Zulusman Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ja mam gdzies screena jak sa puszczone pamieci na 1200, ale nie wiem na jakim napieciu...zabawa w uGuru.. ;) No a 3 tygodnie pozniej AE poszly spac....przynajmniej jedna znich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ja mam gdzies screena jak sa puszczone pamieci na 1200, ale nie wiem na jakim napieciu...zabawa w uGuru.. ;) No a 3 tygodnie pozniej AE poszly spac....przynajmniej jedna znich. nieźle - ja doleciałem do 550MHz (na P5K Dlx memki zrobiły 565) 4-4-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ja mam gdzies screena jak sa puszczone pamieci na 1200, ale nie wiem na jakim napieciu...zabawa w uGuru.. ;) No a 3 tygodnie pozniej AE poszly spac....przynajmniej jedna znich. OOOO ... jestem zainteresowany. Wrzuc tutaj jak znajdziesz tego screena. Moje przy taktowaniu 4:5 4-4-4-8 osiagają 1050 ale przy 2.5V. Ale przy 450x8 5-4-4-10 bySPD na 2.35V. muszę jeszcze je pomęczyć. 1:1 i FSB 500+ ciemność. nie wiem o co chodzi. Chętnie bym pogonił swoje na 1200 a nawet i wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) OOOO ... jestem zainteresowany. Wrzuc tutaj jak znajdziesz tego screena. Moje przy taktowaniu 4:5 4-4-4-8 osiagają 1050 ale przy 2.5V. Ale przy 450x8 5-4-4-10 bySPD na 2.35V. muszę jeszcze je pomęczyć. 1:1 i FSB 500+ ciemność. nie wiem o co chodzi. Chętnie bym pogonił swoje na 1200 a nawet i wiecej. a w ogóle na innej mobo (P35 albo i680) lecą te DDR1200 ? Quad jest bardzo szybki na dzielniku 1:1 (na przykład 500MHz fsb i 1:1 co daje DDR1000 jest szybsze od 428 4:5 i mem DDR1070) Ja widziałem tylko raz DDR1200 na quadzie ... ale nie Zulusowe :D Edytowane 24 Czerwca 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) a w ogóle na innej mobo (P35 albo i680) lecą te DDR1200 ? Quad jest bardzo szybki na dzielniku 1:1 (na przykład 500MHz fsb i 1:1 co daje DDR1000 jest szybsze od 428 4:5 i mem DDR1070) Ja widziałem tylko raz DDR1200 na quadzie ... ale nie Zulusowe :D czy lecą na 1200 na innych płytach - tego nie wiem. nie mam możliwosci przetestowania. Testy na sieci wskazują że dają radę. OCZ 9200 piszą, że idą nawet na 1400 ale przy koło 2.65V. 1200 na 4-4-4-12 przy 2.65V !!! .......................................................................... Po długich testach osiągnąłem 536MHz; 5-4-4-8 przy 2.35V. Edytowane 29 Czerwca 2007 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 czy lecą na 1200 na innych płytach - tego nie wiem. nie mam możliwosci przetestowania. Testy na sieci wskazująm że dają radę. OCZ 9200 piszą, że idą nawet na 1400 ale przy koło 2.65V:shock:. Ciekawe jak długo <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ble...nie mam go... Ostalo sie tylko 555 z 4-4-4-4 333 3:5 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Miał może ktoś z was taki manewr przy próbie zmieny w uguru obrotow wiatraka tzn Voltów że komp zawisł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Z wiatrakami takich rzeczy nie uświadczyłem..ale z suwaczkiem od fsb nie problem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 A ja dziś zauważyłem, że jak kopiuję jakąś płytę bądź wypalam to idzie to bardzo wolno i gdy ruszam myszką to ruch kursora jest przerywany no i zakłócenia dźwięku... zastanawiam się czy to nie zasługa ustawień na AHCI albo sterowników... póki co nie chce mi sie robić reinstalki i sprawdzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 A ja dziś zauważyłem, że jak kopiuję jakąś płytę bądź wypalam to idzie to bardzo wolno i gdy ruszam myszką to ruch kursora jest przerywany no i zakłócenia dźwięku... zastanawiam się czy to nie zasługa ustawień na AHCI albo sterowników... póki co nie chce mi sie robić reinstalki i sprawdzać.Mialem ten sam problem to zainstalowalem sterowniki jmicron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Od czasu do czasu zdarzy się zwiecha przy regulacji wiatraków w uguru. Dlatego staram się tego nie robić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Od czasu do czasu zdarzy się zwiecha przy regulacji wiatraków w uguru. Dlatego staram się tego nie robić ;) Pytanko co do testowania stbilności. Orthos w wersji beta czy PRIME95 25.3? podobno to kolejna wersja. Orthos u mnie się wiesza i pwooduje "zamrożenie" systemu przy wyższych taktach proca. PRIME95 natomiast chodzi stabilnie. Czy system jest stabilny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Mialem ten sam problem to zainstalowalem sterowniki jmicronNo ja też i to najnowsze... to może być wina ustawienia Jmicron na AHCI (jakiś konflikt z nagrywarką) lub sterowników... żeby sie przekonać musiałbym robić reinstalke, a i tak mało używam napędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 No ja też i to najnowsze... to może być wina ustawienia Jmicron na AHCI (jakiś konflikt z nagrywarką) lub sterowników... żeby sie przekonać musiałbym robić reinstalke, a i tak mało używam napędu.Nie trzeba Wystraczy w biosie zmienić na IDE (Onboard PCI Device) i jest ok. Przy ustawieniu na AHCI DVD pracuje tylko w PIO i z nagrywania nici. Dodam ze na Viscie jest ok - tylko XPek sie tak gubi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Nie trzeba Wystraczy w biosie zmienić na IDE (Onboard PCI Device) i jest ok. Przy ustawieniu na AHCI DVD pracuje tylko w PIO i z nagrywania nici. Dodam ze na Viscie jest ok - tylko XPek sie tak gubi. czyli w Viscie nagrywarka pracuje juz jako DMA ( nie PIO) przy ustawieniu IDE na AHCI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 czyli w Viscie nagrywarka pracuje juz jako DMA ( nie PIO) przy ustawieniu IDE na AHCI ?Home Premium 64-bit + Benq 1655 napewno. To ustawienie biosu dotyczy gniazda eSATA właściwie (AHCI lub RAID w nagrywarce(ach) może być trudne do uzyskania :) ) Jednak wpływa na napędy pod XP-ekiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Od czasu do czasu zdarzy się zwiecha przy regulacji wiatraków w uguru. Dlatego staram się tego nie robić ;)Dzięki ze odpisałes , wlasnie sie zastanawiałem czy to tylko u mnie tak czy zdarza sie od czasu do czasu taka jazda bo nie wiedzialem czy to wina niestabilnosci po OC. Mianowicie panowie chciałem się jeszcze was zapytać jakie pamięci dobrze sobie radzą na tej płycie które by mi spokojnie pociągneły Fsb 472 to by mi w zupełności wystarczyło , chciałem pamięci które by się zbytnio nie grzały i pracowały prawidłowo, zakładam ze temat był tutaj już wałkowany ale mam mało czasu aby pomykać po stronach , a trafiła mi sie okazja zeby swoje kości dobrze sprzedać i chciałem zainwestować w troszke lepsze , z góry dzięki i pozdrawiam. JacekCZ zapodał mi już pare linków , ale jeszcze chciałem się was poradzić co testowaliście na tej mobo i co ładnie pięknie śmiga. Edytowane 4 Lipca 2007 przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) ktoś podpiął karty w sli na tej płycie? co dałoby mi włożenie drugiego gts -a ? Edytowane 5 Lipca 2007 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Wszystkie kostki z micronami D9 ładnie sobie na tej płycie radzą. Testowałem na niej: Kingstony 667 CL4, Gskille budżetowe, no i oczywiście crucial AE. Ze swojej strony nie zauważyłem aby płyta z jakąś parą się gryzła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Wszystkie kostki z micronami D9 ładnie sobie na tej płycie radzą. Testowałem na niej: Kingstony 667 CL4, Gskille budżetowe, no i oczywiście crucial AE. Ze swojej strony nie zauważyłem aby płyta z jakąś parą się gryzła. taaaa .... OCZ Reaper też ładnie szły na tej płycie ............. w końcu poszły ale na gwarę :) jedna odmówiła współpracy. I jeszcze taka sprawa. Sys - VISTA X64. Coretemp nie działa. Speedfan działa ale pokazuje inne temp niż guru. któremu wierzyć? W tym przypadku nie ma większego problemu bo obydwie są do zaakceptowania :) mimo 1.62V w biosie. prime chodził ponad godzinę. Edytowane 5 Lipca 2007 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 ktoś podpiął karty w sli na tej płycie? co dałoby mi włożenie drugiego gts -a ? po 1. nie ma sterow do SLI i 88 na intelu po 2. Quadzik ma 16x/4x i wydajnosc SLI/Xfire'a jest slaba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Uważajcie z napięciem na ICHIO bo ja przy 1,7v straciłem 150GB danych (partycje znikły) :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Uważajcie z napięciem na ICHIO bo ja przy 1,7v straciłem 150GB danych (partycje znikły) :angry: u mnie na 1,7 (bywało i więcej) to biegało z 3 tygodnie i nic się nie działo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 u mnie na 1,7 (bywało i więcej) to biegało z 3 tygodnie i nic się nie działo ... Dawałem również więcej i nic się nie działo. Optymalna wartość to 1.65 - przynajmniej u mnie. Poniżej system niestabilny a powyżej żadnego zysku. FSB 475 max bo proc wiecej nie idzie .......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 testowałem FSB 500x6 więc dałem mniej-więcej takie napięcia: Cpu Core : 1.3500v ddr2: 2.300v cpu vtt 1.2v : 1.60v Mch 1.25v :1.50v ich 1.05v :1.20v ichio 1.5v :1.70 ddr2 Reference 0% ale coś było niestabilnie i łapał zwiechy w końcu wyskoczył problem z NTLDR - pomyślałem błachostka zaraz to naprawie po czym po restarcie zauważyłem że nie mam partycji na dysku :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 testowałem FSB 500x6 więc dałem mniej-więcej takie napięcia: Cpu Core : 1.3500v ddr2: 2.300v cpu vtt 1.2v : 1.60v Mch 1.25v :1.50v ich 1.05v :1.20v ichio 1.5v :1.70 ddr2 Reference 0% ale coś było niestabilnie i łapał zwiechy w końcu wyskoczył problem z NTLDR - pomyślałem błachostka zaraz to naprawie po czym po restarcie zauważyłem że nie mam partycji na dysku :? potrzebowałeś aż tak wysokie CPU vtt ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 No właśnie nie wiem... pomyślałem, że przy FSB 500 trza troche papu dać więc dałem tyle... sądzisz, że to od tego się tak zrobiło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 No właśnie nie wiem... pomyślałem, że przy FSB 500 trza troche papu dać więc dałem tyle... sądzisz, że to od tego się tak zrobiło? Hmm ciężko powiedzieć "Intel data sheets say the max cpu-vtt is 1.5v" ja nigdy powyżej Vcore nie dawałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Jak na mój gust prędzej to się ram wysypał a co za tym idzie bardzo często partycja zwłaszcza systemowa (sam to przerabiałem swego czasu) niżeli dane z HDD zniknęły od napięcia na ICHIO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...