kucyk Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 dzisiaj będę walczył z tą sałatką, jest sens robić to z frytkami czy raczej samo jeść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ja jadłem samą. Ale jak masz jakieś pomysły z czym ją zjeść to próbuj ;) Smacznego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 dalem zamiast zwyklej cebuli czerwona/salatkowa, salatka jest jeszcze pyszniejsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Ja dzisiaj znowu atakuje...bede jadl w PICIE czyli napcham salatki do specjalnej bulki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stern Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 a mi dopiero dzisiaj udało sie upolować niektóre składniki tej sałatki . zrobiłem sobie i było pycha mniam mniam . Polecam . Chociaż u mnie w mieście dostać przyprawę do kebaba/gyrosu graniczy z cudem . Musiałem kupować w sąsiednim mieście ale warto było :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Kaaban, smażyłeś tego kurczaka z tą przyprawą do kebaba/gyrosu, a jeśli tak to gdzie ja kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Przeciez taka przyprawe mozna kupic w kazdym markecie i wiekszym sklepie a w mniejszych tez sie dostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Przeciez taka przyprawe mozna kupic w kazdym markecie i wiekszym sklepie a w mniejszych tez sie dostanie.Z tym, że mieszkamy niedaleko siebie (w miarę), więc już wiedziałbym gdzie podskoczyć po tą przyprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Kaaban, smażyłeś tego kurczaka z tą przyprawą do kebaba/gyrosu, a jeśli tak to gdzie ja kupiłeś?Pisałem Ci, LD ;) napisz jak Ci wyszła ta sałatka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Pisałem Ci, LD ;) napisz jak Ci wyszła ta sałatka :DJak się nie otruję (będę sam robił), to napiszę :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 W przepisie cebulę tylko kroimy, a ze zdjęć sądząc, należy ją jeszcze podsmażyć. To jak to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Agnes: Lepiej podsmaz, bo surowa troche 'nie tego' ;) Lepiej nie ryzykowac.. ;) Albo jak pisze kucyk :P Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 surowa jest ekstra, ale pokroj bardzo cienko i najlepiej uzyj cebuli salatkowej - czerwonej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Zgadza się , do sałatek lepiej dawać czerwoną ,chociaż z Kebabem podsmażona się również nada. Robiłem coś podobnego na jednej imprezie firmowej ,tyle że nie z kurczaka tylko kebab zakupiony w jednej z wrocławskich knajp i całkiem mi przypadło do gustu. Jednak było trochę osób co szczerze się przyznawali że to mięso z baraniny im nie leży. Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ale mi smaka narobiliście :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam. Dzisiaj zrobilem ta salatke i musze powiedziec ze wypas, niestety dalem o troche za duzo kukurydzy, nastepnym razem bede pamietal o tym. Dzieki za przepis. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 no salatka jest wypas, robilem juz ja kilka razy i nie polecam robic z normalna cebula, wali z pyska na drugi dzien jeszcze :) z czerwona jest luksus, a smakuje tak samo albo jeszcze lepiej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ja robiłem z cebulą cukrową i wyszło lux :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) cukrowa to najlepsza cebula ;) mniej obierania, nie kopie, z ryja nie wali po 48 godzinach od spożycia :D Edytowane 6 Września 2007 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Ja proponuje trochę inaczej przygotować mięso. Wsypujemy do garnka przyprawę do gyrosa, zalewamy małą ilością zagotowanej wody ok 0.5l i trzymamy pod przykryciem. Mięso z kurczaka smażymy na patelni, ale nie za długo!!! Bo traci soczystość. Potem wlewamy wywar z przyprawy do gyrosa i dusimy mięso, aż do wyparowania wody, reszta według podanego przepisu. SMACZNEGO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 bede to robil na dniach :D dam zdjecia. jedyna roznica jaka chce wprowadzic, to zamiast cebuli dac pora, ktory ma delitkatniejszy, lecz podobny smak, i nie wali po nim z buzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 robiłem ostatnio dla mojej Pani. Rewelacja! Szczerze to lepszego gyrosa/kebabu nigdzie w lokalu nie jadłem [; spostrzeżenia: - majonez radzę zmieszać z jogurtem naturalnym (nie będzie takie mdłe) - cebulka podsmażona - podawać z frytkami i colą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Robilem, wypas Moje "porady" : - Nie dodawac zbyt duzo kukurydzy bo zrobi sie mdle i gorzkie (nie przepadam za kukurydza wiec to moje zdanie) -do kapusty pekinskiej przydal by sie lekki sos lub zaprawa zeby nie byla taka sucha, ew. wiecej majonezu dodac - tak jak juz ktos pisal, cebulka jest super gdy po pieczeniu miesa na nie umyta patelnie (pozostaje na niej przyprawa do gyrosa) wrzuci sie cebulke i podsmazy Dzieki za przepis ! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) @up ja pekinska lekko gniote rekami, ale nie zeby zrobic z niej papke :] dodaje troche soli, bo ona wydobywa wode z kapusty, i jest lux polecam zrobic z porem zamiast cebuli ;] robilem ja juz z 5 razy i za kazdym razem zajebista wychodzi ;d Edytowane 29 Listopada 2007 przez TeLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiak Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 w niedziele zrobiłem dokładnie według przepisu ;) mam rade odnośnie cebuli ;) gdy mięso będzie już usmażone i ułożone na dnie miski to wtedy pokrojoną cebule warto podsmażyć. Nie myć patelni (bo są tam resztki przyprawy). Po prostu wrzucić cebule na patelnie. imho lepiej smakuje niż taki gyros ze "zwykłą" cebula DD Proponuję spróbować zamiast cebulki użyć por.Oczywiście tylko ta jaśniejszą część.Jest to nieco delikatniejsza wersja, ale myślę, że równie rewelacyjna.Do takiej sałatki należałoby użyć ok.2 szt.Również robi szał na imprezach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) salatka robi szal wszedzie, smakuje kazdemu, robilem ja juz kilka razy, doszedlem do wprawy, wychodzi prawdziwe cudo i polecam czerwona cebule do tego, nie wrzucajcie tego na patelnie, po prostu czerwona cebulke, por bedzie za mocna wedlug mnie, a bialej juz nie wrzuce po tym jak zrobilem z biala i na drugi dzien mialem smak cebuli w gebie :> Edytowane 7 Grudnia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 i u mnie wczoraj zrobiła furorę ;] wszyscy zachwycali się na prawo i lewo :D ja zresztą też :rolleyes: ahh już dawno jej nie jadłem, jak dobrze było sobie przypomnieć ten smak B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Nono skoro tak chwalicie to może trzeba na sylwka zrobić(niektórzy powiedzą że marnotrastwo ale o suchym pysku się nie siedzi) A co do tej przyprawy to jest przyprawa do gyrosa czy tzatzyki? Bo widziałem że są obje a stosuje się to i to w kebabie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 ja uzywam przyprawy do gyrosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 czy wspominalem juz ze salatka kebab podbila serca wszystkich ktorzy ja u mnie jedli? kudos dla ciebie kubajew :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...