Skocz do zawartości
Warsonex

Jaka Karte Graficzna?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chce kupić szwagrowi akrte graficzna i zastanawiam sie nad kupnem Karty Na AGP do 150zł a zastanawiam się nad:

http://www.allegro.pl/item162780302_asus_g...o_36m_gwar.html

lub:

http://www.allegro.pl/item162784007_palit_...px8_x4_box.html

którą polecacie

?

a moze cos innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bron cie Panie Borze kupic fx52 i 62 az ciarki przechodzą mnei jak widze te cuda techniki :) hmm ale do 150plna to raczej skromnie :) ale zawsze mozna cos wyczarowac

moze by tak gf ti 4200? karta napewno duzoo wydajniejsza od tych co podaleś ale mam jeden mankament ni obsluguje dx9.0 tylko 8,1 ;<, innym rozwiazanie moze byc cos ze stajni ati ;] w tych granicach ~150zl mozesz kupic jakiego radka 9500(8potokow)/9550/9600 te karty ceciach!e obsluga dx9i duzoo wieksza wydajnosc od geforsow x2xx :)

w esc.pl jest nowy radek 9600pro za 160pln nad nim sie zastanów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz też <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> r9550, najlepiej gigabyte i nagrac bios od 9600xt. Sam tak zrobiłem i chodziło jak złoto mi przez 2 lata, teraz sprzedałem bo już mi nie wsytarczała. Wydajnościowo masz troche lepiej niż 9600pro ale słabiej niz xt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz też <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> r9550, najlepiej gigabyte i nagrac bios od 9600xt. Sam tak zrobiłem i chodziło jak złoto mi przez 2 lata, teraz sprzedałem bo już mi nie wsytarczała. Wydajnościowo masz troche lepiej niż 9600pro ale słabiej niz xt.

zgadzam sie, tez taka mialem , na standardowym chlodzeniu gpu-420mhz, ram-520mhz

3dmark03 - 3500pkt

biosu innego nie wgrywalem , tylko na oryginalnym zmienilem takty

Edytowane przez unreal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam 9550, sam miałem takową, chodziła na 400/500 i źle nie było :)

byleby brać wersje na pamięciach 4Ns (kolega ma na 5ns elixirach + komplet Pentka z radiatorkami na niej i ram z 200 na 210 poszedł... a potem arty).

(btw. dzięki niej mogę dostać za free 73GT ddr3 zalman agp)

ew.:

http://www.allegro.pl/item162680473_radeon..._128mb_agp.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte z 256MB pamięci były robione na Elixirach 5ns (=padaka). Wersja z 128MB była zawsze robiona z pamięciami 4ns od Samsunga lub (częściej) Hynixa. Generalnie R9550 w tym przedziale cenowym jest najlepszy, chyba że uda ci się upolować jakiego modowalnego R9500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

W tej cenie kupuj tylko coś z ATI.Jakiegoś radeona 9550,9600pro.Seria nvidii 5xxx to pomyłka,a na 6xxx masz za mało kaski(poza 6200 oczywiście,która jest beznadziejna).Kupiłbym na twoim miejscu 9550 od gigabyte'a ,za 100zł kupisz,podkręcisz i będzie OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz radka 9500Pro lub 9500@Pro, 8 potoków to 2x tyle co 4 potoki w 9550 i 9600, cena porównywalna a wydajność lepsza.

Ewentualnie jak chcesz coś tańszego to GF Ti4200 i nie bierz sobie do serca tego że nie obsługuje DX9.0, starsze gierki go nie mają w w nowszych nie zauważysz tylko wodotrysków.

Edytowane przez mookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no 64mb to mało ale żeby kupić kartę na dzisiejsze standardy to musiałby zacząć od pułapu 400zł a nie 150. Te 9500 dobrze się kręcą, a jeżeli i potoki da się odblokować to napewno będzie śmnigać. Tylko że przypuszczam że zawoła za nią więcej niż 150 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no 64mb to mało ale żeby kupić kartę na dzisiejsze standardy to musiałby zacząć od pułapu 400zł a nie 150. Te 9500 dobrze się kręcą, a jeżeli i potoki da się odblokować to napewno będzie śmnigać. Tylko że przypuszczam że zawoła za nią więcej niż 150 zł.

Może i 64MB to mało, ale te 64MB przy 8 potokach poradzą sobie o niebo lepiej niż 128MB przy 4 potokach :) Na takiej karcie gra typu NFS Carbon bedzie śmigać na średnich detalach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi