Skocz do zawartości
Zachariasz

Coś Innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu decyduję się na wymianę zasilacza. Wybór padł na Topower TOP-627 P6 EZ 520W. Niestety zanim się zdecydowałem (czyt. dzisiaj) wszystkie tanie egzemplarze zostały już wyprzedane (dziś o 11 - wku***ć się można nie?) Możecie poradzić jakiś inny?? Zasilacz musi starczyć na kilka następnych lat i dawać stabilne napięcie do c2d e4300. Cena ok 300 zł. Co możecie polecić??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się dziwię, zbyt szybko wyciągasz wnioski... 627 jest w wielu miejscach, zarówno na allegro ( nowe ) jak i w innych sklapach których jest sporo i zazwyczaj jest taniej... :wink: Ale za okolo 300 to jeszcze 627 nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz słyszę żeby zasilacz był gorszy przez podświetlany wentylator, niezła teoria.

Skoro ma podświetlany wentylator (co kosztuje więcej niż normalny) i jest poza tym tańszy to albo producent mniej bierze, albo koszt wykonania jest niższy

627 jest i będzie icon_wink2.gif jak chcesz daj znać na priva icon_smile3.gif

Panie, drożyzna tam u Was. ;) Jak bym nie miał tylu kompleksów i problemów i bym się pośpieszył to 2 tygodnie wcześniej bym kupił za 320zł. :|

Edytowane przez Zachariasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro ma podświetlany wentylator (co kosztuje więcej niż normalny) i jest poza tym tańszy to albo producent mniej bierze, albo koszt wykonania jest niższy

Panie, drożyzna tam u Was. ;) Jak bym nie miał tylu kompleksów i problemów i bym się pośpieszył to 2 tygodnie wcześniej bym kupił za 320zł. :|

czasami cuda się zdarzają i przy przyjmowaniu towaru ktoś się pomyli i leci poniżej kosztów ;) podobnie pewien sklep przez dwa tygodnie sprzedawał po wodą enermaxy 400W po 245zł ;D Albo przez przypadek leci wartość netto zamiast brutto :lol: też się zdarza jak się człowiek śpieszy :) Merlin miał przez kilka dni fajne promo na niektóre ksążki - były po 0zł ;)

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się dziwię, zbyt szybko wyciągasz wnioski... 627 jest w wielu miejscach, zarówno na allegro ( nowe ) jak i w innych sklapach których jest sporo i zazwyczaj jest taniej... :wink: Ale za okolo 300 to jeszcze 627 nie widziałem.

w komputroniku ten zasilacz byl caly czas po 324zl ale teraz cos znikl z oferty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na digitronik.pl był ten topek po 300zł, ale tak się spieszyłem z decyzją ze już go nie ma i nie bedzie (pewnie po tej cenie :wink: ), i w końcu zamówiłem korsarza 520W, zobaczymy jak z jego żekomą cichością, bo kulki w wiatraku jakoś mnie nie przekonuja, no ale zobaczymy ... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie przegladnelem pare sklepow w ktorych wczesniej widzialem ten zasilacz (627) i wszedzie poznikaly , nie tylko ze stanu magazynowego ale takze z oferty sklepowej

Czy ktos moze powiedziec dlaczego tak jest , co sie stalo ? ( wycofany z produkcji , jakies wady fabryczne odkryto , nikt nie kupowal)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiadając na pytanie zadane na PW dotyczące domniemanej ciszy Corsair'a HX520W to mogę tylko i wyłącznie potwierdzić że takowa jest na prawdę. Co prawda z odległości ok. 10cm delikatnie słychać łożyska wiatraka (w końcu to kulki), ale przy zamknietej obudowie nie sposób go wyłowić spośród 3 fanderów 120mm skręconych na minimum B-) zarówno w idle jak i stresie. Co do stresu to mój zestaw nie jest w stanie póki co na tyle rozkręcić wiatrak w korsarzu, żeby był głośny. Podsumowując, jeśli priorytetem jest cisza, to zasilator ten należy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> poważnie pod uwagę.

Napięć nie podam bo mastech jest pożyczony a dysponuje teraz jakimś gów.nem z Tesco za 15zł co zawyża troszkę napięcie, ale powiem tylko że są bardzo małe wahania V.

Za zasilator dałem 436zł z przesyłką.

PS. moj niedawny chieftec HPC-360-302-DF 360W rocznik 2003 który bardzo dzielnie walczył o miejsce w podstawowym składzie :wink: był cichszy od korsarza a to dlatego że zapodałem mu fandera 120 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi