Skocz do zawartości
yuucOm

Piłka Ręczna

Rekomendowane odpowiedzi

Ładnie :D Choć mecz oglądałem od 75 min :lol: to i tak końcówka była emocjonująca i jeszcze te osłabienie składu na minuty przed końcem :D Choć w handball nie gram już od przeszło roku, to jeszcze sentyment do tego sportu został :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz, nic juz na to nie poradzisz;]

a pomyśleć, że jeszcze wczoraj mieli biegunke ;d

od 50minuty myślałem, że już przegrają, nie mogli w ogóle zbliżyć się do bramki duńskiego bramkarza, te rzuty z daleka nas kilka razy ratowały, aż pod koniec drugiej dogrywki... ahh :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak wy ale ja już nie pamiętam kiedy ostatni raz się tak denerwowałem.... chyba tylko mecz Polska - Rosja na MŚ w siatkówce.... potem długo długo nic.... ;)

śmieszą mnie wypowiedzi typu: teraz sie zleci kupa znawców, "kibiców" itp itd - pytam - i co z tego??? to źle, że ludzie się interesują? lepiej by było gdyby nikt nic nie wiedział o tym sukcesie? czy ktoś z głoszacych takie opinie pomyślał o tym, że może właśnie dzięki temu turniejowi, zapisze się "kilku" młodzianów do jakichś klubów handballu i w przyszłości będziemy mieli z nich radoche?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis też pierwszy raz oglądałem ręczną. Szczerze mówiąc spodobała mi się :) Byłem zdziwiony tym, że to jest aż tak kontaktowy sport, wcześniej myślałem, że piłkarze ręczni są chudzi i wątli a tu prosze jaka niespodzianka. Byki po 2m i 90kg wagi :lol:

Powodzenia w finale :banana:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No brawo nasi. Liczę na złoto

Tak btw to ktoś tu napisał ze to kontaktowy sport - od razu widac ze nie grał w piłke ręczną. To taka gra dla zniewieściałych chłopców jak ktoś ich uderzy to kładą się i udają że ich boli. Jakikolwiek ostrzejszy kontakt to faul. To tlyko tak efektownie wygląda z boku. Normalnie gorzej niż piłka nożna ;) Ja przyzwyczajony raczej do grania w rugby i w koszykówkę w meczach ręcznej co chwila wylatywałem na 2 minuty. Nie można wejść barkiem, odepchnąć się, stratować rpzeciwnika, tylko przodem można tak atakować jak i bronic.

Prawdziwe kontaktowe sporty to koszykówka, hokej na lodzie i rugby.

Edytowane przez srekal34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mecz był świetny. Czekam na finał. Mam nadzieję że dokopiemy, albo raczej dorzucimy Niemcom :)

Tak btw to ktoś tu napisał ze to kontaktowy sport - od razu widac ze nie grał w piłke ręczną. To taka gra dla zniewieściałych chłopców jak ktoś ich uderzy to kładą się i udają że ich boli. Jakikolwiek ostrzejszy kontakt to faul. To tlyko tak efektownie wygląda z boku. Normalnie gorzej niż piłka nożna Ja przyzwyczajony raczej do grania w rugby i w koszykówkę w meczach ręcznej co chwila wylatywałem na 2 minuty. Nie można wejść barkiem, odepchnąć się, stratować rpzeciwnika, tylko przodem można tak atakować jak i bronic.

Prawdziwe kontaktowe sporty to koszykówka, hokej na lodzie i rugby.

Prawda, prawda. Edytowane przez Venom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie istny Hardcore od polowy spotkania. Meczyk na miare finalu, naprawe brawo chlopaki !!!!!! Teraz pozostaje skopac tylki szkublom :D :D

ps. aby nie bylo jak z siatkarzami ze odpuszcza to spotkanie...

Raz im dokopalismy to i drugi raz to zrobimy :D a co do siatkarzy to przesadziles ... moze najlepiej nie zagrali, ale to brazylijczycy szaleli na parkiecie, ale to nie o tym temat

nie moglem przeuczyc tego meczu, duzo emocji naprawde ciekawe widowisko ;)

a wszystko w dyscyplinie, ktora wymyslili wiezniowie w moim 100tys. miescie :D

z tego co wiem pilke reczna wymyslili szkopy (grali chyba w 11), a pozniej dunczycy zmienili (zmniejszyli do 7), a tych wiezniow nauczyli grac niemieccy straznicy i od tego wiezienia w szczypiornie czy jak to sie tam zwie jest nazwa szczypiornisci

sam przyznam ze pilka reczna interesowalem sie srednio, na wfie jeszcze w gim gralismy czasami, pilkarzy znalem tych najslawniejszych (czyli z bundesligi) ale na mś ogladalem wszystkie mecze ;D a bieliecki jest niesamowity :] czy z 7 czy z 9 czy z 11 metrow. jemu to roznicy nie robi ;] mam takze nadzieje ze w finale z niemcami czesciej pogramy skrzydlami, bo z dunczykami ze skrzydel zdobylismy tylko 1, moze 2 bramki ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ogladalem <cyfra+> ,

Ale był także np.: na DSF (Astra 1c)!

A niemiecki komentator tak podsumował: dobrze, że Polska wygrała, bo to jedyna drużyna, która może z nami wygrać w finale (sic!) - co miało być zapowiedzią bardzo dobrego meczu w finale, skoro Niemcy z Polską się zmierzą po raz drugi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Jeśli nie będzie biletów dla polskich kibiców, to nie wyjdziemy na parkiet - zapowiedział po rozmowie z wiceprezesami światowych władz piłki ręcznej, szef Związku Piłki Ręcznej w Polsce, Andrzej Kraśnicki.

Niestety wygląda na to, że w niedzielę w KoelnArena Polaków prawie w ogóle nie będzie. Niemcy wszystkie bilety zarezerwowali bowiem dla siebie, nie przejmując się w ogóle sympatykami finałowego rywala. - W piłce nożnej przysługuje procentowa ilość biletów dla kibiców gości, a w handballu robi się "po swojemu". Wystąpiliśmy o 100 biletów dostaliśmy null - dodał prezes Kraśnicki.

NC

Edytowane przez Cortezon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

final bedzie transmitowany na zwyklym polsacie. nie ma go na cyfrze+?

a co do organizacji finalu to rece odpadaja. ale bojkot finalu bylby nieodpowiedzialny ... mam nadzieje ze dokopiemy glupim szwabom a w przyszlosci zorganizujemy mś albo me w polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu skandal. Oni juz sobie podobno fete przygotowali bo sa pewni wygranej, na onecie coś było napisane że jakieś piosenki w radiu wyśmiewające polaków puszczają :)

Mam nadzieje ze się na nich zemścimy i że nasi im dokopią :)

NC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest strona niemieckiego odpowiednika Faktu:

http://www.bild.t-online.de/BTO/sport/2007...orstellung.html

Po lewej macie ankiete "Kto wygra?" - proponuje klikac w drugą opcję - moze to da im troche do myslenia;]

EDIT:

http://www.sport1.de/de/sport/artikel_836936.html

Kolejna sonda, tym razem trzeba kliknać Nein po prawej;]

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest strona niemieckiego odpowiednika Faktu:

http://www.bild.t-online.de/BTO/sport/2007...orstellung.html

Po lewej macie ankiete "Kto wygra?" - proponuje klikac w drugą opcję - moze to da im troche do myslenia;]

EDIT:

http://www.sport1.de/de/sport/artikel_836936.html

Kolejna sonda, tym razem trzeba kliknać Nein po prawej;]

Zagłosowałem i dostałem wyniki:

w pierwszej sondzie ok. 27% uważa, że Niemcy zostaną mistrzami świata (czyli 73% uważa, że Polska!!!);

w drugiej sondzie ok. 16% uważa, że Niemcy zostaną mistrzami świata (czyli 84%, że Polska!!!):

PS: und3r! dzięki za namiary na te sondy!

post-144188-1170519003_thumb.jpg

post-144188-1170519128_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem i dostałem wyniki:

w pierwszej sondzie ok. 27% uważa, że Niemcy zostaną mistrzami świata (czyli 73% uważa, że Polska!!!);

w drugiej sondzie ok. 16% uważa, że Niemcy zostaną mistrzami świata (czyli 84%, że Polska!!!):

PS: und3r! dzięki za namiary na te sondy!

Thx und3r! Już jest 76% i 95,2% na naszą korzyść :wink:

Wiadomo, że w ten sposób meczu nie wygramy ale tak jak napisałes niech im to da trochę do myślenia.. Chociaż wątpię :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto z was oglądał wcześniej mecze piłki ręcznej? Zna ktoś zasady? A w szkole grał ktoś na lekcjach w-f? Z pewnością bardzo nieliczna grupa osób. Oglądałem czasem jakieś skróty i to na tyle jeśli chodzi o ten sport. Ale jak Polacy zaczęli grać to i ja i WY zaczęliśmy się interesować tym sportem IMHO dobrze. Przez pryzmat meczu z Danią musze przyznać, że ten sport jest ciekawy, widowiskowy. Dalej jak nie rozumiałem, tak nie rozumiem zasad. Wiem tylko, że rzuty oddaje się zza linii i nie można na nią wejść, ale można tam "wskoczyć" i wykonać rzut i... można kozłować piłkę i potem 3 kroki, czy jakoś tak ;). Życzę naszym powodzenia w finale, niech ich skopią dobitnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi