Blackwhite Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 U mnie jak na razie wszystko śmiga bez problemów. Na początku nie działał dzielnik 2:3, ale okazało się, że słabo dopchnąłem kość w slocie. Nie żałuje zakupu i mogę ją polecić z czystym sumieniem. Dodam, że jade na oryginalnym biosie i wszystko gra.Mobo V1.00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 U mnie też 1.0 Chyba koleś coś pomerdał bo jeszcze nie słyszałem o rev 1.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivaa Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Jaki jest najnowszy bios ? M621E_11_B08 ?? Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez vivaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 U mnie też 1.0 Chyba koleś coś pomerdał bo jeszcze nie słyszałem o rev 1.1 Tak myśłałem :D THX Też biere to mobo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jaki jest najnowszy bios ? M621E_11_B08 ?? Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Wszędzie jest 1.0. Na Abit USA też nic nie wiadomo o 1.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 No wiec po krótkim przywitaniu z Abitem stwierdzam: 1. Jaja były podczas botowania systemu znaczy się czasem wstawał a czasem nie, sprawę załatwił bios M621E_11_B6R, teraz nie dość ze wstaje zawsze to jeszcze do tego szybciej niż na oryginalnym biosie. 2. Z racji tego iż dość leniwy się na starość zrobiłem i wycieczki do Dos’a traktuję jako bardzo męczące postanowiłem na własnej skórze wypróbować WinFlash i skoro to piszę znaczy że działa ;) To na razie było by na tyle idę się bawić dalej ;) *Dla chętnych tej wersji użyłem : WinFlash v1.74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Wszędzie jest 1.0. Na Abit USA też nic nie wiadomo o 1.1. Pewnie coś kolo pokręcił (postów raczej nie za wiele ma ..) zobaczcie: Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Chyba coś nie teges z tym gościem :? Ja mam również rev. 1.0. Tak w temacie to imo płytka bardzo przyjemna i user friendly... Zero problemów z postawieniem windy jak i z o/c (dojechałem do satysfakcjonujących :wink: 3,5GHz przy napięciu 1,42V - odczyt z uGuru), więcej problemów miałem z Gigashitem k8nf-9 na s.939 :D BTW. przypominam sobie czasy z nf7 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Pewnie coś kolo pokręcił (postów raczej nie za wiele ma ..) zobaczcie: chyba chodzi mu o wersje biosu : 11 b 6 ( no bo te nowe bety to sa w wersji 11) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Jaki jest najnowszy bios ? M621E_11_B08 ?? a uzywam ktos z was tego nowego biosu b08 ? jest on lepszy niz te b6R ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 No to właśnie przeżyłem "chwile strachu" ale po kolei, postanowiłem sobie na moim pięknym BOX'sie pocisnąć choć kilka MHz do góry i co się będę szczypał dałem 3GHz włączyłem sobie Orthos'a i leci po chwili słyszę charakterystyczny dźwięk wyłączanego HDD WDC takie kliknięcie wszystkie aplikacje zamarł w ciskam klawisz power (bo nic innego nie mam podłączone ;) ) słyszę jak HDD ponownie sie włącza i system się poprawnie zamyka i komputer wyłącza. Włączam go ponownie i wisi na wykrywaniu SATA i teraz zaczynają się krzaczki odłączę HDD idzie normalnie do biosu potem wywala info że zabootować nie może bo nie ma systemu i tak w kółko, HDD w który slot SATA bym nie wpiło (a mam dwa dyski) i tak nie działa nie słychać tego klik podczas włączania po jakiś 30min zabawy w akcie desperacji odpiłem od dysków oryginalne zasilanie SATA i podłączyłem HDD pod zwykłe molex'y i co ciekawe zaczęło działać, co nie zmienia faktu że przez chwilę było mi słabo ;) Dziwna sprawa gdyż takie akcje miałem po raz pierwszy ale chwilowo sytuacja opanowana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 statystycznie na 10 płyt 2 śmigają , kiepsko :blink: i to w rękach ludzi z których można brać przykład i naśladować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 statystycznie na 10 płyt 2 śmigają , kiepsko :blink: i to w rękach ludzi z których można brać przykład i naśladować Dzieki ich odwadze i poswieceniu miliony userow moga spac spokojniej :> A tak powaznie, mialem przesiadac sie na QuadGT bo sporo osób poleca, ale cos slabo sie plytki trzymaja a ja nie lubie zbednych komplikacji. 2 na 10 to jakas kpina :| Chyba jednak Aw9D zarządzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Czy ktoś z was jedzie już na najnowszym biosie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Czy ktoś z was jedzie już na najnowszym biosie ? a jaki konkretnie bios masz na mysli ? Dzieki ich odwadze i poswieceniu miliony userow moga spac spokojniej :> A tak powaznie, mialem przesiadac sie na QuadGT bo sporo osób poleca, ale cos slabo sie plytki trzymaja a ja nie lubie zbednych komplikacji. 2 na 10 to jakas kpina :| Chyba jednak Aw9D zarządzi. tylko uwazaj aby ten AW9D tez nie trail ci sie wadliwy (akurat jeden egzemplarz ) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja mam wgrany najnowszy bios. Jak na razie wszystko OK. I uporałem się z niechęcią płyty do mojej nagrywarki DVD. Jestem już w pełni zadowolony. Wystaczyło wgrać najnowsze stery do Jmicrona a one podczas wgrywania podmieniły bios w Jmicronie. Teraz wszystko śmiga jak złoto. Co do problemów to miałem w łapach 3szt. i wszystkie chodziły tak samo. Ogólnie gdyby nie Jmicron to mobo dostałoby ode mnie 9 na 10 punktów od razu. Tak to ma 8. Dla porównania P5B dlx dałbym nie więcej jak 6. Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 a jaki konkretnie bios masz na mysli ? B08 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ja mam wgrany najnowszy bios. Jak na razie wszystko OK. I uporałem się z niechęcią płyty do mojej nagrywarki DVD. Jestem już w pełni zadowolony. Wystaczyło wgrać najnowsze stery do Jmicrona a one podczas wgrywania podmieniły bios w Jmicronie. Teraz wszystko śmiga jak złoto. a jaki to dokladnie bios ? ( bo moze jakas wersje pzreoczylem) mozesz podac jaka to wesja sterownikow i jakis link do nich ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) W zeszłym tygodniu z kumplem składałem sprzęt na tym mobo i od razu wgraliśmy B08. Wszystko ładnie śmiga E6600 na 3.6 dziś stanął. Oczywiście na fabrycznym biosie ni jak postawic Raid. Ogólnie bardzo pozytywnie i gdybym się kiedyś przełamał przejśc z AMD na Intela wziąłbym na pewno QuadGT. Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 W zeszłym tygodniu z kumplem składałem sprzęt na tym mobo i od razu wgraliśmy B08. Wszystko ładnie śmiga E6600 na 3.6 dziś stanął. Oczywiście na fabrycznym biosie ni jak postawic Raid. Ogólnie bardzo pozytywnie i gdybym się kiedyś przełamał przejśc z AMD na Intela wziąłbym na pewno QuadGT. Na Commando bez łaski 4 .08GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Beta B08 - jest zapowiadana jako oficjalna wersja 11 biosu. Uzywam B08. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Na Commando bez łaski 4 .08GHzAle pewnie tak ładnie wentylami nie steruje jak Abit :D Zresztą ostatniego słowa chyba jeszcze ten procek nie powiedział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ale pewnie tak ładnie wentylami nie steruje jak Abit :D Zresztą ostatniego słowa chyba jeszcze ten procek nie powiedział. Chodzi o płytę bo 3.6 GHz na E 6600 szkoda komentować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Dla osób mających problemy z HDD/DVD/CD na naszym kochanym Jmicron-ie polecam pewnien link : JMB36x v1.17.11 (2007-01-29) *Przy założeniu że zainteresowani jeszcze do niego nie dotarli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 marcin - a te 4GHz to bezpośrednio z biosu czy winda na 400Mhz i clockgen ? ;) Quad potrafi spokojnie odpalić system na takiej częstotliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Z biosu na takich taktach uruchamiana płyta nie używam programów z windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 No to dlatego masz słabe wyniki bo ci się strap na 1333 przełącza ;) Quad zjada twoje wyniki z częstotliwością 100MHz niższą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Cholera chyba nie umiem czytać ba jak by mnie patrzył w temacie pisze ABIT AB9 QuadGT a nie Commando czy "jak to sie kręci 6600 na innych modo" ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Cholera chyba nie umiem czytać ba jak by mnie patrzył w temacie pisze ABIT AB9 QuadGT a nie Commando czy "jak to sie kręci 6600 na innych modo" ! No to spadam możesz Mardok w pełni zachwalać Abita , masz rację porównanie z innymi plytami szczególnie z Commando nic nikomu nie daje ,pisz sobie o Abicie ile wlezie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...