djsilence Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Mieszkam w domu, który wynajmujemy w parę osób (5). Mam router Netgear-a z WIFI, a sam jestem podłączony do niego kablem. Problem polega na tym, że do jednego z lokatorów nie dociera, że ma ssać tylko w nocy (ma lapka, więc może sobie zostawić na noc i nie powinnno mu przeszkadzać - co zresztą i tak robi) i koleś ssie cały czas, a ja muszę odcinać całkiem wifi, aby móc pograć online bez lagów. Czy znacie program za pomocą którego mogę ograniczyć mu prędkość up/down ? Próbowałem już paru, ale żaden wogóle nie kontroluje ani routera, ani wifi (choć router jest mój;) a nie Anny ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) U siebie tego nie ustawisz, a co do routera, to poszukaj czy ma parametry zarzadzania laczem po adresie, wtedy ewentualnie przydziel na sztywno mu IP i ogranicz. Ale cos czuje, ze NetGear nie ma takiej zaawansowanej konfiguracji. Zainstaluj mu NetLimiter, a jak sie nieda to zintegruj uzytkownika z mlotkiem do miesa (zart). http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=222728 Edytowane 4 Lutego 2007 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...