Skocz do zawartości
welyk

Windows Vista Upgrade Program By Asus

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, ja przechodziłem. Lepiej sobie daruj ten niby darmowy upgrade jeśli posiadasz xp home będzie Cię kosztował 90euro (przy innych wersjach płaci się tylko kilka euro za płytkę) lepiej kup sobie oema w sklepie wyjdzie taka sama cena a mniej problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, ja przechodziłem. Lepiej sobie daruj ten niby darmowy upgrade jeśli posiadasz xp home będzie Cię kosztował 90euro (przy innych wersjach płaci się tylko kilka euro za płytkę) lepiej kup sobie oema w sklepie wyjdzie taka sama cena a mniej problemów

no włanie mam XP Pro...

złozyłem juz zamówienie i przelałem te 6.64 EURO... coś jeszcze musze zrobić? Po jakim czasie powinienem sie spodziewac przesyłki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie: tylko po co pchac sie w ten badziew ??

za 7 Euro - moim zdaniem warto i to fajnie ze jest taka możliwość. oczywiście można polemizować czy to komuś potrzebne ale równie dobrze można nie zabierać głosu w tej dyskusji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tego to juz nie wiem tak daleko nie doszedłem zadzwoń moze na infolinie to Ci powiedzą numer powinien być na www.

infolinia jest jedna na europe w holandii... generalnie chyba zorganizowali to tak zeby jak najmniej ludzi miało ochote z tego skorzystac, na całym swiecie sa trzy centra obsługi tego projektu, w europie w holandii.. wysłałem tam maila z potwierdzeniem przelewu kasy za przesyke itd... oraz pytanie czy to juz wszystko, czy moje zamówienie jest poprawne i kiedy dostane płytke z Vistą i cisza....

po prostu... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... po rejestracji na tej smiesznej stronce były podane informajce i numer rachunku i bank i adres tez...

Mamy juz połowę Kwietnia... czy komukolwiek przysłali płytkę??

zaczynam myslec ze ten tekst o upgrade do Visty to był tylko bełkot reklamowy aby nie zniechęcić ludzi chwilowo do zakupu lapków ze starym OS-em... oczywiscie nie kupiłem tego lapa dla Visty bo wiadomo ze to chłam bedzie jeszcze pare miesiecy i XPek jest duzo stabilnejszy ale jak juz cos daja to biore.. tym bardziej ze te pare Euro przelałem juz ze dwa miesiace temu... jednym słowem ktos daje ciała albo nas naciąga :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostałem dziś Viste Bisness 32 DVD/ listonosz zostawił we furtce i zadzonił tylko dlatego ze padał deszcz i gruby list nie mieścił sie w skrzynce/ Montowałem na raidzie i nic nie zainstalowałem/musze to przemysleć o co Viscie chodzi i poszukać w necie podpowiedzi

Edytowane przez bodzio.k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałbym odświeżyć nieco wątek... być może komuś już udało się w ten sposób zdobyć Vistę?

tak wczoraj odebralem sobie windows vista home premium.

zapakowany byle jak bo tylko bombelkową kopertę i nie musialem nic pokwitowac.

kosztowalo mnie to ok 16 euro + koszt przelewu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL, Paniowie... w koncu chyba dostane te nieszczesna Viste ;)

okazało sie ze moje poprzednie zamówienie zostało anulowane ponieważ mój bank spie***lił przelew i nie poszedł tam gdzie trzeba, złożyłem nowe zamówienie z płatnością kartą kredytową i tyle...

właśnie dostałem maila ze już do mnie wysłali paczke.

tylko co do kosztów to kolega pisze coś o 16 E plus koszty wysyłki...

mnie to kosztowało 6.64 E wszytkiego... (no razy dwa ;) bo pierwszy przelew bank posłał w kosmos, a raczej komuś na konto)

no i tak patrze ze wszystkie lapy a przynajmniej zdecydowana wiekszość teraz jest z Vista Home a ja bede miał Bussiness :] lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku zamawiałem Vistę po prostu poprzez stronę internetową Moduslink'a, ale tą ogólną.

Upgrade Visty zamówiłem w listopadzie 2006, a otrzymałem pod koniec maja 2007. Moduslink pomimo spełnienia z mojej strony wszystkich warunków łącznie z wpłatą odpowiedniej kwoty po prostu anulował zamówienie i konsekwentnie nie odpowiadał na maile. Totalna olewka w związku z tym zwróciłem się z reklamacją do Microsoft Polska i bardzo szybko uzyskałem pomoc.

Gdzie można uzyskać pomoc:

Wszyscy, którzy mieli problem z Moduslinkiem tzn. ich zamówienie zostało bezpodstawnie anulowane pomimo spełnienia wszystkich warunków tj. COA i dowód zakupu zostały zweryfikowane pozytywnie oraz wpłacone pieniądze na konto Moduslinka powinni zgłosić się do:

Centrum Obsługi Klienta Microsoft

tel.: 0-801 308 801

Moją sprawę prowadziła Pani Katarzyna Felczyńska, której bardzo dziękuję za pomoc.

Rozpatrzenie reklamacji trwa bardzo szybko, tylko 2 dni.

Obecnie po potwierdzeniu danych adresowych oczekuję na przesyłkę.

Aby reklamacja została uznana należy dołączyć:

- dokładny opis zaistaniałej sytuacji najlepiej poparty screenshootami korespondencji mailowej

- skan dowodu zakupu Windows'a/Office'a

- skan dowodu wpłaty na konto Moduslinka

- dane dotyczące zamówienia czyli numer arkusza aktualizacyjnego i COA oraz numer zamówienia

A to efekt pomocy ze strony Microsoft Polska, na który czekałem od momentu zgłoszenia reklamacji i wysłania maila z dokumentami około tygodnia :)

http://img292.imageshack.us/img292/8458/dsc00038ub7.jpg

Nigdy nikomu nie polecam tej złodziejskiej firmy, Moduslink to banda oszustów. Masowe anulowanie zamówień przez nich są na porządku dziennym.

Osoba z MS, która dostarczyła mi Vistę w ramach rekompensaty w wersji BOX mówi, że jestem rekordzistą. Średnio czeka się na realizację zamówienia 3 miesiące, ja czekałem 6 i gdyby nie MS Polska pewnie czekałbym do usranej śmierci.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale się opłacało czekać bo masz box'a:D

Mnie dwa razy anulowali i w końcu jak przeszedłem proces aktualizacji 31 IV to dostałem parę dni temu że wysłali więc poczekam pewnie ze 2 miechy jeszcze ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL LOL LOL

dopiero dzis dostałem przesyłke z Vista.

18 maja dostałem maila ze zrealizowali moje zamówienie i mam czekac na przesyłke, która przyszła dziś...

coś czuje ze ją jakiś kurier niósł z Holandii :P

ale jest pełna kulturka, co prawda OEM ale dołączona płyta ze sterami do lapciaka do Visty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi