Mentus Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Witam Was. Mam do Edimaxa BR-6204Wg zamist antenki podłączony kabel z anteny (koncentryk) następnie są pod niego podłączone dwa komputery. Posiadam statyczne IP. Na stronie 192.168.2.1/hwset.asp podaję mój nr MAC. W sekcji "WAN Type" ustawiłem "Wirtless ISP", a następnie tam gdzie się podaje ESSID i kanał jest wybór trybu pracy, gdy się zaznaczy "Writless ISP" jest tylko dostępna opcja AP. Po takim skonfigurowaniu sprzętu, działało wszystko ok, ale po kilku dniach dzwoni dostawca internetu i mówi, że AP powoduje zakłócenia i żebym przestwił na klienta. Jest opcja "statio-nfrastrukture" i niby to jest to samo co klient, ale jest ona dopiero dostępna po zaznaczeniu opcji "Ethernet" w "WAN Type". Niby wszysko ok, urządzenie znajduje dostępne ESSID i wybieram odpowiedni i klikając "Połącz" pojawia się komunikat, że łączenie się powiodło, ale internet na komputerach nie działa. Podczas takiego ustawienia, są podobno jakieś problemy z NATem, ale co dalej? Nie wiem... Jeśli komuś udało się podłączyć to urządzenie w ten sposób, prosił bym o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...