tom_tom Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Dobry wieczór, nie wiedziałem gdzie dać ten temat - tu czy do telefonii. Jeśli wybrałem zły - przepraszam i proszę o przeniesienie. Przejdę do konkretów. Około 2 tygodnie temu zakupiłem od pewnego użytkownika forum PurePC telefon komórkowy ;) Użytkowałem przez te 2 tyogdnie telefon, teraz chcę go sprzedać, ponieważ potrzebuję pieniądze na podzespoły do rowera :P Rejestrując pewien program/aplikację do telefonu wygenerowano mi imei telefonu, na który ma być zakupiony program/aplikacja. Z ciekawości wyciągnałem kartonik, wpisuje w telefonie kod *#06# aby sprawdzić IMEI telefonu - imei na kartoniku nie zgadza się z imeiem telefonu. Wyciągnałem baterię sprawdziłem IMEI na odworcie telefonu - imei także się nie zgadza... Kurcze co jest telefon kradziony? Co mogę teraz zrobić z takim przypadkiem? Mogę zarządać zwrotu telefonu czy coś w tym stylu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bioły Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Z ciekawości wyciągnałem kartonik, wpisuje w telefonie kod *#06# aby sprawdzić IMEI telefonu - imei na kartoniku nie zgadza się z imeiem telefonu. Wyciągnałem baterię sprawdziłem IMEI na odworcie telefonu - imei także się nie zgadza... Gdzie się nie zgadza w telefonie czy na kartonie ?? Kurcze co jest telefon kradziony? Co mogę teraz zrobić z takim przypadkiem? Mogę zarządać zwrotu telefonu czy coś w tym stylu? Nie koniecznie jest kradziony. Miałem podobną sytuacje kupiłem SX1 w Germanosie gwarancja te sprawy. Dopiero później się spostrzegłem , że w telefonie jest inny Imei a na kartonie inny. Patrzę na gwarancje widzę taki sam jak w telefonie. Poszedłem do Germanosa z wytłumaczeniem co i jak... Sprzedawca wziął karton i oderwał naklejkę i na tym się skończyło. Powiedział, że karton nie jest potrzebny żeby uznali gwarancje IMO jak masz papier że telefon był kupiony w salonie to nie masz się czym martwić i masz prawo chyba do zrotu telefonu bo nie zostałeś o tym fakcie poinformowany ale nie jestem pewnien. Edytowane 2 Lutego 2007 przez Bioły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Telefon jest używany... Gwarancja jakaś tam jest w dokumentacji ale niewypełniona :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 możliwe, że ktoś poprostu przebijał soft i imei się zmienił... najlepiej to zapytaj tego od kogo kupiłeś telefon... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...