LCC Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 A co w nim jest uruchomione? Bo z tego ci zaóważyłem to zachowuje się jak wyłączony. Nic nie pracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Cięzko jest zauwazyc pracujący ram. Jest kilka trybów oszczędzania energii. Wszystkie z wyjątkiem hibernacji(gdzie zawartosc ramu jest zapisywana na dysk ) wymagają zasilania. s1- zasilany jest cpu, wentyle ,ram s3 - ram s4 = hibernacja - zapisanie zawartosci ramu na dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Sprawdziłem przed chwilą jak i czy działa Gothic 3 pod Vistą 64-bit - śmiga aż miło :] (jak na gothica) minimalnie wolniej niż na xp ale myślałem, że będzie gorzej. Potrzebny pliczek dx9 skopiowałem do windows/system. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Vista i gry: http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2090571,00.asp Sprawdziłem przed chwilą jak i czy działa Gothic 3 pod Vistą 64-bit - śmiga aż miło :] (jak na gothica) minimalnie wolniej niż na xp ale myślałem, że będzie gorzej. Potrzebny pliczek dx9 skopiowałem do windows/system. Masz ATI na 8800 nie chodzi. I don't have a copy of Gothic 3 handy to test, but our Loyd Case has been absorbed by the huge nonlinear role-playing game lately, and the results are not good. His machine also uses a GeForce 8800 card, and it appears that an Nvidia driver bug causes a big-time crash. The main menu is fine, but when you go into the game, it keeps flickering back and forth to a black screen with the sounds playing in the background, until it dumps you to the desktop. Vista comes back to life with an error message that the display driver has crashed and restarted, but even that is an infinite loop of crash/recovery that continues until you reboot the machine. Edytowane 6 Lutego 2007 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 ATI-Microsoft-XBOX ,to napewno zmowa <_< ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Jam mam takie pytanie. Czemu tak wszyscy sie podniecają tą Vistą?? Tak się na to wszyscy rzucili jak by to było jakieś arcydzieło. Tym bardziej ze jeszcze za dobrze nie wszedł a już naznajdowano w nim błędów. NIektorzy jednak jak słyszą Vista to mają mokre gatki z podniety. Widziałem na innym forum wypowiedź: "zainstalowałem Vistę, dźwięk nie działa, systme wolno chodzi ale na XP już sie nie przesiądę" normalnie to chore. W sklepach również mania: rozmowa ze znajomym ze sklepu: ja- po ile u ciebie win xp pro oem on - 527zl cena taka see on - dolozysz 2zl i masz viste busines i "h@# j klopotow ja - mam gdzies viste on - aha ale losie kupuja, muszę ją w końcu przetestować coby wiedzieć co kretynom mówić i dziwić się Microsofotwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Należy zadać proste pytanie Kto podnieca się Vistą :) ano Ci których bawią kolorki i visualizacja w Viście tak mi sie wydaje że przeważnie małolaty . Przesiadka na Vistę będzie sensowna jak wydajność nowych gier będzie porównywalna albo lepsza niż w XP , narazie pozostaje czekać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Odpowiedź jest prosta na początku wszyscy najeżdżali na XP i siedzieli na 98, ale minął rok i zaczęły wychodzić dopracowane stery i coraz więcej softu, który działał widocznie lepiej na XP niż 98. Tak więc póki co system nie jest godzien, aby go instalować jak główny w zamian za XP, chyba, że ktoś korzysta z netu i Office to wtedy tak, ale żeby uznawać teraz kogoś kto kupił Viste za idiotę czy kretyna to spora przesada, jeśli ktoś kupił żeby sprawdzić co i jak, a wcześniej miał XP to zainstaluje zobaczy spodoba mu się lub nie najwyżej odinstaluje i zainstaluje z powrotem XP, odstawi sobie Viste na półkę i za rok do niej wróci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Niby tak, ale powiem szczerze, ze z W98/Me najwiekszym problemem byla ich niestabilnosc oraz marne P&P (np. urzadzenia na USB). Natomiast 2000/XP pod tym wzgledem to juz zupelnie inna bajka i mysle, ze te systemy dluzej utrzymaja sie na rynku. W2k tez jest dalej poularny, a zobacz ile juz lat jest na rynku. Vista poza zmienionym wygladem i paroma zmianami CHYBA nie oferuje az takiej poprawy jak W98->WXP Edytowane 7 Lutego 2007 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Jam mam takie pytanie. Czemu tak wszyscy sie podniecają tą Vistą?? Tak się na to wszyscy rzucili jak by to było jakieś arcydzieło. Tym bardziej ze jeszcze za dobrze nie wszedł a już naznajdowano w nim błędów. NIektorzy jednak jak słyszą Vista to mają mokre gatki z podniety. Widziałem na innym forum wypowiedź: "zainstalowałem Vistę, dźwięk nie działa, systme wolno chodzi ale na XP już sie nie przesiądę" normalnie to chore. W sklepach również mania: rozmowa ze znajomym ze sklepu: ja- po ile u ciebie win xp pro oem on - 527zl cena taka see on - dolozysz 2zl i masz viste busines i "h@# j klopotow ja - mam gdzies viste on - aha ale losie kupuja, muszę ją w końcu przetestować coby wiedzieć co kretynom mówić i dziwić się Microsofotwi. O czym ty piszesz. Są osoby lubiące nowinki, gadżety i kupują, bo lubią. Są tacy, co w burdelu raz na tydzień zostawiają 5 setek i tacy, co tarcze do starego gola kupują za 2tyś. Czy to, że kupią coś, co nie jest potrzebne robi z nich kretynów/idiotów. Bzdurny i nie potrzebny post. Co do gier pod vistą to wydaje mi się, że stare gry lepiej wyglądają. Nowe tracą na max fps, min natomiast nie znacznie spada, więc nie jest w moim odczuciu tak zle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (...) on - aha ale losie kupuja, muszę ją w końcu przetestować coby wiedzieć co kretynom mówić (...) WoW, ten co zostaje na XP, to teraz wielki boss i w ogóle pro user :D Nie wiem po co cała ta dyskusja. Styka ci obecny system, to sobie na nim siedź i nie czepiaj się innych. Ja się przesiadłem i nie żałuję. I nie mam "h@# j klopotow - dokładnie to mam ZERO problemów. A ten twój koleś, to niech ze względów zawodowych koniecznie przetestuje, bo w końcu sam zostanie kretynem, którego pouczają klienci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zdecydowanie uważam że skok technologiczny z Win98se > WinXP był znacznie lepszy niż z WinXP na Vistę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 WoW, ten co zostaje na XP, to teraz wielki boss i w ogóle pro user :D Nie wiem po co cała ta dyskusja. Styka ci obecny system, to sobie na nim siedź i nie czepiaj się innych. Ja się przesiadłem i nie żałuję. I nie mam "h@# j klopotow - dokładnie to mam ZERO problemów. A ten twój koleś, to niech ze względów zawodowych koniecznie przetestuje, bo w końcu sam zostanie kretynem, którego pouczają klienci. Owszem zostanie jak każdy, bo z czasem przesiadka będzie koniecznością. Tak było z xp i teraz też tak będzie. Kupowanie tego teraz tylko po to żeby być trendy i pokazać innym- "mam Viste", jest co najmniej zabawne. Nie uważam żeby ten znajomy musiał zmieniać branżę. Od sprzedawcy w sklepie komputerowym nie oczekuję tego aby mi wciskał każdą nowinę na rynku po wyższej cenie. Wiadomo, że z czasem jak szał minie ceny tez trochę spadną. Zakup Visty jest obecnie typowym szpanem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Oczywiście ,że skok z 98 na XP był większy.W końcu przesiadka na nowe jądro NT ,ze starego DOSa,to nie byle co. Faktem jest ,że na początku XP sprawiał trochę problemów,i wielu ludzi pozostawało na 98SE,niemniej nie znaczy to ,że identycznie będzie z Vistą.Vista miała jednak oferować nieco więcej niż to co otrzymaliśmy(WinFS chociażby).I dam sobie uciąć głowę ,że gdyby nie wyłączność Visty na DX10,to XP miałby jeszcze długą przyszłość. Osobiście chcę kupić Viste, 2-3 miesiące (z opcją przedłużenia)mnie nie zbawi,a zaoszczędzę sobie ewentualnej frustracji. Jeżeli już ktoś sobie zainstalował Viste, czy to kupioną ,czy na innej licencji to OK,przecież odkrywanie długo oczekiwanego systemu jest zawsze frajdą.Niemniej, coś mam przeczucie, że sporo osób(niekoniecznie z tego forum) zassało sobie z osła lub torrenta wersję "publiczną" ,żeby być elo i trendy(bo już na to żeby kupić się nie zdobędą). A tu taki art o Viście ->VIsta-wiej póki możesz. Edytowane 7 Lutego 2007 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 A ja od sprzedawcy w sklepie oczekuję (poza wciskaniem tego co ma na stanie), że będzie wiedział oczym do niego rozmawiam i jak zapytam, który system wybrać dzisiaj, żeby potrafił powiedzieć coś więcej niż, że będę miał h@# j klopotow. Co do momentu przesiadki na Vistę, to jest indywidualna sprawa. Jeden chce trendy Vistę, drugi chce/musi mieć nowy system. Ja się np. dziwie ludziom, którzy do nowego komputera kupują XPeka, ale się z nich nie naśmiewam i nie wdzę w tym podwodu do dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Panowie! Temat jest o Windows Vista i o grach. Wszelkie dyskusje typu "dlaczego Vista sux, a XP rulz" przenieście do działu Microsoft Windows. Macie tam jeden przyklejony topic, a na dodatek powstają cały czas inne, mniejsze tematy. Trzymajcie się tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Dlatego też nie zamierzam się więcej wypowiadać na tamat tego systemu. Choć zauważyłem, że wypowiedzi wychwalające nowy system MS są mniej tępione niż te co go ganią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Jeśli chodzi o mnie to premiera Visty nastąpiła zbyt szybko. W ogóle nie ma jeszcze do tego sterowników. Jak ktoś ma net to jeszcze osbie poradzi choć ja mam problemy np. z kartą tv lub iinymi bajerami. A co dopiero jak ktoś nie ma netu i potrzebuje dograć stery - masakra. Co do wydajności w grach to zainstalowałem najnowsze stery do grafy i we FlatOut'cie krzaczyło mi jak cholera - na innych sterach w ogóle nic nie chodziło. Zainstalowałem Vistę także w laptopie i gdy zamykałem pokrywę nie włączał się LCD - przetestowałem 6 sterów. Co do gier na lapku to zaóważyłem spadek FPS o co najmniej 5 klatek co w mojej karcie przy takich grach jak np. TDU to ma znaczenie. No i co najważniesze, dzwiękówki nie będą miały sterów do Visty oprócz XFI. Przesiadka na Vistę u mnie dopiero na wakacje, a teraz płacenie za Ultimate 2000zł po to żeby były lepsze wydajnosci w grach to przegięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Scarface: człowiek z blizną - nie da się grać nie widać tekstur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Jeśli chodzi o mnie to premiera Visty nastąpiła zbyt szybko. W ogóle nie ma jeszcze do tego sterowników.Zastanów się czy to wina Microsoftu czy producentów sprzętu? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Czyli to wygląda na zmowe producentów sprzętu :) żeby nie robić sterowników pod Vistę :) a może ktoś w Microsofcie niewystarczająco się dogadywał z producentami sprzętu ???\ Jest już może jakaś gra/demo która pod Vistą chodzi lepiej niż na XPeku ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zastanów się czy to wina Microsoftu czy producentów sprzętu? Pozdr. Jak się coś wydaje to trzeba zadbać o wszystkie tego aspekty. Poza tym co mnie rozwaliło w Viście to fakt, że nie podczas instalacji oprogramowania musiałem zainstalować frameworki i directa 9c co jest już totalnym przegięciem bo oba są Microsoftu. Dodatkowo gdy coś chciał zaciągnąć z netu np do gier, a czego nie było, to otwierał nieistniejące strony w necie. Nie będę już wspominał o programach antywirusowych. Jeśli chodzi o gry to chyba tylko stare chodzą szybciej na Viscie natomiast jeśli chodzi o kompresję - kodowanie, dekodowanie formatów to Vista jest od XPka pod tym względem szybsza i tu w niektórych przypadkach dużo szybsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Wracając do samych gier, to gdzieś wyczytałem że Vista i jej wyłączność na DX10 spowodowały gwałtowny rozwój ... OpenGL :D Jak znajdę ten tekst to zapodam linka. Edytowane 8 Lutego 2007 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Wracając do samych gier, to gdzieś wyczytałem że Vista i jej wyłączność na DX10 spowodowały gwałtowny rozwój ... Open GL :D Jak znajdę ten tekst to zapodam linka.Hehe w sumie to może by nie było głupie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Poza tym co mnie rozwaliło w Viście to fakt, że nie podczas instalacji oprogramowania musiałem zainstalować frameworki i directa 9c co jest już totalnym przegięciem bo oba są Microsoftu.No to jest 'totalne przegięcie' ze w systemie z listopada 2006 nie ma directx z lutego 2007.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 No to jest 'totalne przegięcie' ze w systemie z listopada 2006 nie ma directx z lutego 2007....lol, rotfl :D Co tu się dzieję? Co czytam temat i próbuje nadrobić stracony czas to KAŻDY temat do którego wejdę jest torpedowany przez kolaborantów próbujących prawić swoje mądrości :blink: Niech ktoś w końcu zrobi porządek, bo czytać się nie chce :sad: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Czy ktoś może sprawdzić jak działa na Viscie Settlers 3 ??, bo na becie działała, ale grafika tak cięła, że gra była niegrywalna. Ja sprawdziłem i Settlers 3 działa bardzo dobrze. /Kurcze, chyba mam rozdwojenie jaźni. Edytowane 10 Lutego 2007 przez TomekB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Moze to nie gra ale bardzo dobry test 3D DX9.0c nazywa sie :DX9 Real-Time High-Dynamic Range Image-Based Lighting w necie rozprowadzany pod nazwa : rthdribl_1_2 okolo 21 MB Demko do sciagniecia z : hxxp://www.daionet.gr.jp/~masa polecam W windows XP mam na nim srednio 200 fps W Viscie maxymalnie 130 fps pieknie sie postarali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) demo Supreme Commander @Vista HP x86 chula. Spadek FPS w stosunku do tego samego na XP jest niewielki z tego co zauważyłem. Oczywiście lepiej by było jakby był jakiś bench wbudowany, ale da się grać. Tak mi chodzi SC na XP jakby ktoś chciał wiedzieć - zapraszam tutaj (#36). Edytowane 11 Lutego 2007 przez John M. Kane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Czyzby koniec testow Visty ??? Dwa posty wyzej dalem linka do demka DX9 , testowal ktos roznice w tym demku pomiedzy Vista a XPekiem ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...