BENITO Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Do 8/10 tygonu się nie opłaca kupować, ale spróbuj tego, co ja, czyli zrobić układ na 10/13 i NK12 na DFI z 3 blokami, rezem i chłodnicą na zewnątrz. Na eheimie jest to praktycznie niemożliwe bez wielu załamań, na innych wężach również. Tylko na Tygonie za wyjątkiem 1 miejsca(wylot z bloku GPU pokrywa mi się z wlotem bloku na NB) nie mam załamań, ale wystarczyła 1 opaska samozaciskowa (praktycznie niewidoczna) i po problemie. Dodatkowym plusem jest to, że na NK 12 nie musisz stosować ŻADNYCH zacisków, waz się trzyma jak przyklejony kropelką. W sumie do układu zużyłem jakieś 2,5m węża, ale inwestycja jest opłacalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Mam tygona z allegro i niestety poza wieloma zaletami wąż ma wielką wadę.Jego miękkość sprawia ,że wąż zostaje zassany na łukach. Miałem tak na pompie co i teraz tak samo na laingu.Radzę sobie opaskami ale rozwiązanie takie nie przypada mi do gustu. Zmieniłem jeden odcinek na cellfasta i jest zdecydowana poprawa, wąż się nie załamuje.Na grafice mam kroćce 16 i o ile naciągnięcie tygona nie sprawiło problemów to z cellfatem sobie tego nie wyobrażam...(mowa o 10/12). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 jakiś gość z USA sprzedaje tygona na XS Tygon 3/8in. ID x 1/2in. OD Laboratory Tubing #R3400: $.80/ft. Tygon 1/2in. ID x 3/4in. OD Laboratory Tubing #R3400: $1.70/ft. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 jakiś gość z USA sprzedaje tygona na XS Tygon 3/8in. ID x 1/2in. OD Laboratory Tubing #R3400: $.80/ft. Tygon 1/2in. ID x 3/4in. OD Laboratory Tubing #R3400: $1.70/ft. normalne ceny, a doliczając przesyłkę to i tak wyjdzie na to samo co kupienie w Niemczech na przykład, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 normalne ceny, a doliczając przesyłkę to i tak wyjdzie na to samo co kupienie w Niemczech na przykład, i mniejsze prawdopodobieństwo że ukradną paczke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Nie orientuję się za bardzo w cenach , Ile mniej więcej z przesyłką nie ważne z jakiego sklepu musiałbym zapłacić za 4 metry tego ładnego tygona 8/10 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Za 3 metry z przesylka zaplacilem 100zl :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Koszt trzech metrów Innovateka to niecałe 30 zł, ale dobrze Cię rozumiem - czego się nie robi zeby dostać fajną zabawkę :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 3m Innovateka to 25zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 3m Innovateka to 25zł ;) to nic zostaje przy innovateku :oops: Chyba żeby ktoś znajdzie taniej np zamawiając 100m to bym się pisał na 5m ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Dzis dotarla do mnie przesylka z 3m tygonu 8/11,2. Co tu duzo mowic - jest zajebisty! :D Mozna zrobic wieksze luki niz w przypadku Innovateka. Uklada sie idealnie - bardzo miekki. Do tego pasuje na zlaczki 8/10 - nie ma tu silowania sie jak z Cellfastem. Zalety zaletami, ale jednak drugi raz nie dalbym 35zl za metr... :) Wiec kto nie musi nich zostanie przy wezu Innovateka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Czyli nie jest wart swojej ceny :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Dzis dotarla do mnie przesylka z 3m tygonu 8/11,2. Co tu duzo mowic - jest zajebisty! :D Mozna zrobic wieksze luki niz w przypadku Innovateka. Uklada sie idealnie - bardzo miekki. Do tego pasuje na zlaczki 8/10 - nie ma tu silowania sie jak z Cellfastem. Zalety zaletami, ale jednak drugi raz nie dalbym 35zl za metr... :) Wiec kto nie musi nich zostanie przy wezu Innovateka. Nie gadaj tylko lepiej dawaj fotki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Dzis dotarla do mnie przesylka z 3m tygonu 8/11,2. Co tu duzo mowic - jest zajebisty! :D Mozna zrobic wieksze luki niz w przypadku Innovateka.Chyba mniejsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 To jak z tymi fotkami :?: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Mysle, ze jesli ktos nie ma jakis uzasadnionych sytuacji do kupna tygonu 8/11,2 to sie nie oplaca. Ja mam dosyc maly (oczywiscie Bartolomius ;) ) luk pomiedzy moim blokiem na mosfety a blokiem CPU. Musialem zalozyc sprezyne na waz Innovateka, ale to mi sie nie podoba (wizualnie). Ten Tygon da rade. Fotki beda troche pozniej. Musze skombinowac aparat, a moze pokaze foty juz nowej rewizji ukladu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...