Teres Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Witam Poprzeglądałem recenzje, testy, tematy na forum i nie wiem co wybrać. Do wyboru byłob: Chieftec CFT-560A-12S 560W.....cena 315zł 24m gwarancji (odpinane kable) Topower TOP-450 P3 450W........cena 288zł 36m gwarancji (ew. z odpinanymi kablami za 345) Topower TOP-420 P7 EZ 420W...cena 300zł 36m gwarancji (ew. z odpinanymi kablami za 330) Tacens Valeo Smart 480 W.........cena 319zł 24m gwarancji (odpinane kable) BeQuiet BQT ES-450W................cena 299zł 36m gwarancji Narazie to nie będę miał za bardzo czym obciążać tych zasilaczy, ale raczej kupowałbym z myślą o rozbudowie w przyszłości. Zależy mi na ciszy, może zasilacz nie musi być niesłyszalny, ale ma być cichy. Z tego co czytałem to Chieftec na tym tle wypada tak sobie. Podoba mi się 36m gwarancji w przypadku Topower'a i w sumie wydaje mi się, że Topower P3 450W to najlepszy wybór :unsure: Znalazłem jeszcze informację, że Be Quiet! Dark Power PRO 430W, to to samo co TOP-450 P3 450W. Na tej stronie TUTAJ jego napięcia wypadają chyba całkiem nieźle. Edytowane 3 Lutego 2007 przez Teres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woodie Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Wedlug mnie z tych co podales Topower P3 450 bedzie dobrym kompromisem pomiedzy cisza a wysoka moca :) Chodzi mi oczywiscie o wersje U12 z 12cm wentylatorem.Chieftec mocniejszy, ale jest glosniejszy zdecydowanie od Topka. Edytowane 2 Lutego 2007 przez Woodie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Wedlug mnie z tych co podales Topower P3 450 bedzie dobrym kompromisem pomiedzy cisza a wysoka moca :) Chodzi mi oczywiscie o wersje U12 z 12cm wentylatorem.Chieftec mocniejszy, ale jest glosniejszy zdecydowanie od Topka. Topower'a brałbym napewno w wersji z 2x80mm wentylatorami, w kilku testach i chyba nawet na forum czytałem, że jest cichszy. Chieftec raczej odpada, bo czytałem że nie jest taki cichy. Be Quiet! w tej wersji raczej mnie już nie interesuje, prędzej w wersji DarkPower, ale skoro to klon Topower'a to po co przepłacać. Cały czas kusi ten Tacens... podobno lepszy od serii 460W :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woodie Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Topower'a brałbym napewno w wersji z 2x80mm wentylatorami, w kilku testach i chyba nawet na forum czytałem, że jest cichszy. ... Cały czas kusi ten Tacens... podobno lepszy od serii 460W :? Wersja z 12 cm wiatrakiem jest cichsza.Co do Tancesa.Rzeczywiscie wersja 460W to kupa natomiast 480 jest cicha i dosyc mocna.Za te pieniadze mysle ze dobry wybor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixiu Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Hello Też niedawno miałem ciężki dylemat :/ Komputer mam bardzo dobrze wyciszony a mój Cheftec wył strasznie głośno. Po przeczytaniu masy testów, opini ludzi na forach, słuchania nawet kilku zasilaczy w domku dzięki znajomemu w sklepie komputerowym aż mój wybór padł na Antec Neo HE 430 i naprawdę z czystym sumieniem polecam do nowych komputerów (mocne linia 12v). A hasłas ???? jaki hałas :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Hello Też niedawno miałem ciężki dylemat :/ Komputer mam bardzo dobrze wyciszony a mój Cheftec wył strasznie głośno. Po przeczytaniu masy testów, opini ludzi na forach, słuchania nawet kilku zasilaczy w domku dzięki znajomemu w sklepie komputerowym aż mój wybór padł na Antec Neo HE 430 i naprawdę z czystym sumieniem polecam do nowych komputerów (mocne linia 12v). A hasłas ???? jaki hałas :)) Wolę Topower'a , przeczytaj ten test http://www.silentpcreview.com/article677-page4.html Generalnie Topower jest cichszy, zwłaszcza przy większych obciążeniach :) i do tego tańszy o prawie 10% Edytowane 5 Lutego 2007 przez Teres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woodie Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Npisales ze cisza nie ma byc priorytetem tylko kompromis cisza/moc. Jesli chcesz miec bardzo cicho i nadal mocny zasilacz to Seasonic S12 430 spelni twoje oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 IMO. Topek P3 450W bedzie mocniejszy od tego seasonica 430 ;) ale to tylko moje zdanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woodie Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Moim zdaniem tez Topek jest mocniejszy ale niewiele.Za to jak masz Seasonica to jest bardzo cicho a jak do niego dolozysz fandera to juz wogole wypas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Podjąłem decyzje o kupnie Topowera P3 z wiatrakiem 12cm. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Wersja z 12 cm wiatrakiem jest cichsza.Co do Tancesa.Rzeczywiscie wersja 460W to kupa natomiast 480 jest cicha i dosyc mocna.Za te pieniadze mysle ze dobry wybor.mam topka p3 z 2x80mm i coś nie widze tego,że 1x12cm będzie cichsze-przynajmniej topek p7 jest wyraznie głośniejszy..no ale to dla manaiakw bo oba są tak naprawde całkiem ciche :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 miałem już parę BeQuiet'ów StraightPower i są bardzo porządne... 500W Devilkowi pociągnął 2 x 8800GTX + C2D podkręcone a dla normalnych ludzi te zasiłki są niesłyszalne ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 mam topka p3 z 2x80mm i coś nie widze tego,że 1x12cm będzie cichsze-przynajmniej topek p7 jest wyraznie głośniejszy..no ale to dla manaiakw bo oba są tak naprawde całkiem ciche :wink: ja nie chcę słyszeć komputera jak nie robie nic wymagającego :) Na WC raczej nie jestem przekonany. Co do wyboru wersji z 12 cm wentylatorem to w sumie skłoniło mnie do tego to, że będzie troche lepsza wentylacja w obudowie (ale i tak dołoże 12 cm na tył), a poza tym sądzę że w razie czego łatwiej będzie zmienić w nim wentylator na jakiś inny 12cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Witam Przymierzam się do kupna zasilacza, mam dwa typy : Topower TOP-450P3 U12 450W Be Quiet! Straight Power 450W Co sądzicie ? ---------------- ... do BeQuieta mam łatwiejszy dostęp ... Będzie dobrym wyborem ?? ---------------- Pozdrawiam Kamil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimuszek Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 mialem chiefteca z dwoma wiatrakami, teraz mam Topowera EZ i jest wyraznie glosniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) Miałem tego Topowerka TOP-450P3 U12 450W tylko że wersję z odpinanymi kablami i nie mogę nic złego powiedzieć o tym zasilaczu, bardzo cichutki a mój model podczas testów wytrzymywał bez zająknięcia obciążenie do 520 W. Edytowane 24 Lutego 2007 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Ja bym wziął chiefteca i tyle. Na jego temat się już wypowiadałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Ja bym wziął chiefteca i tyle. Na jego temat się już wypowiadałem. Czyli polecasz Chiefteca ? zastanawiałem sie nad Topower-em ale jest za duży do mojej obudowy http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1523 http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1460 Cena taka sama (prawie) moce jak widać 450 i 560 odpinane kable (właśnie na tym mi zależy) Mam teraz chiefa 410 i jest cichy nawet i wydajny. Czyli mogę brać z czystym sumieniem tego 560Watowego (tak myślę) Tynio Pozdrawiam PS mój sprzet to E4300@2450Mhz +2gb +3 dyski +2 DVD i jak narazie 6600GT (potem bedzie 8600) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...