Samuelson Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Witam, :) takie pytanko czy jest mozliwosc przepiecia coolera ze spalonego zasilacza do obudowy ? Chodzi mi dokladnie o problem z podpieciem.Wiatrak w zasialczu ma 2 kabelki natomiast w plycie jest złacze 3 pinowe na wtyczke z 3 kabelkami, mozna jakos obejsc sie bez tego brakujacego kabelka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Trzeci kabellek to tachometr, można normalnie z dwoma kabelkami podłączyć, przewód gorący dajesz na środkowy pin a zero na prawy, patrząć na złącze tak by ten wystający plastik był z tyłu. Tu masz opis jaki kabel do którego we wtyczce molex włożyć.Ale z tego co napisał to chce do płyty głównej podłączyć ;] Edytowane 2 Lutego 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 http://www.ilubek.republika.pl/wstemp.html Tu masz opis jaki kabel do którego we wtyczce molex włożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 czerwony to plus czarny to minis możesz podpiąć i pod 5V będzie cichy i pod 12V będzie głośniejszy i wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samuelson Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Jesli cooler jest przystosowany to 12V a ja go bede zasilal 5V czy nawet po uzyciu diody zenera napieciem rzedu 8V nie wplynie to na prace wentylatorka oprocz zmiany obrotów ? Edytowane 3 Lutego 2007 przez Samuelson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Nie powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Jesli cooler jest przystosowany to 12V a ja go bede zasilal 5V czy nawet po uzyciu diody zenera napieciem rzedu 8V nie wplynie to na prace wentylatorka oprocz zmiany obrotów ?Możesz kupić jakiś tani regulator napięcia zamiast tej diody i wyregulować optymalnie wiatrak, żeby był wydajny i cichy, ewentualnie podpiąć drugi wiatrak w szerg i oba będą śmigać na 7V Ostatnio kupiłem z 15 sztuk takich wiatraków ze starych zasilaczy i używam ich do swoich modyfikacji. Przeważnie ustawiam je na 5V-7V w parze jest cicho i wydajnie Edytowane 3 Lutego 2007 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Dokładnie Dziuby. Sam mam tak 2 wiatraki podpięte tylko ja mam na 12 V podpięte i nic nie zmieniane na z napięciami. Sam montaż jest banalny. Idziesz do komputerowego kupujesz sobie końcówki -> zarabiasz -> lutujesz -> wpinasz i wyszystko gra. Edytowane 3 Lutego 2007 przez Puchacz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...