Gość kamil2201 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Lepiej takie zaokrąglenie ale każdemu pasuje inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Każdy układ ma jakieś charakterystyczne cechy, u mnie to kolanka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Ino jeśli Ci się tak podoba to spoko każdy ma swój gust. Myśle że układ jest bardzo ładny i nic bym w nim nie zmnieniał prócz tego łączenia !sic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Mi sie podoba ten minimalizm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 G8 na pokładzie. Jakas aktualizacja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) Układ narazie jest w fazie roboczej i brzydko raczej to wygląda ;) Ale moge pokazać. zdj z bloczkiem niestety nie dam bo karte odrazu założyłem i nie chce mi sie jej wyciągać :P W stresie max temp: gpu 47*C (temp poniżej mierzone zew termometrem Revoltca) temp radiatorów na sekcji zasilającej (przy podstawie) do 60*C temp NBF47 na NVIO ~55*C (ale sie gnój grzeje) temp radiatorów na memkach (przy podstawie ) 45-50*C w/w temp są temp przy pełnym obciążeniu i pasywnym chłodzeniu :D To zdj jest nieaktualne gdyż karta teraz pracuje pasywnie (poza gpu ofkorz ;) ) użyłem kleju ArcticSilver ;) Edytowane 17 Maja 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 ale żeś go obradiatorował :D krótszych tych radiatorów nie można było? Ile slotów obecnie karta zajmuje?? :>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Włącznie z kartą 3 sloty :> Zamysł był taki żeby karta nie wymagała dodatkowego nawiewu ;) Może będzie też Vmod na gpu i mem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Te radiatory zaraz odpadną.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Daj foty tak całościowe jak to wygląda na tle reszty ta grafa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 @kszonek, nie odpadną bo są na klej Arctic Silver ;) @misiek, wrzuce jutro albo pojutrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 nie odpadną bo są na klej Arctic Silver ;) Fajny wynalazek, ale nie oznacza to, że jak sie ładnie wygrzeją to nie odpadną ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Jak odpadną to mam takiego jednego do którego udam sie z reklamacją ;) "na to można kompa do góry nogami przykleić"- taką odp otrzymałem jak sie zapytałem jaki mocny jest ten klej i są potem problemy żeby je oderwać potem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Jak odpadną to mam takiego jednego do którego udam sie z reklamacją ;) "na to można kompa do góry nogami przykleić"- taką odp otrzymałem jak sie zapytałem jaki mocny jest ten klej i są potem problemy żeby je oderwać potem :D Jak nie oderwiesz (albo oderwiesz za dużo...) to może być ciężko z realizacją gwary ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Szzzzzzzzzz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Sorka że dopiero teraz ale wcześniej nie miałem czasu :/ Zdj z koma, bo do cyfraka tymczasowo ni mam dostępu Nawiew na 8800 wsadziłem ze względu na wyższe temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 na twoim miejscu skrócił bym te radiatory i zamocował te wentylatory na śledziu (jakaś firma zrobiła coś w tym stylu Glacjaltech chyba) To w celu poprawy estetyki bo i tak musisz miec nawiew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Wentyle właśnie są na śledziu :D tylko musze zmienić na 2x 92mm a nie 92+120 ;) Szkoda że nie trafiłem na czarny wafel :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Słodkie;) Bardzo ładnie masz w kablach - praktycznie ich nie widać;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Twoje rozwiązanie praktycznie nie ma sensu 1)zajmuje prawie wszystkie sloty na plycie 2) estetyka pozostawia duuuuzo do zyczenia 3) a wydajność pewnie podobna jak nie lepsza była by przy dobrych miedzianych radiatorach + nawiew 2x92mm fenderach na min 4) Moim zdaniem projekt jest bez sensu, pasyw nieudany + dożo pracy i czasu zmarnowanego Po za tym ukłacil b. ładny oddaje wrażenie przejrzystego dobrze poukładanego WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Ad.1 szczerze ? wisi mi to, nie potrzebuje tych slotów Ad.2 nikt nie mówił że będzie ładne :P estetyczny był X1950PRO Ad.3 szczerze wątpie Ad.4 Pasywnie może chodzić, ale nie musi, czasu który poświęciłem na pocięcie tych radiatorków nie uważam za zmarnowany (20-30min) Jak będe miał inne widzi mi sie, to pewnie zmienie zmienie wielgalachne radiatorki na coś w minimalistycznym stylu, tylko że kwoty jakie musiałbym wydać na 2 zestawy miedzianych radiatorów skutecznie (narazie) studzą mój zapał ;) Także stay tuned :D EDIT: gotowiec na 8800 muahhahaha, hell no :P Edytowane 23 Maja 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 ok jak wolisz ale mam pytanie czy ten wachlarzyk zalmana obejmie 2 scalaki układu zasilania?? czyli czy dwa wachlarze schłodzą sekcje zasilania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Jeden wachlarzyk może by objął 2 rządki scalaków, nie sprawdzałem, ale jeśli to miało by iść na GTS'a to nie da rady przez rozmieszczenie ostatniego rządku układów zasilania i brzęczyk, natomiast na GTX'a to może przejść, a jak chciałbyś je zamontować :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Jak będe miał inne widzi mi sie, to pewnie zmienie zmienie wielgalachne radiatorki na coś w minimalistycznym stylu, tylko że kwoty jakie musiałbym wydać na 2 zestawy miedzianych radiatorów skutecznie (narazie) studzą mój zapał ;)Nie wiem czy jest sens dawać miedź, która jest: a) cięższa (łatwiej odpadnie), b) gorzej spisuje się bez nawiewu. EDIT: 2622873[/snapback] Ad.4 Pasywnie może chodzić, ale nie musi, czasu który poświęciłem na pocięcie tych radiatorków nie uważam za zmarnowany (20-30min) Jak ktoś nie podłubie sam przy chłodzeniu, to nie zrozumie frajdy jaką to daje. Pomijam już kwestię finansową, gdzie za kilka złotych (koszt radiatora na allegro) możesz sobie zrobić chłodzenie na grafę, i jeszcze starczy na obklejenie płyty głównej. Taniej, wydajniej, a jak się przyłożysz to i z wyglądu będzie miało ręce i nogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Właśnie natknełem sie na takie cuś http://www.petrastechshop.com/dgfxun88e5.html fajnie że tańsze rozwiązania też powstają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 frajnie rozwiązanie....tylko bloczek na gpu i szystko jest chłodzone pasywnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 frajnie rozwiązanie....tylko bloczek na gpu i szystko jest chłodzone pasywniePomysl niezly, ale moim zdaniem troszke malo tej powierzchni do odprowadzania ciepla jak na karty 8800GTS/GTX... Ale moze dalo by sie jakos to ulepszyc :) A ten zestaw Swiftecha, to chyba jakis zart - bal bym sie podkrecac cokolwiek karte na takim czyms :!: Mimo wszystko namawiam do szarpniecia sie na fullcovera - rezultaty - nad wyraz dobre :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Mimo wszystko namawiam do szarpniecia sie na fullcovera - rezultaty - nad wyraz dobre :idea:EK ma taki blok za jakieś cztery setki z wysyłką, więc porównując do tego "zestawu" Swiftecha wybór jest raczej oczywisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 moim zdaniem wystarczy kawał miedzi trochę czasu , autocada projekt i taniego wykonawce i można fulcowera zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Malutki update'cik ;) Jedna katoda zmieniła miejsce (nie widać jej tak jak na zdj) no i że teraz pamięci mam bez radiatorów a smyrają na 2.4V to dałem nawiew :) sry za jakość foto ale to tylko K750i :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...