Mr.Martin Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Tak jak sledze ten watek to nasuwa mi sie mysl ze klopoty z mobasem sa glownie w polaczeniu z E6600 :huh: to wejdz na zachdnie fora i zobacz jak ladnie im smigaja wlasnie z 6600 :), nie mowiac o serii Q.... ja to mysle ze niektorzy to kupili te plyty w sklepach a sklepy od jakis lewych dystrybutorow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Nawet nie od lewych dystrybutorow tylko jak zwykle odpady do Polski ida :angry: Co nie zmienia faktu ze i tak ja kupie... Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Ziku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Nawet nie od lewych dystrybutorow tylko jak zwykle odpady do Polski ida :angry: Co nie zmienia faktu ze i tak ja kupie... dobra decyzja :) a co do lewych plyt to moze jakis dystrybutor za mniejsze pieniadze bierze jakis badziew i sprzedaje jako pelnowartosciowe ( jak mi wiadomo w polsce jest 3 lub 4 dystrybutorow marki Abit) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Hmm... U mnie jak na razie problemów brak :? W sumie bez większych problemów udało się rozbujać procka do 3,4GHz przy napięciu z BIOS'u 1,4V (uGuru pokazuję 1,36V, a miernika niestety nie posiadam). Pamięciami jeszcze się nie zajmowałem, ale przyjdzie pora :wink: BTW. ...ale płyty nie brałem od polskiego dystrybutora :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Hmm... U mnie jak na razie problemów brak :? W sumie bez większych problemów udało się rozbujać procka do 3,4GHz przy napięciu z BIOS'u 1,4V (uGuru pokazuję 1,36V, a miernika niestety nie posiadam). Pamięciami jeszcze się nie zajmowałem, ale przyjdzie pora :wink: BTW. ...ale płyty nie brałem od polskiego dystrybutora :-| no dobra brales od zachodniego dystrybutora ale wlascicielem jest Polak :) a powiedz mi w ktorym miejscu mozna zmierzyc miernikiem jakie jest faktycznie napiecia dla procka i pamieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 no dobra brales od zachodniego dystrybutora ale wlascicielem jest Polak :) a powiedz mi w ktorym miejscu mozna zmierzyc miernikiem jakie jest faktycznie napiecia dla procka i pamieci ? Polak? Hmm... chyba nie bardzo Polak, bo kupiłem w UK, a dokładnie tu:wink: Co do drugiego pytania to niestety nie znam odpowiedzi, ale może ktoś nas oświeci, chociaż w kwestii vcore :rolleyes: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Się zapoznać i mierzyć ;) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=133304 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 JA aktualnie(nie liczac walnietego ramu - to sie da latwo zalatwic) zadnego problemu z nia :D @Lopez07 uzyj zesz tego uGuru...to nie boli - wszystko live zmieniasz jak chcesz :D wszystko poza mnoznikiem i dzielnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Się zapoznać i mierzyć ;) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=133304 za mocno reka lata by trafic :) az strach szczegolnie gdy plyta jest w obudowie a w kolo wiatraki wieja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Użyłem uGuru ale i tak psozedł tylko na 3.6 1.52v z biosu więc słabiutki egzemplarz, dzisiaj pobawię się Ramami, muszę się uśmiechnąć do Madness'a o rady bo chyba do niego należy WR na XS :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Chyba jednak podciagnę się pod obawy Racucha... Każda gąska swój ogonek chwali, jednak jak dla mnie na razie za dużo "ale". Mobasz fajny, ale jeszcze poczekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Chyba jednak podciagnę się pod obawy Racucha... Każda gąska swój ogonek chwali, jednak jak dla mnie na razie za dużo "ale". Mobasz fajny, ale jeszcze poczekam :) I to mówi były posiadacz DFI ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zostaję na Commando ,nie jest to jednak tak rewelacyjna płyta ,szczególnie soft zostawia dużo do życzenia ,brak jakiegokolwiek zainteresowania ze strony Abita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 I to mówi były posiadacz DFI ? ;) Może właśnie dlatego :lol2: . Ostatnimi czasy mocno zaczynają mnie denerwować "niepokorne" płyty. Tak czy inaczej jestem pełen podziwu dla mozliwości "sprawnego" egzemplarza Tej mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 właśnie ;) trafić na dobrą to trzeba mieć szczęści którego ja nie mam :S wydaje mi sie że lepiej wybrać sobie jedno z np kilku innych wtedy będzie jakotaka pewność że mobo jest ok B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Zostaję na Commando ,nie jest to jednak tak rewelacyjna płyta ,szczególnie soft zostawia dużo do życzenia ,brak jakiegokolwiek zainteresowania ze strony Abita Cieszymy się niezmiernie iż raczyłeś podzielić się z nami tą że niezwykle ważną i jak że przejmującą wiadomością oh dzięki ci "Es-Si-Dżonson"... Może właśnie dlatego :lol2: . Ostatnimi czasy mocno zaczynają mnie denerwować "niepokorne" płyty. Tak czy inaczej jestem pełen podziwu dla mozliwości "sprawnego" egzemplarza Tej mobo. Ja zaryzykowałem mimo iż nigdy na loterii nie wygrałem ma nadzieję iż są szanse na to że dostanę "sprawne" mobo może już w tym tygodniu ;) Zresztą po DFI chyba już nic mnie nie zaskoczy (odpukać) ;) właśnie ;) trafić na dobrą to trzeba mieć szczęści którego ja nie mam :S wydaje mi sie że lepiej wybrać sobie jedno z np kilku innych wtedy będzie jakotaka pewność że mobo jest ok B) W moim wypadku już na to za późno, ale zobaczymy przecież się z nią nie żenię jak sie okaże "wadliwa" to wymienię na lepszy model ;) Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) W moim wypadku już na to za późno, ale zobaczymy przecież się z nią nie żenię jak sie okaże "wadliwa" to wymienię na lepszy model ;)nie martw się jestem z Tobą bo moja też lewa :lol: Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) nie martw się jestem z Tobą bo moja też lewa :lol: A gdzie zamawiales swoja? Moze trzebaby tutaj szukac jakejs zaleznosci. W jednych sklepach maja dobre w innych gorsze. Najtaniej znalazlem w pcp za 620. Bral ktos od nich? I jeszcze pytanie do WuCetowcow. Co polecacie do chlodzenia ukladow zasilania, moze slyszeliscie o jakims elo :D bloczku? Cos bede musial musial tam zalozyc po zwodowaniu NB... Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez Ziku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 A gdzie zamawiales swoja? Moze trzebaby tutaj szukac jakejs zaleznosci. W jednych sklepach maja dobre w innych gorsze. Najtaniej znalazlem w pcp za 620. Bral ktos od nich? I jeszcze pytanie do WuCetowcow. Co polecacie do chlodzenia ukladow zasilania, moze slyszeliscie o jakims elo :D bloczku? Cos bede musial musial tam zalozyc po zwodowaniu NB... Przyznaję sie bez bicia ! ;) Ale zaznaczam że jeszcze nie doszła i nie wiem jak chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja mam z PCP. Płaciłem jeszcze 640zł. 2 dychy w plecy. Znajomy również i chodzi podobnie 500MHz robią obie. Co do bloczku to ponoć ktoś wypytywał Kyńka czy by się nie podjął. Jak na razie takowego brak. Ja mam przycięty kawałek radiatora aluminiowego z puszczonym nadmuchem i jak na razie daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Też tak sobie czytam, i wygląda na to , że płyta fajna, lecz parę bugow jeszcze jest. IMO jeszcze można poczekać na 2 mobo z "high fsb". Mowa tu o DFI 965P Infinity ( która już jest w sklepach w Azji) i DFI 680i. Mogą być jeszcze ciekawsze od Abita... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Też tak sobie czytam, i wygląda na to , że płyta fajna, lecz parę bugow jeszcze jest. IMO jeszcze można poczekać na 2 mobo z "high fsb". Mowa tu o DFI 965P Infinity ( która już jest w sklepach w Azji) i DFI 680i. Mogą być jeszcze ciekawsze od Abita... O ile Infinity jest ok, to juz 680i nawet od DFI nie zablysnie wysokim FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 mam pytanko odnosnie kontroli predkosci wentylatorow w biosie Jest opcja IDle i Load - jak wiadomo load to temp przy ktorej wentylator wchodzi na wieksze obroty a jak jest z tym IDLE ? jak usatwie wentylator aby w idle byl na 8V i temp idle ustawie np na 40 C to kiedy wentyl dostaje te 8V ? gdy jest ponizej 40 C zy jak jest powyzej 40 C ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Martin - zadajesz dziwne pytania. Jak jest <= 40*C to wiatrak dostaje 8V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Martin - zadajesz dziwne pytania. Jak jest <= 40*C to wiatrak dostaje 8V. bo jestem troche przemeczony :) a jak ustawie tak temp idle 40 C temp max 65C napiecia wentyla w idle 8V napiecie wentyla w max 12V to czy wiatrak bedzie mial napiecie 8V tylko - do 40 C ( jezeli tak to co miedzy 40 a 65 C ) - czy od 0 C do 65C - czy miedzy 40 a 65 C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 bo jestem troche przemeczony :) a jak ustawie tak temp idle 40 C temp max 65C napiecia wentyla w idle 8V napiecie wentyla w max 12V to czy wiatrak bedzie mial napiecie 8V tylko - do 40 C ( jezeli tak to co miedzy 40 a 65 C ) - czy od 0 C do 65C - czy miedzy 40 a 65 C do 40*C 8V przy 65*C 12V i w tym zakresie będzie dostosowywała płyta napięcia np. 55*C 10.5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 do 40*C 8V przy 65*C 12V i w tym zakresie będzie dostosowywała płyta napięcia np. 55*C 10.5V aha , dzieki za info - niby blacha rzecz ale wolalem sie zapytac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 To się tylko pochwalę iż mam już swoje części w domku a więc przedstawię moje pierwsze wrażenia: 1. Ta mobo świeci bardziej niż moja zeszłoroczna choinka :D 2. Zero problemów z instalacją systemu poskładałem dałem boot-uj z BenQ i oto kilka minut później system jest ;) 3. Jak na razie chodzi niestety CPU na BOX-sie póki co więc nie poszaleję. Zabieram się teraz za konfigurację systemu a potem postaram się coś powalczyć na tyle na ile moje super wydajne chłodzenie mi pozwoli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Macie mobo w rev. 1.0 ? (jakiś kolo na XS ma w sigu rev 1.1 i nie wiem czy są czy kolo coś popierdzielił) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Macie mobo w rev. 1.0 ? (jakiś kolo na XS ma w sigu rev 1.1 i nie wiem czy są czy kolo coś popierdzielił) U mnie na mobo pisze jak byk v1.00. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...