Skocz do zawartości
dem

Tygon.

Rekomendowane odpowiedzi

Do 8/10 tygonu się nie opłaca kupować, ale spróbuj tego, co ja, czyli zrobić układ na 10/13 i NK12 na DFI z 3 blokami, rezem i chłodnicą na zewnątrz. Na eheimie jest to praktycznie niemożliwe bez wielu załamań, na innych wężach również. Tylko na Tygonie za wyjątkiem 1 miejsca(wylot z bloku GPU pokrywa mi się z wlotem bloku na NB) nie mam załamań, ale wystarczyła 1 opaska samozaciskowa (praktycznie niewidoczna) i po problemie.

Dodatkowym plusem jest to, że na NK 12 nie musisz stosować ŻADNYCH zacisków, waz się trzyma jak przyklejony kropelką.

W sumie do układu zużyłem jakieś 2,5m węża, ale inwestycja jest opłacalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tygona z allegro i niestety poza wieloma zaletami wąż ma wielką wadę.Jego miękkość sprawia ,że wąż zostaje zassany na łukach. Miałem tak na pompie co i teraz tak samo na laingu.Radzę sobie opaskami ale rozwiązanie takie nie przypada mi do gustu. Zmieniłem jeden odcinek na cellfasta i jest zdecydowana poprawa, wąż się nie załamuje.Na grafice mam kroćce 16 i o ile naciągnięcie tygona nie sprawiło problemów to z cellfatem sobie tego nie wyobrażam...(mowa o 10/12).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiś gość z USA sprzedaje tygona na XS

Tygon 3/8in. ID x 1/2in. OD Laboratory Tubing #R3400: $.80/ft.

Tygon 1/2in. ID x 3/4in. OD Laboratory Tubing #R3400: $1.70/ft.

normalne ceny, a doliczając przesyłkę to i tak wyjdzie na to samo co kupienie w Niemczech na przykład,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis dotarla do mnie przesylka z 3m tygonu 8/11,2. Co tu duzo mowic - jest zajebisty! :D Mozna zrobic wieksze luki niz w przypadku Innovateka. Uklada sie idealnie - bardzo miekki. Do tego pasuje na zlaczki 8/10 - nie ma tu silowania sie jak z Cellfastem.

Zalety zaletami, ale jednak drugi raz nie dalbym 35zl za metr... :) Wiec kto nie musi nich zostanie przy wezu Innovateka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis dotarla do mnie przesylka z 3m tygonu 8/11,2. Co tu duzo mowic - jest zajebisty! :D Mozna zrobic wieksze luki niz w przypadku Innovateka. Uklada sie idealnie - bardzo miekki. Do tego pasuje na zlaczki 8/10 - nie ma tu silowania sie jak z Cellfastem.

Zalety zaletami, ale jednak drugi raz nie dalbym 35zl za metr... :) Wiec kto nie musi nich zostanie przy wezu Innovateka.

Nie gadaj tylko lepiej dawaj fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze jesli ktos nie ma jakis uzasadnionych sytuacji do kupna tygonu 8/11,2 to sie nie oplaca. Ja mam dosyc maly (oczywiscie Bartolomius ;) ) luk pomiedzy moim blokiem na mosfety a blokiem CPU. Musialem zalozyc sprezyne na waz Innovateka, ale to mi sie nie podoba (wizualnie). Ten Tygon da rade. Fotki beda troche pozniej. Musze skombinowac aparat, a moze pokaze foty juz nowej rewizji ukladu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi