwona kapuste, ogolnie dobra, ale trening w jej przyzadzaniu sie przyda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 w niedziele zrobiłem dokładnie według przepisu ;) mam rade odnośnie cebuli ;) gdy mięso będzie już usmażone i ułożone na dnie miski to wtedy pokrojoną cebule warto podsmażyć. Nie myć patelni (bo są tam resztki przyprawy). Po prostu wrzucić cebule na patelnie. imho lepiej smakuje niż taki gyros ze "zwykłą" cebula DD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Ja tam znam tę sałatkę pod nazwą 'gyros' ale robi się tak samo, z wyjątkiem kurczaka - gotowany a nie smażony ;) Jest pyszana. Zrobiłeś mi 'smaka', lecędo sklepu po składniki :D Edytowane 8 Lutego 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 i u mnie zagościła owa sałateczka :D super jest! :rolleyes: wprawdzie nie ja robiłem (jak wydrukowałem przepis to rodzice dorwali i zrobili :wink: ) ale wyszła pyyyszna! wielkie dzięki za przepis i polecam :D B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) odrazu przepraszam za 2 posty pod rząd ale była bym możliwość nie zauważenia update'u :P więc dziś moi rodzice znowu zrobili tą sałatkę (wzięli na jakąś bibe ze sobą :D), robiłem fotki podglądowe, niestety tylko nokią 6230i, ale zważając na brak fotek w tym topicu lepsze takie niż żadne :P zaznaczam: jak masz odruchy wymiotne, wypadają Ci oczy, dostajesz ślepoty czy widzisz ciemność na widok fotek z tel to nie klikaj w miniaturki! ;) nie mam zamiaru słuchać komentarzy w stylu "idź z takimi zdjęciami" itp naczynie w którym gości sałatka(tak, jest to naczynie żaroodporne, rodzice stwierdzili, że mniejsze warstwy=lepsze (nie gotują od wczoraj ;)) zresztą jak dla mnie po doświadczeniach z innymi piętrusami taka opcja jest lepsza :) mięsko na patelni cebulka: ogórki: pierwsze piętro: drugie: trzecie: czwarte (tak wiem, mało keczupu(czy jak się pisze) ale nie było więcej <_< ale i tak jest zajebista :D ): piąte: szóste: siódme i ostatnie: i przekrój (mało widać ale zawsze coś :P) smacznego! :) jak dla mnie sałatka jest pr0 el0 i w ogóle B) Edytowane 18 Lutego 2007 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Ja tam wolałem to wszystko wymieszać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Ja tam wolałem to wszystko wymieszać :Dja wolę mieszać ale dopiero na talerzu ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 jadlem juz pare razy, ale wole wymieszana. pycha! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Bardzo dobra jest ta sałatka. Ale bardzo nie fajnie się ją zwracało po noworocznym śniadaniu :? :P W każdym razie najlepsza jaką jadłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Nikt ci nie kazał tyle pić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Trzeba było jakoś uwieńczyć ten rok i tak alkoholem już płynący ;) Ale teraz full abstynencja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Tia bo uwierze :wink: Dzisiaj zrobiłem znowu, bo matka mnie prosiła dla gości :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 No dobra, wypiłem 2 piwa i 150g ;) Dzisiaj mam nadzieje sobie tą sałatke zrobić :) A jak nie to chociaż w weekend. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 (edytowane) a co najlepiej smakuje z ta salatka ? moga byc frytki ? edit: zrobilem, sprobowalem, totalny wypas, czesciej bedzie goscic na moim stole :) Edytowane 24 Lutego 2007 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...