yotomeczek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 To jak takie problemy sa na tej plucie z memkami to czemu mowicie ze ona jest taka idealna???? nie lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Asus P5b Deluxe albo Commando ??? sam sie teraz zastanawiam nad kupnem. ps. Dlaczego marcin255A chcesz zmienic plytę ???? -nie wiadomo na jak dlugo ???? Jak chcesz niebotyczne takty na memkach to bierz i680 :D bo jest bardzo szybka i wyciąga wyciąga wysokie fsb na strapie 1066 P5B jest bardzo kapryśna na strapie 1066 Sam jestem ciekaw dlaczego marcin255A zamienił Commando na Quada ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Testował ktoś może pamiątki na 3-x-x-x na Quadzie? ja wczoraj sie pobawiłem ale później system mi padł, jeszcze 4-4-4-4 tylko że 4M przeszło, więcej nie da rady, strasznie ciężko kręci się te pamięci na Quadzie. 3-2-2-7 na 1k do 16m stabilnie tak samo 24\7 Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 3-2-2-7 na 1k do 16m stabilnie tak samo 24\7 masz porównanko do 4-4-4 na takich samych taktach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 To jak takie problemy sa na tej plucie z memkami to czemu mowicie ze ona jest taka idealna?? A kto mówił, że jest idealna ? Ma swoje wady ale jest mniej kapryśna niż P5B czy commando. A te niby "problemy" to mały pikuś w porównaniu np. do nimożliwości botowania z DVD podpiętego na PATA ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja dziś próbowałem ponad 1100 Mhz pożegnałem system i co gorsza jedna AE myślałem ,że padła ale ok. Wiecie co najgorsze ,że w pewnym momencie zobaczyłem 3.5V na pamiątkach a w biosie było 2.5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 masz porównanko do 4-4-4 na takich samych taktach ?mam, żadnej różnicy :lol: no może kilka setnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Marcin - a czym to napięcie na pamiątkach sprawdzasz ? Bo jak uguru to się nie dziwię, że są takie wskazania. Jak podnosze napięcie na pamięci to się boję to ścierwo włączać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Marcin - a czym to napięcie na pamiątkach sprawdzasz ? Bo jak uguru to się nie dziwię, że są takie wskazania. Jak podnosze napięcie na pamięci to się boję to ścierwo włączać. No właśnie :D MOgli by wreszcie Clock Gena do Quada zrobić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Spojrzałem w Everest ,wiem wiem , ale zawsze pokazywał różnice 0.1 V a tu 3.5 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangur Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Czy na tej plycie dobrze spisuje sie system EPP na pamieciach bo chce zakupic OCZ Sli Ready 900Mhz albo 1000Mhz. Jesli te ramki idelanie chodza na tej plycie to sie zdecyduje na nia ;p heh Moze jakies inne ramki polecacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) @Mr.Martin Mam 2.2v w biosie na tych memkach przy 1100 z 5kami.. W ogóle to zauważyłem dziwną rzecz..jak system chodzi to jest wszystko ok nic się nie sypie potrafi działać kilka dni..ale jak robie resa to czasami mam problem, żeby mi winda się załadowała. Zaczyna uruchamiać a potem sypie bsodem robi resa i czasami nawet nie bootuje..Jak wyłączę bydle na chwile..ostygnie trochę to potem system wstaje bez problemu. Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez whatever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Czy na tej plycie dobrze spisuje sie system EPP na pamieciach bo chce zakupic OCZ Sli Ready 900Mhz albo 1000Mhz. Jesli te ramki idelanie chodza na tej plycie to sie zdecyduje na nia ;p heh Moze jakies inne ramki polecacie A widzial, aby mobo na 965P obslugiwala EPP <_< EPP nie dziala na 965P. Pozdro. btw : ram dobry wybrales :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Sorry za OT ale nie chciałem zakładać nowego tematu Zna ktoś przyczynę takich dużych spadków cen sprzętu komputerowego i czy ta tendencja będzie sie tak długo utrzymywać Przykłady C2D E6700 nie tak dawno około 2K a teraz 1200zł, e6600 około 1200zł teraz 800zł, E4300 400zł Ram 2X1GB 800 około 800zł teraz 500zł Płyty chyba tylko mało potaniały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Procki poszły na pysk, bo Intel wprowadził nowe modele, a o obniżce już trąbił od kilku miesięcy :) A memki? No cóż, lecą, bo były bardzo drogie jeszcze przed świętami, ale nie ma tak dobrze, zgodnie z tym co piszą panowie z http://www.xbitlabs.com/news/memory/displa...0425221714.html niedługo ceny osiągną dno i wtedy jedyna droga to up :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 MOgli by wreszcie Clock Gena do Quada zrobić ...No i to chyba jest jego największy mankament że niema pod niego clockgena :/ bo wtedy to by pwnedowała wszystkie inne mobasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Heh powiem tylko dziwne to mobo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Procki poszły na pysk, bo Intel wprowadził nowe modele, a o obniżce już trąbił od kilku miesięcy :) A memki? No cóż, lecą, bo były bardzo drogie jeszcze przed świętami, ale nie ma tak dobrze, zgodnie z tym co piszą panowie z http://www.xbitlabs.com/news/memory/displa...0425221714.html niedługo ceny osiągną dno i wtedy jedyna droga to up :D pozdro złotówa jak nigdy silna :rolleyes: a co do mobasa to cóż : lecim po tanie pamięci Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Heh powiem tylko dziwne to mobo ... to chyba normalne :] tez tak mam i to jest troche denerwujące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 To jak takie problemy sa na tej plucie z memkami to czemu mowicie ze ona jest taka idealna???? nie lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Asus P5b Deluxe albo Commando ??? sam sie teraz zastanawiam nad kupnem. ps. Dlaczego marcin255A chcesz zmienic plytę ???? -nie wiadomo na jak dlugo ???? Na quadgt ciężko o ładne takty, ale wydajność z czwórek jest bardzo dobra. A na asusach na 4:5 sobie nie poszalejesz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) mam pytanko czy komus z was cewki az tak strasznie piszcza/trzeszcza/skwiercza na quadgt? odpalilem dzis pierwszy raz z jakims celkiem i po prostu porazka... nie wiem ocb, ale czuje ze bedzie reklamacja. rozkminilem juz co to tak trzeszczy. ten podluzny uklad obok radiatora z napisem SILENT QTES. jak dotkne go dlugopisem to trzeszczenie sie zmniejsza. da sie cos z tym zrobic czy reklamowac? Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 one tak piszczą ale sprawdź czy mobo jest prosto i przypadkiem radiator nie odstaje od zasilania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) nie wiem, mobo niby prosto ale jak rog lekko uginam to jest ciut ciszej. w ogole grzeje sie to strasznie :|. bloczek z mipsa ponoc na dniach ma juz dotrzec, ale jak to sie nie wyciszy to bedzie zbedny :|. wyglada mi to na jakas popeline straszna :/ na celka nie moge dac mniej jak 1,375v, ale smiesznie by bylo jakby to tak mialo sie dziac przy jakimkolwiek procku z takim napieciem. nie wiem czy probowac zdjac ten radiator i przesmarowac te uklady na nowo czy od razu wyslac do grala :/. edit. w akcie desperacji po przejrzeniu watka na xs o tej mobo, dopuscilem sie ponizszego czynu: cisza jak makiem zasial :). ten niby radiatorowaty prostokacik nie mial styku i dlatego tak skwierczalo. podpowiedzcie mi teraz co z tym zrobic, przykleic jakos ten sam czy dociac jakis radiatorek??? Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ja na to nakleiłem radiator na 3M i spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Nowe sterowniki dla naszego kochanego JMicron-a : JMB36x v1.17.17 (2007-04-25) Realtek High Audio Definition: Realtek High Audio Definition R1.66 Driver for 2000/XP/2003/64bit (2007-04-27) Realtek High Audio Definition R1.66 Driver for Vista 32bit/Vista 64bit (2007-04-27) Intel® Matrix Storage Manager (RAID): Intel® Matrix Storage Manager v6.2.1.1002 Driver for All Windows (2007-04-01) AB9 QuadGT Manual: Manual AB9 QuadGT ENG v2.0 (2007-04-27) Edytowane 1 Maja 2007 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Udostepnl bys to u siebie... :P A USB mozna jeszcze prosic ??:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 to ja jeszcze sie zapytam :) W jakim trybie najlepiej ustawic kontroler dla dysku - IDE czy AHCI ? ( dysk i plyta glowna w podpisie) , na ktorym trybie bedzie bardziej wydajniej chodzil itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Udostepnl bys to u siebie... :P A USB mozna jeszcze prosic ??:D U mnie ? No aż tyle to mi się nie chce Upload'ować ;) A do USB ? Nie bardzo rozumiem ale jako nagrodę pocieszenia masz jeszcze najnowszego Manual'a* ;) *Mój Post UP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 U mnie ? No aż tyle to mi się nie chce Upload'ować ;) A do USB ? Nie bardzo rozumiem ale jako nagrodę pocieszenia masz jeszcze najnowszego Manual'a* ;) *Mój Post UP czy przypadkiem ten nowy manual nie jest zapowiedzia nowej rewizji tej plyty ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Nie sądzę aby ten manual miał coś wspólnego z nową rev płyty..po prostu uzupełnili go trochę. Nie wiem jak wasze, ale w moja papierowa wersja, którą dostałem z płytą na temat biosu ma, aż jedną stronę na której tak naprawdę nie ma nic:) Przypuszczam, że dostawali dużo spamu z pytaniami o banalne sprawy, które powinny być wyjaśnione w manual'u a nie były. AHCI podobno daje obsługę NCQ, chyba faktycznie działa to lepiej..ale z drugiej strony trochę cyrków z tym jest..dokładniej problemy z bootowaniem systemu..u mnie XP x64 naprawdę losowo się uruchamia..do tego często krzyczy mi, że systemu nie znalazł..coś jakby system nie miał sterów do ahci..może po prostu coś mam w systemie nie tak..a może tak to działa na tej płycie:/ Edytowane 1 Maja 2007 przez whatever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 czy przypadkiem ten nowy manual nie jest zapowiedzia nowej rewizji tej plyty ? :) To jest wersja druga Manual'a a nie mobo co chyba zostało wyraźnie zaznaczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...