ddmar Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Elo! Mam wielki problem z tym [ciach!]ianym notebookiem. Do wczoraj wszystko było OK, teraz po właczeniu na matrycy leeeedwo co widać, po podłaczeniu monitora i wejściu do biosu wszystko ładnie pięknie, aż do "zapraszamy" w windzie - w tym momencie sie wyłacza... Na matrycy chodzi ale prawie czarno - nie da sie korzystać... Co nie pomaga: (bede na bierzaco dodawał) -reset BIOSu -rozjaśnianie w sterownikach (męczyłem sie zeby coś zobaczyć z godzine..) Nie wiem już co robić.. musi mi posłużyć jeszcze trochę zanim przesiade sie na jakiś porzadny sprzęt :( POMOCY!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Rozebrać lapa. Poprzeczyszczać styki inwertera, na złączce do lampy podświetlającej i na złączu z wiązką inwertera. Wyczyścić styki od wiązki inwertera na płycie głównej. Zanim uruchomisz ponownie upewnij się, że styki od podświetlenia lampy są dobrze podpięte i nie są zawilgocone, bo tam jest ponad 1000V na rozruchu. Oczywiście chyba nie trzeba tłumaczyć że operacje te masz robić na wyłączonym lapie i wyjętej baterii oraz wtyczce zasilającej. Przy uruchomionym nie możesz niczego dotykać!!! Edytowane 3 Lutego 2007 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Proszę o zamknięcie tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...