Grassmaste Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Witam Mam PII 350 128Mb ram i moja matka chce wziac go do pracy. Jest zainstalowany na nim W98, jednak ten system nie posiada praktycznie mozliwosci zalozenia hasla ktore blokowalo by dostep do HDD. Znacie moze jakis darmowy program ktorym mozna zabezpieczyc komputer haslem? Nie musi to byc zadne szyfrowanie plikow czy inne zaawansowane opcje, najzwyklejszy programik ktory przed wejsciem do windowsa bedzie wymagal wprowadzenia hasla. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=72358 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grassmaste Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Hmm...Albo sie nie da albo ja nie umiem. Mam zwykly 98. No i w rejestrze dodaje dword o nazwie MustBevaluateidated i wartosc 00000001. Dalej mozna wcisnac anuluj. Wlaczylem logowanie sie do sieci z windows cos tam i wtedy przy logowaniu pojawia sie mozliwosc wpisania domeny wpisuje byle jaka ale windows niechce sie zaladowac. Taki jest plus ze po wcisnieciu anuluj tez niechce wejsc do windowsa...heh EDIT: OK zrobilem:] Formulke skopiowalem do notatnika z rozszerzeniem reg, wylaczylem microsoft networking, zalozylem konto uzytkownika i wszystko smiga:)) Edytowane 1 Lutego 2007 przez Grassmaste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...