Skocz do zawartości
cisrudlow

Bateria Do Benq Joybook

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co sie dowiedzialem, to Benq nie oferuje dodatkowych baterii do swoich Joybookow (akurat moj model, to P52). Czy jest mozliwe zamontowanie baterii z innego notebooka (innego producenta)? Jakiego producenta? Jaki model? Bylbym wdzieczny za kazda informacje.

Co prawda spodziewam sie niezgodnosc oprogramowania baterii moze na to nie pozwolic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

nooo - jakby ktoś wynalazł jakąś większej pojemności baterie to też bym skorzystał

ja narazie takiej nie znalazłem, a przydałaby sie bo mi oryginalna trzyma ledwie 2,5h w trybie czytelnika :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca rozumiem... Jeśli bateria Ci padła to naprawa gwarancyjna lub kupno oryginalnej :) Chyba że chcesz "dodatkową" w sensie "bardziej pojemną" - w tym przypadku nie umiem pomóc...

Pozdrawiam

Poznaniak

Nie padla mi ona, a zapasowa przydalaby mi sie w podrozy. Benq niestety raczej nie oferuje zapasowych baterii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ten model ma zewnętrzny zasilacz to można wypełnić jakieś pudełko ogniwami i można "dodatkową baterie" podłączyć do gniazdka zasilacza. Wystarczy ułożyć ogniwa tak by napięcie było takie jak wychodzące z zasilacza. Sam już zrobiłem pare takich bateryjek i jedyną ich wadą jest to że trzeba im dorobić jakiś wewnętrzny miernik bo system widzi je jako zasilanie sieciowe. Niestety jeżeli zasilacz jest wbudowany to nic sie nie da poradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi