Skocz do zawartości
Zachariasz

Coś Innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu decyduję się na wymianę zasilacza. Wybór padł na Topower TOP-627 P6 EZ 520W. Niestety zanim się zdecydowałem (czyt. dzisiaj) wszystkie tanie egzemplarze zostały już wyprzedane (dziś o 11 - wku***ć się można nie?) Możecie poradzić jakiś inny?? Zasilacz musi starczyć na kilka następnych lat i dawać stabilne napięcie do c2d e4300. Cena ok 300 zł. Co możecie polecić??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BENITO napisał(a):

Nic, ewentualnie za lekką dopłatą chiefteca CFT 560 A 12

350 zł jeszcze przeżyję :|

Myślałem nad nim, ale jest on tańszy od topowera i jest podświetlany(fajny bajer :P). Czy nie jest przez to gorszy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się dziwię, zbyt szybko wyciągasz wnioski... 627 jest w wielu miejscach, zarówno na allegro ( nowe ) jak i w innych sklapach których jest sporo i zazwyczaj jest taniej... :wink: Ale za okolo 300 to jeszcze 627 nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BENITO napisał(a):

Pierwszy raz słyszę żeby zasilacz był gorszy przez podświetlany wentylator, niezła teoria.

Skoro ma podświetlany wentylator (co kosztuje więcej niż normalny) i jest poza tym tańszy to albo producent mniej bierze, albo koszt wykonania jest niższy

Zenfist napisał(a):

627 jest i będzie icon_wink2.gif jak chcesz daj znać na priva icon_smile3.gif

Panie, drożyzna tam u Was. ;) Jak bym nie miał tylu kompleksów i problemów i bym się pośpieszył to 2 tygodnie wcześniej bym kupił za 320zł. :|

Edytowane przez Zachariasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zachariasz napisał(a):

Skoro ma podświetlany wentylator (co kosztuje więcej niż normalny) i jest poza tym tańszy to albo producent mniej bierze, albo koszt wykonania jest niższy

Panie, drożyzna tam u Was. ;) Jak bym nie miał tylu kompleksów i problemów i bym się pośpieszył to 2 tygodnie wcześniej bym kupił za 320zł. :|

czasami cuda się zdarzają i przy przyjmowaniu towaru ktoś się pomyli i leci poniżej kosztów ;) podobnie pewien sklep przez dwa tygodnie sprzedawał po wodą enermaxy 400W po 245zł ;D Albo przez przypadek leci wartość netto zamiast brutto :lol: też się zdarza jak się człowiek śpieszy :) Merlin miał przez kilka dni fajne promo na niektóre ksążki - były po 0zł ;)

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek_135 napisał(a):

Też się dziwię, zbyt szybko wyciągasz wnioski... 627 jest w wielu miejscach, zarówno na allegro ( nowe ) jak i w innych sklapach których jest sporo i zazwyczaj jest taniej... :wink: Ale za okolo 300 to jeszcze 627 nie widziałem.

w komputroniku ten zasilacz byl caly czas po 324zl ale teraz cos znikl z oferty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na digitronik.pl był ten topek po 300zł, ale tak się spieszyłem z decyzją ze już go nie ma i nie bedzie (pewnie po tej cenie :wink: ), i w końcu zamówiłem korsarza 520W, zobaczymy jak z jego żekomą cichością, bo kulki w wiatraku jakoś mnie nie przekonuja, no ale zobaczymy ... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie przegladnelem pare sklepow w ktorych wczesniej widzialem ten zasilacz (627) i wszedzie poznikaly , nie tylko ze stanu magazynowego ale takze z oferty sklepowej

Czy ktos moze powiedziec dlaczego tak jest , co sie stalo ? ( wycofany z produkcji , jakies wady fabryczne odkryto , nikt nie kupowal)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiadając na pytanie zadane na PW dotyczące domniemanej ciszy Corsair'a HX520W to mogę tylko i wyłącznie potwierdzić że takowa jest na prawdę. Co prawda z odległości ok. 10cm delikatnie słychać łożyska wiatraka (w końcu to kulki), ale przy zamknietej obudowie nie sposób go wyłowić spośród 3 fanderów 120mm skręconych na minimum B-) zarówno w idle jak i stresie. Co do stresu to mój zestaw nie jest w stanie póki co na tyle rozkręcić wiatrak w korsarzu, żeby był głośny. Podsumowując, jeśli priorytetem jest cisza, to zasilator ten należy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> poważnie pod uwagę.

Napięć nie podam bo mastech jest pożyczony a dysponuje teraz jakimś gów.nem z Tesco za 15zł co zawyża troszkę napięcie, ale powiem tylko że są bardzo małe wahania V.

Za zasilator dałem 436zł z przesyłką.

PS. moj niedawny chieftec HPC-360-302-DF 360W rocznik 2003 który bardzo dzielnie walczył o miejsce w podstawowym składzie :wink: był cichszy od korsarza a to dlatego że zapodałem mu fandera 120 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi