Gość dandus Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Wczoraj wieczorem wyłączyłem głośniki z gniazdka a dokładnie z listwy zasilającej na noc dzisiaj wracam z pracy podłączam je z powrotem i nie działają jaki może być tego powód ? co się mogło stać skoro nie były podłączone do prądu? mam te głośniczki od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolony nigdy nie było żadnych problemów mam nadzieje ze się nie spaliły na amen choć nie wiem jak to się mogło stać . Proszę o pomoc ! Może tylko bezpiecznik się zjarał chodzi mi o ten w z5500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Wczoraj wieczorem wyłączyłem głośniki z gniazdka a dokładnie z listwy zasilającej na noc dzisiaj wracam z pracy podłączam je z powrotem i nie działają jaki może być tego powód ? co się mogło stać skoro nie były podłączone do prądu? mam te głośniczki od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolony nigdy nie było żadnych problemów mam nadzieje ze się nie spaliły na amen choć nie wiem jak to się mogło stać . Proszę o pomoc ! Może tylko bezpiecznik się zjarał chodzi mi o ten w z5500To może być bezpiecznik, jak amsz gware najlepiej je daj niech sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAVX Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Hej. Jakiś czas temu w moich Z-5500 stało to samo, wyłączyłem przełącznikiem na subwooferze i już niestety nie włączyłem. Z-5500 oddałem na gwarancji, dostałem nowy zestaw :wink: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 BEZPIECZNIK BEZPIECZNIK i jeszcze raz BEZPIECZNIK ci sie zjaral! ja mialem to samo! radze juz sie zabierac za pakowanie i wysylanie na gwarancje to ci wymienia bezpiecznika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dandus Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 ale czy jest sens wysyłać ja kpiłem te głośniczki w sklepie internetowym dokładnie w acris a skoro to tylko bezpiecznik to można go samemu wymienić i koszty będą mniejsze a wysyłać i później czekać na odsyłkę z powodu małego bezpiecznika to chyba nie ma sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 ale czy jest sens wysyłać ja kpiłem te głośniczki w sklepie internetowym dokładnie w acris a skoro to tylko bezpiecznik to można go samemu wymienić i koszty będą mniejsze a wysyłać i później czekać na odsyłkę z powodu małego bezpiecznika to chyba nie ma sensu ja tez kupowalem w sklepie internetowym emarket i po 1) koszty przesylki placa ONI w obie strony jesli masz sprzet na gwarancji! takie sa twoje prawa, ja sie z nimi sam sprzeczalem i chcieli mi wmowic ze ja mam za nie zaplacic dopiero jak ich postraszylem PRAWAMI KLIENTA to zmiekli i za wszystko oni zaplacili 2) jesli sam sie za to wymienianie zabierzesz to mozesz stracic cala gwarancje na sprzet ..a tak na marginesie to wiesz jaki trzeba kupic tam jest bezpiecznik i ile on kosztuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 ..ee nie dramatyzuj, bezpiecznik wyjmuje sie dziecinnie prosto, amperaz bezpiecznika znajdziesz miedzy wlacznikiem a kablem zasilajacym. W moim przypadku: T4AL, 125V, 4A Slow-Blow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dandus Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) jeszcze nie wiem ale mam kumpla elektro technik dobry jest w te klocki dzisiaj wieczorem ma wpaść i zobaczyć myśle że jak spróbuje wymienic bezpiecznik to gwary nie strace przecież do niego dostaje się bez problemu jest z tyłu to tak jak bym wymienił żarówke w lampce no nie zresztą zobaczymy co kumpel mi powie hehe ok dzięki wszystkim jutro postaram się kupic bezpiecznik i wymienie mam nadzieje że zadziała pozdro cze Edytowane 4 Lutego 2007 przez dandus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 dandus jak kupisz bezpiecznik to napisz jaki to musi byc, przyda sie na przyszlosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dandus Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 spoko LuKe mam nadzieje ze dostane taki w tej mojej wiosce hehe i ciekawe ile bęzie kosztował aby nie było ze wyrzuce kase a to nie w tym problem kurde j :-P eden dzień a tak mi brakuje tych glośniczków teraz tylko na słuchawkach prawie nie robi żadnej różnicy :lol2: hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dandus Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 i jednak był to bezpiecznik naszczęscie hehe już zainstalowałem nowy i cyka jak dawniej . LuKe bezpiecznik typu 2AH 250V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 i jednak był to bezpiecznik naszczęscie hehe już zainstalowałem nowy i cyka jak dawniej . LuKe bezpiecznik typu 2AH 250V i jak latwo sie go zaklada?? ile kosztuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dandus Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 i jak latwo sie go zaklada?? ile kosztuje?? jeżeli posiadasz te głośniki to bezpiecznik znajduje się pod wyłącznikiem z tyłu subwofera taka śrubeczka plastikowa odkrecasz i bezpiecznik wyskakuje a koszt hmmm jak to bezpieczniki ja zapłaciłem 1 zł hehe :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Mi jak dotąd bezpiecznik się nie przepalił, a też je wyłączam. W trybie standbay Z-5500 pobiera ok 16W prądu, sprawdzałem to kiedyś miernikiem. Z tego właśnie powodu wyłączam je całkowicie z prądu, tzn całą listwę do której tez jest podłączony komputer. Innna niepojojąca rzecz którą zauważyłem w trybie Standby że gdy do panela są podłączone słuchawki to po jakimś czasie słychać w nich cichy pisk, mimo że komputer jest wyłączony. Edytowane 14 Lutego 2007 przez freddy9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xWojtas Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Witam, mam podobny problem, a właściwie dylemat. Moje głośniki (logitech z 5500) nagle przestały działać. - ok wina bezpiecznika, jednak nie. bezpiecznik cały. Czyli przyszedł czas na telefon do serwisu. Pełne zrozumienie ze strony konsultanta, i decyzja, ze wymieniamy cały zestaw, jak narazie spoko. Mam zrobic fotkę całego zestawu, z odręcznie napisanym nr zgłoszenia - ok. Schody sie zaczynają, gdy serwisant kaze mi zrobić drugie zdjęcie - zestawu uszkodzonego mechanicznie! (wg. mnie mogły zawinic dwa el.- sub i urzadzenie sterujace). Czyli aby otrzymać nowy zestaw musze zniszczyc cały zestaw, zrobic zdjecie i na takiej podstawie wyslą mi nowe głośniki. Otrzymałem instrukcje ze najlepiej pociąć membrany i kabel sterownika. logowalem sie na stronie logitecha, czyli wszystko powino być ok. Mam pytanie, czy ktos juz w ten sposob dokonywał reklamacji? Zestaw nie jest tani i troche sie boje go zniszczyć. prosze o jakies porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 taa potnij membramy i kable to napewno uwzglednia ci gwarancje :mur: chlopie zestaw sie pakuje i wysyla tam gdzies go kupil, musza ci go naprawic lub wymienic na nowy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xWojtas Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Witam, mam podobny problem, a właściwie dylemat. Moje głośniki (logitech z 5500) nagle przestały działać. - ok wina bezpiecznika, jednak nie. bezpiecznik cały. Czyli przyszedł czas na telefon do serwisu. Pełne zrozumienie ze strony konsultanta, i decyzja, ze wymieniamy cały zestaw, jak narazie spoko. Mam zrobic fotkę całego zestawu, z odręcznie napisanym nr zgłoszenia - ok. Schody sie zaczynają, gdy serwisant kaze mi zrobić drugie zdjęcie - zestawu uszkodzonego mechanicznie! (wg. mnie mogły zawinic dwa el.- sub i urzadzenie sterujace). Czyli aby otrzymać nowy zestaw musze zniszczyc cały zestaw, zrobic zdjecie i na takiej podstawie wyslą mi nowe głośniki. Otrzymałem instrukcje ze najlepiej pociąć membrany i kabel sterownika. logowalem sie na stronie logitecha, czyli wszystko powino być ok. Mam pytanie, czy ktos juz w ten sposob dokonywał reklamacji? Zestaw nie jest tani i troche sie boje go zniszczyć. prosze o jakies porady. czyli jednak nie ma co sie bać ;] Jezeli bedziecie musieli zepsuc swój towar na życzenie producenta, zróbcie to. Ja stare zepsute głosniki musiałem podziurawć, a teraz słucham sobie muzyki z nowego zestawu z-5500 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebrzydki.jacek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 potwierdzam, tydzień temu mój z-5500 przestał działać, kazali mi zrobić te zdjęcia(niszczenie głośników przyszło mi z wielkim trudem), a już dziś otrzymałem nowe głośniki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 To jest chore......rownie dobrze dzialajacy ale zakurzony zestaw dziurawie i dostaje nowy? Producent :lol2: szkoda ze to z5500:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 naniosę dziury w photoshopie :D może przyślą mi drugi będę miał 2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...