Skocz do zawartości
RaJaN

Gigabyte Ga-n650sli-ds4

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lucas234

Lepsze zasilanie, Poczekamy na dopracoway biosik i wtedy moze pokazac pazurki, Mostki chlodzone miedzianymi radiatorami, Tylko jedno IDE jeszcze w takim dziwnym miejscu, Brak SLI.

chyba cos ci sie pomylilo plyta ma sli i 2xIDE i obydwa gniazda sa umieszczone w dobrym miejscu jedyne na co trzeba poczekac to lepszy bios

naxt

co do twojego pytania to ja bym bral gigaszita chocby dlatego ze ma lepsze umiejscowienie elementow na laminacie a mozliwosci oc raczej podobne do abita

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba cos ci sie pomylilo plyta ma sli i 2xIDE i obydwa gniazda sa umieszczone w dobrym miejscu jedyne na co trzeba poczekac to lepszy bios

naxt

co do twojego pytania to ja bym bral gigaszita chocby dlatego ze ma lepsze umiejscowienie elementow na laminacie a mozliwosci oc raczej podobne do abita

Cos mi sie zdaje ze kolego nie zrozumiales mnie, ja podalem odpowiedz na pytanie co naxt zadal. Czytac ze zrozumieniem. Kolega naxt chcial uslyszec co przemawia na korzysc GB nad Abitem a nie na odwrot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lucas234

@naxt

bios mozna wgrac bez problemow w kazdym momencie, a jakiego proca chcesz brac?

@Bolo8888

Czytac ze zrozumieniem ja potrafie tylko Ty nie odniosles sie w swojej wypowiedzi do kogo jest skierowana ani nie opisales w sposob czytelny jakie wady i zalety odnosza sie do danej plyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@naxt

proca już kupiłem E4300,więc w sumie fsb powyżej 400 powinno mi wisieć,bo dalej to już proc będzie hamulcem.Ale ten gigabayte jest chyba lepiej rozplanowany i wyposażony niż Abit AB9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@naxt

@Bolo8888

Czytac ze zrozumieniem ja potrafie tylko Ty nie odniosles sie w swojej wypowiedzi do kogo jest skierowana ani nie opisales w sposob czytelny jakie wady i zalety odnosza sie do danej plyty

Tylko jeden uzytkownik zadal takie pytanie wiec do kogo innego moglem sie odniesc hym. W sposob czytelny zalezy dla kogo @naxt nie mial nic do zazucenia wiec nie rozumiem twoich pretensji.

proca już kupiłem E4300,więc w sumie fsb powyżej 400 powinno mi wisieć,bo dalej to już proc będzie hamulcem.Ale ten gigabayte jest chyba lepiej rozplanowany i wyposażony niż Abit AB9

IMO racja, tez sie nad abitem zastanawialem ale jednak GB zakupilem. Czekamy na nowy bios.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUDZISKA, jakie macie wentyle na tej głównej?? Zastanawiam się nad tym gigabyte'm lub Abit QuadGT, tylko mam wątpliwości czy Ninja mi się zmieści na to mobo (wysokość chłodzenia nad chipsetem). Co Powiecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co mi tam doleje oliwy do ognia :) lucas234 ma rację trochę namieszałeś w swojej wypowiedzi bo jak czytałem za pierwszym razem to zastanowiło mnie to gdzie ty w ds4 masz 1 IDE i brak sli.

Tylko jedno IDE jeszcze w takim dziwnym miejscu, Brak SLI.

ale każdy kto widział te płyty wie to jest cześć o abicie.

Atak poważnie może ktoś pokazać jakieś konkretne osiągi(poza wcześniejszym 470) i potwierdzić że to na vr-zone to nie przypadek, bo płytka naprwadę fajna, tylko żeby kosztowała ze 30-40 zł mniej :?

P.S. swoją drogą dobrze że wyszła bo bym jeszcze broń Boże kupił msi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co mi tam doleje oliwy do ognia :) lucas234 ma rację trochę namieszałeś w swojej wypowiedzi bo jak czytałem za pierwszym razem to zastanowiło mnie to gdzie ty w ds4 masz 1 IDE i brak sli.

ale każdy kto widział te płyty wie to jest cześć o abicie.

Atak poważnie może ktoś pokazać jakieś konkretne osiągi(poza wcześniejszym 470) i potwierdzić że to na vr-zone to nie przypadek, bo płytka naprwadę fajna, tylko żeby kosztowała ze 30-40 zł mniej :?

P.S. swoją drogą dobrze że wyszła bo bym jeszcze broń Boże kupił msi...

Ja mam Ninje rev.B i sie miesci, na styk ale siedzi.

Moze i z deczka namieszalem ,ale wiadomo o co biega.

Pokazcie co wy macie na tych mobo.

Edytowane przez Bolo8888

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co,, ja jednak w spokoju poczekam co coś takiego : Gigabyte GA-P35-DS4 B-)

Fajnie tylko cena w komputroniku to tylko jak narazie http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Gig...pelny,id,39707/ 662zł :damage_wall: a Gigabyte Ga-n650sli-ds4 moge mieć za 440zł i to już teraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie tylko cena w komputroniku to tylko jak narazie http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Gig...pelny,id,39707/ 662zł :damage_wall: a Gigabyte Ga-n650sli-ds4 moge mieć za 440zł i to już teraz

Dlatego napisałem, że w spokoju poczekam :wink: Na dzień dzisiejszy jednak szala przelałaby się na n650sli-ds4. A może spróbujesz tu Allegro - gostek twierdzi, że nie chce główna iść mu z gejlami - sam miałem ją brać, ale jednak poczekam sobie na rozsądną cenę P35. Teraz dokupić jedynie 1GB ramu i jakoś przeczekam 6m-cy :D

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie czekanie nie ma sensu bo za te pół roku pewnie będą lepiej dopracowane płytki i może inne chipsety, ta poza chyba obsługą penryna nic nowego nie oferuje i sli niema, i tym fsb ponad 550 niema się co zachwycać narazie, bo jaki dzisiejszy proc wytrzyma to 24/7? i za pół roku to będzie standart jak teraz 400. taka moje skroma opinia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

małe pytanko do użytkowników ds4 na n650i jaką macie temp na nb? bo u mnie tylko po podniesieniu zegarów na procku(bez napięć ) pokazuje ok 35 stopni a radiatora się nie da dotknąć dłużej niż 5 sek bo parzy.

Jak radiator parzy tzn że dobrze odprowadza cieplo z mostka, teraz mozesz dać nawiew na NB i mosfety.

Czy mozesz sie podzielic swoimi wrażeniemi na temat tej plyty ? Jak współpracuje z pamieciami? Jak sie podkręca na niej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na temat podkręcania procka to niewiele mogę powiedzieć bo mam celinkę która się do tego nie nadaje. może pod koniec miecha bedzie coś nowego. a tak walczę z pamięciami które nie wiedzieć czemu nie chcą chodzić stabilnie na deflaut(wywala mi się orthos), a tak ogólnie płytka fajna tylko nawiew na nb by się przydał, pozatym dopiero poznaję to mobo i jest za wcześnie żeby coś stwierdzić na jej temat.

P.S. strasznie mi brakuje zapisywanych profili w biosie jakie ma asus, bo wklepywać wszystko od nowa to straszna mordęga :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na temat podkręcania procka to niewiele mogę powiedzieć bo mam celinkę która się do tego nie nadaje. może pod koniec miecha bedzie coś nowego. a tak walczę z pamięciami które nie wiedzieć czemu nie chcą chodzić stabilnie na deflaut(wywala mi się orthos), a tak ogólnie płytka fajna tylko nawiew na nb by się przydał, pozatym dopiero poznaję to mobo i jest za wcześnie żeby coś stwierdzić na jej temat.

P.S. strasznie mi brakuje zapisywanych profili w biosie jakie ma asus, bo wklepywać wszystko od nowa to straszna mordęga :?

dla mnie jest istotne to co piszesz, bo zastanawiam sie nad kupnem plyty głównej i mój wybór jest miedzy tym gigabytem lub ta nowa DFI na NF680LT a chciałbym jak najmniej dac kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak brac ta plytke ? :)

Do zestawu bylby E4300 i pamiec cholera chce 3gb ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> pewnie goodrama , nie zalezy mi na wykrecaniu pamieci ale zmieniajac dzielniki pamieci , plyta nie bede ze tak powiem swierowala ?

Ewentualnie myslalem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Geile Ultra 667 ale ktos tu wspomnial ze z Geilami mial problemy :/

Edytowane przez wookie85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i jak jest z tą płytką, poprawiło się coś. Jakieś lepsze oc??

Bo lubię niebieski laminat a chciałbym by poszła tak jak ma obecna płytka P5N-E sli na 487 MHz

Jak by ten gygabyte tyle zrobił to bym sie przesiadł...

A z tego co piszecie to tak nie za bardzo to oc wychodzi...

Edytowane przez mato22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie z moimi geilami 667 się męczę tylko ze zwykłymi. ale podejżewam że brak stabilnosci nie jest przez same pamiątki tylko muszę jescze coś dowoltować bo narazie wszystko na stock.

@mato22

szczerze gdybym teraz kupował płytkę to znowu bum ją zamówił, bo na dzień dzisejszy jest to najlepsze mobo dla mnie(, czyli w tym przedziale cenowym :wink: )

dlaczego piszesz że oc na niej nie wychodzi? u mnie nie idzie z racji proca, a narazie jedynym wynikiem który ktoś ujawnił na forum było chyba 470.

NIe można powiedzieć jak się ona kręci bo mało osób ją ma, jeden wynik dobry czy słaby wiosny nie czyni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oliwer21 wiem że jeden wynik wiosny nie czyni ale skoro sie nie jest pewnym (tak jak ja w tej chwili) jak sie kręci to się po prostu pyta i ja tak zrobiłem.

Hmm i powiem Ci, że jednak się skuszę ale to dopiero za jakiś czas. A tym czasem będę czekał na więcej informacji o tej płytce.

Szczerze to myślałem że ta płytka będzie robiła co najmniej 500... Jak mego asusika stać na 480 z groszem... A tu jak na razie same nie wiadome.

Nio koledzy po fachu z oc wykręcać płytki na maxa :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje klopoty z pamiatkami(czyli brak stabilnosci na nominalnym taktowaniu 667 4-4-4-12) można wsadzić między bajki, przed zabawą nimi ustawiłem większość napięć (fsb nb i coś tam jeszcze) trochę ponad stock (pomyslalem że bedzie stabilniej) a tu klops orthos wysypuje się po niecalych dwóch minutach :? no to dobiosu napiecie na memki 2,1 z 1,8 i dalej sprawdzamy i znowu to samo wysypuje się po tych 2 min, to to wtedy zrezygnowany wchodzę do biosu i w zakładce napięć sobie miga radośnie na czerwono że napięcia są nie zoptymalizowane a to miga zawsze jak się zmieni jakąś wartość, kazałem mu ustawić na optymalne, a on daje wszystko na stock razem z pamiatkami, to sobie pomyślałem "ta" napewno będzie dobrze i.... już godzina orthosu bez błedu. bądź tu człowieku mądry :)

Edytowane przez oliwer21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oliwer21

Mam pytanie. Bo już praktycznie się zdecydowałem ale trapi mnie jedna rzecz.

Mam thermalrighta ultra 120 eXtreme i zastanawia mnie czy się zmieści na płytce..

Ze zdjęć nie wygląda to za dobrze więc się pytam. jak byś mógł to daj wymiary dokładne tego radiatora na nb. I powiedz jakie chłodzenie tam na tej płytce zamieściłeś..

Dobrze by było jak byś mógł zrobić zdjęcie z boku płytki z zamontowanym chłodzeniem ;)

Z góry dzięki!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi