bogdan89 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Witam. Mam dziwny problem... Postawilem sobie router Wi-Fi, do niego podłączyłem neostrade, wszystko skonfigurowałem... ustawiłem sobie sieć bezprzewodową i śmiga mi internet bezprzewodowo w domu na laptopie i innym komputerze stacjonarnym... postanowiłem podłączyć do tej sieci jeszcze jeden komputer stacjonarny... kupiłem sobie karte sieciową D-Link DWL-G510, ustawiłem IP itp... i własnie... Nie odbiera zadnych pakietów... a stan połączenia: Połączono... :/ siedze przy tym od rana... i nie moge sobie z tym poradzić... proszę o pomoc... jakieś wskazówki, linki itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Co to za router? Może masz włączoną filtrację MAC, a ta naowa karta Dlinka nie jest na liście dostępu ? Edytowane 2 Lutego 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan89 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Mam router firmy Actiontec... kiedys juz dawno kupilem najtanszy jaki byl na rynku, a ze jestem zadowolony to tak juz został... Juz chyba wiem co jest nie tak... Antenka na karcie przerywa połączenie... jak ją docisne to wszystko jest ok, przynajmniej przez chwilę... No nic... dzieki ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 wypisz nam tu jeszcze ustawienia ip z routera i z kompa i jesli masz to wylacz fw na nowym kompi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan89 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 ale ja juz problem rozwiązałem ;] ... sprawilem sobie nową antenkę do tej karty ... i działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...