Greg_1 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 A ja proponuje wrócić do tematu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Mały update sry za jakość, ale pozbawiono mnie cyfraka :( Edytowane 11 Marca 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) nie da się bardzeij prostu ustawić połączenia cpu>nb ?? Edytowane 11 Marca 2007 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Da sie, poprostu teraz, na szybko zakładałem nową zapinke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Mały update, na mosfetach pojawiły sie większe radiatory, pocięte Revolteci na TSOP'y filtry na chłodnicy, trzeci wentyl na chłodnicy, no i pare kabli udało sie ukryć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Fajny WC. Popraw polaczenie CPU, NB wyrownaj te weze bo nie za ladnie wyglada to. Brakuje mi ti jeszcze bloku na GPU:> Mam nadzieje ze wkrotce zagosci w Twoim ukladzie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) Oczywiście że zagości, ale nie moge podać żadnego terminu :cry: Walka z paskudnymi kablami ciągle nie jest zakończona :D Aha przy 3.5GHz i 1.425V po 45min w Orthosie temp #1/#2 51/52*C wentyle na ~7V edit: połączenie CPU->NB wydaje sie krzywo bo blok na CPU jest wyżej a na NB niżej w odniesieniu do płaszczyzny mobo, a zdj jest pod kątem. edit2: zdj prawie na wprost ;) Edytowane 25 Marca 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Mnie akurat nie podoba sie takie połączenie CPU z NB, co nie oznacza, że jest ono złe. Są gusta i guściki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Mnie akurat nie podoba sie takie połączenie CPU z NB, co nie oznacza, że jest ono złe. Są gusta i guściki.... Koncepcja polaczenia jest dobra. Chodzilo mi o to ze zlaczki z blokow nie sa w jednej linii. Duzo ladniej to wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 A mógłbyś zapodać zdjęcie obudowy od tyłu (bez skojarzeń) :?: Chciałem zobaczyć jak to wygląda... Nie masz problemu z podpięciem monitora do grafiki :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Przyjemny układ, czysto i porządnie. Nie podoba mi się natomiast połączenie CPU > NB, po prostu nie lubię kolanek, chyba że damskie :rolleyes: Rozumiem, że bloczek na GPU w drodze? Wtedy węże z pompki nie będą tak mocno wygięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Przez takie połączenie (cpu-nb) trochę mniej na pewno będą przeszkadzać pałętające się w obudowie węże :wink: Daj znać za jakiś czas jak spisują się te filtry na chłodnicy, czy łatwo je potem wyczyścić. Ja u mnie w obudowie filtr (właściwie to siateczkę <-widok od spodu budy) z przodu, przed chłodnicą odkurzam co jakieś 3 miesiące. Przez ten czas potrafi sie pokaźna warstewka kurzu uzbierać :wink:, ale schodzi bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 @Piotralek, mam taką fotke (mam nadzieje że o to chodziło) @Bartolomius, narazie bloczku na gpu nie będzie, ale w planach jest ;) @oskarro, filtry narazie są u mnie jakiś tydzień, jeszcze ich nie czyściłem ale już troche kurzu wyłapały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Tak, o to chodziło. Dzięki wielkie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 @Piotralek, mam taką fotke (mam nadzieje że o to chodziło) Nie myślałeś żeby zamiast grilla na górze założyć kolejny wentylator? Coś to ponoć pomaga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Jest ;) zobacz zdj #1 w poście #35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 :oops: Moje niedopatrzenie... i jaki wpływ na temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Jest różnica niewielka ale nic konkretnego nie podam bo nie spr przed i po. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Mały update, bloczek na GPU Prison PRO V2 (najnowsza seria) A tu nocna sesja na szybko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Widzę, że dotarł "brakujący element" :wink: Ładnie podświetlone, podoba mi się. To już wersja finalna układu? czy planujesz jeszcze coś zmieniać? Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Podoba mi sie nowy Channel V3 PRO, więc może go kupie na NB a aktulany Channel V3 poleci na SB. Jeszcze spody trzeba poniklować, myślałem nad rezem, ale mi przeszło, tylko by oszpecił układzik :D Może jeszcze topy machne na czarno żeby wszyskie były podobne ;) I schować musze kabelki od wentyli na chłodnicy. Aha jeszcze jestem w trakcie robienia okna w budzie ;) Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Podoba mi się połączenie tego wszystkiego... Mam małe pytanko: Zanotowałeś duży wzrost temperatur (Cpu/woda) po dołożeniu bloczka na GPU? WC mi się bardzo podoba, gratki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Fajne wc ale kurcze to połączenie CPU-NBU jest beznadziejne i psuje całe wc a w szczególności w świetle UV , pomyśl o wymianie na normalne złączki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Dużego wzrostu nie zauważyłem, chociaż dokładnych testów jeszcze nie robiłem ;) A poł CPU->NB nie zmienie :P Jak na NB będzie Channel z nowszej serii to wąż sie troche wydłuży ;) EDIT (10.IV) Pare fotek za dnia :D I na koniec rzut oka na QuietDrive'a dla ubogich :D Najbliższe plany: -Channel V3 PRO na NB -schwać kable od wentyli na chłodnicy -kupić dłuższe kable PATA oraz SATA i puścić pod mobo Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Jakie masz te filtry na chlodnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Dokładnie takie: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1198 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ciekawe jak to zmniejsza przeplyw powietrza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skwarek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 obawiam się że dość skutecznie, aby różnice w temperaturach były zauważalne... moim zdaniem zastosowanie takich filtrów przed chłodnicę nie ma sensu... w razie zakurzenia przykładam rurke od odkurzacza i w pare sekund chłodnica wygląda jak nowa co innego myślę w przypadku stosowania takowych filtrów w wemtylatorach tłoczących powietrze do peceta - tutaj nie wystarczy zwykły odkurzacz i po miesiącu używania peceta z wentylkiem bez filtra w środku nie wygląda już zbyt ciekawie... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Narazie buda i tak stoi otwarta, bo side sie tnie pod okno (zaczełem ale już nie chce mi sie skończyć ;) ) A filtr w tym miejscu pełni również funkcje estetyczną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Kurde Uv wymiata.. To weże czy barwnik daje taki efekt? Ile jest tam uv? Jaki kolor barwnika? Bo na tle czerni super wygląda.. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...