Skocz do zawartości
gollumek

Chello I Linksys Befsr41

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki maly problem z konfiguracja tego ustrojstwa aby dzialalo poprawnie, otoz dopoki korzysta sie tylko z jednego komputera jest w miare ok, pingi sa znosne itd, natomiast jezeli drugi komputer zacznie cos robic pingi skacza do rzedy paru tysiecy do onet.pl. Przyczym dzieje sie tak rowniez czasami i bez udzialu drugiego komputera. Czy ktos moze mial taki problem badz tez wie dokladnie w czym tkwi rzecz i jak ją rozwiazac?

Dodam iz na tym samym ruterze dzialala rozdzielana siec LAN i wtedy dzialalo wszystko cacy.

Prosze o jakąs pomoc gdyz nie mam juz z tym sil.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam taki maly problem z konfiguracja tego ustrojstwa aby dzialalo poprawnie, otoz dopoki korzysta sie tylko z jednego komputera jest w miare ok, pingi sa znosne itd, natomiast jezeli drugi komputer zacznie cos robic pingi skacza do rzedy paru tysiecy do onet.pl. Przyczym dzieje sie tak rowniez czasami i bez udzialu drugiego komputera. Czy ktos moze mial taki problem badz tez wie dokladnie w czym tkwi rzecz i jak ją rozwiazac?

Dodam iz na tym samym ruterze dzialala rozdzielana siec LAN i wtedy dzialalo wszystko cacy.

Prosze o jakąs pomoc gdyz nie mam juz z tym sil.

Pozdrawiam.

Jaki masz firmware ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu router tak kieruje ruchem... Poinstaluj netlimitery, albo kup lepszy.

tak, tylko dlaczego router z siecia od starego providera radzi sobie bez problemu a z chello ma problemy? tu i tu predkosci 512kbps

Jaki masz firmware ??

nie mam aktualnie dostepu do rutera, jest jakis oryginalny, z 2004 roku, tyle pamietam i tyle jestem w stanie teraz powiedziec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, tylko dlaczego router z siecia od starego providera radzi sobie bez problemu a z chello ma problemy? tu i tu predkosci 512kbps

nie mam aktualnie dostepu do rutera, jest jakis oryginalny, z 2004 roku, tyle pamietam i tyle jestem w stanie teraz powiedziec

bo to zależy też od tego w jaki sposób provider kieruje ruchem (kolejkowanie paketów, filtry itd.) . Na jednym łączu zwykły router da sobie jakoś radę, a na innym dostanie czkawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

a moze najpierw sprawdzic lacze bez routrka?

P.S. ale przez jakis dlugi czas

ni i ktos wspomnial o firmware

a i reset goracy by sie przydal

a wiec przez ok 12h chodzi podlaczony bezposrednio i nie ma problemow... co do firmaware, z oficjalnych widze ze jest najnowszy wgrany.

no nic, bede jutro bawil sie z netlimiterami i innym tego typu badziewiem ;/ a noz moze wpadne na genialny pomysl ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi