nightstalker Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Chciałbym nauczyć się tworzyć aplety 3d w javie, ale bez tzw java3d tylko uzywając standardowych pakietów które kazdy ma na kompie. Chciałbym umieć napisać coś takiego: http://www.ngsir.netfirms.com/englishhtm/Lissajous.htm Od czego zacząć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Szczerze mowiac nie wiem jak to zrobic, sprobuj poszukac pomocy na forum www.jdn.pl Edytowane 16 Lutego 2007 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Próbowałeś Blender3d plugin? Wiem, że to nie java, ale robi się w tym dość łatwo i szybko :) Skrypty do tego można pisać w pythonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Zapomniałem że założyłem ten temat :) Blender raczej mnie nie interesuje bo to teoretycznie miało działac wszędzie gzdie jest standardowa java ( bo można by w prosty sposób tworzyć w java3d np, ale nie każdy ma coś takiego... ) Tak czy inaczej temat narazie odkładam, bo wciagnął mnie temat kryptologii i algorytmów szyfrowania. Do javy powróce na 6 semestrze ( jak dotrwam :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienzero Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 hehe, zawsze mozesz napisac wlasny w miare prosty silnik 3d, jesli chodzi o modele siatkowe oraz kolorowanie i oswietlanie plaszczyzn to to w sumie nie jest takie trudne (oczywiscie w miare pelny silnik, z przemieszczaniem i obracaniem kamery, punktem swiatla, podstawowymi figurami). nie wiem jak z teksturami bo nie probowalem, oraz z bardziej rozbudowanymi modelami. no i chwile nalezy posiedziec nad szybkoscia dzialania calosci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 ale przeciez mozesz wrzucic java3d do jara z apletem i wtedy kazdy przy zassaniu apletu bedzie miec java3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...