hotkey Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 CZy opłaca się kupić ten sprzęcioch :?: Jak niektórzy wiedzą póściłem GF 2MX z dymem i trzeba się za czymś rozejrzeć :( Niestety jak na razie w Krakowskich sklepach jest tylko Prolink. Kosztuje 740zł. Brać czy nie :?: Kaska się jakoś znajdzie(ffffffkońcu jutro I czerwca -dzień dziecka :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Oplaca sie, ale nie Prolinka. Moze slyszales o "przekrecie Visionteka? Lepiej poczekaj na w/w lub Winfasta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Nie, nie słyszałem o przekrecie Visionteka. No nie za bardzo mogę czekać bo jak na razie jadę na Matrox G100 Productiva 8MB RAM, a w poniedziałek będe miał GTA3(wiem, że późno, ale...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Oplaca sie, ale nie Prolinka. Moze slyszales o "przekrecie Visionteka? Lepiej poczekaj na w/w lub Winfasta. Co to za przekret ? sypnij jakims polskim linkiem albo stresc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Prolinka zdecydowanie odradzam. sorry pomylilem sie nie visiontek, a suma :oops: :oops: oto o co chodzi Oczekiwany przez rynek układ GeForce4 Ti4200, najsłabszy z serii GeForce4 Titanium, za sprawą firmy SUMA, staje się bardzo poważnym problemem dla swojego producenta, czyli NVIDIA. Firma SUMA, jako pierwsza zaprezentowała kartę graficzną, której NVIDIA chyba się nie spodziewała. Mianowicie, jako podstawę dla GeForce4 Ti4200, SUMA przebiegle zastosowała referencyjną płytkę PCB od GeForce4 Ti4600 w tandemie z pamięciami DDR BGA 3,3 ns (!) z wręcz niesamowitymi rezultatami ! Taktowanie zegarów, jakie można na niej osiągnąć to bagatela (uwaga....) 305/708 MHz ! Dzięki takim zegarom i konstrukcji PCB GeForce4 Ti4600, SUMA GeForce4 Ti4200 SE spokojnie konkuruje zarówno z GeForce4 Ti4400 jak i GeForce4 Ti4600 ! Pamiętacie sytuację GeForce2 Ultra i jej nagłe "zniknięcie" ? Tym razem jednak, to producent kart graficznych przechtrzył NVIDIA na całej linii. Zobaczymy zatem, czy historia się nie powtórzy, bo z pewnością za SUMA podążą inni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Oplaca sie, ale nie Prolinka. Moze slyszales o "przekrecie Visionteka? Lepiej poczekaj na w/w lub Winfasta. fakt nie ktęci się ten prolionk ja ksimo ale pryzwoite 300/600 bankowo jesta obraz jest nawett bardziej niż przyzwoity pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Qrde, tylko gdzie tę SUME można dostać :?: Niestet pewnie skończy się na kupnie Prolinka(choć bardzo tego nie chce) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Qrde, tylko gdzie tę SUME można dostać :?: Niestet pewnie skończy się na kupnie Prolinka(choć bardzo tego nie chce)a ja tam lubię prolinki :) / miałem wszyskie od czasów mx do 4ti/ choć do jakości obrazu matroxa to im brakuje :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Qrde, tylko gdzie tę SUME można dostać :?: Niestet pewnie skończy się na kupnie Prolinka(choć bardzo tego nie chce)a ja tam lubię prolinki :) / miałem wszyskie od czasów mx do 4ti/ choć do jakości obrazu matroxa to im brakuje :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 KUPUJ!!! Nie masz co sie zastanawiac. Nawet Prolinka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Jestem zdecydowanie za tym GF4 pomimo tego, że jest od Prolink'a jest super okazją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ento Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Moglby mi ktos wyjasnic co wiekszosc ludzi ma do Prolinka? Bo jezeli chodzi tylko o podkrecanie to IMO bez sensu byloby kupowanie karty o kilka stow drozszej tylko po to zeby po podkreceniu miec 5-10fps wiecej ... (a jezeli chodzi o cos innego to mowcie :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Moglby mi ktos wyjasnic co wiekszosc ludzi ma do Prolinka? Bo jezeli chodzi tylko o podkrecanie to IMO bez sensu byloby kupowanie karty o kilka stow drozszej tylko po to zeby po podkreceniu miec 5-10fps wiecej ... (a jezeli chodzi o cos innego to mowcie :) ) Chodzi nam o jakość obrazu przede wszystkim. Ta niska cena Prolinka nie bierze się z nikąd. Użyte podzespoły do budowy karty graficznej są niższej jakości niż np. Gainwarda. A ja osobiście dodam uszkodzenie karty przez lekki O/C. Progsy w D3D nie widziały karty jako akcelerator. Żadnej reinstalki OS'a nie pomogły... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Gr00bY Mazur"] Moglby mi ktos wyjasnic co wiekszosc ludzi ma do Prolinka? Bo jezeli chodzi tylko o podkrecanie to IMO bez sensu byloby kupowanie karty o kilka stow drozszej tylko po to zeby po podkreceniu miec 5-10fps wiecej ... (a jezeli chodzi o cos innego to mowcie :) ) Chodzi nam o jakość obrazu przede wszystkim. Ta niska cena Prolinka nie bierze się z nikąd. Użyte podzespoły do budowy karty graficznej są niższej jakości niż np. Gainwarda. A ja osobiście dodam uszkodzenie karty przez lekki O/C. Progsy w D3D nie widziały karty jako akcelerator. Żadnej reinstalki OS'a nie pomogły... po jednej sztuce tak oceniać? ja tam swoje prolinki i wszystkie składane kompy w których one były / a było trochę tego/ podkrecałem i spoko waszystko do dziś działa, a co do jakości obrazu to ten w gf4 jest dużo lepsiejszy niż we wcześniejszych katach pixelview :) a ja się jużuszkodzi kartę przez nadmierne oc to żadna reistalka nie pomoże pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 [a ja się już uszkodzi kartę przez nadmierne oc to żadna reistalka nie pomoże pozdro No nie wiem czy 15MHz dla rdzenia i 10MHz dla pamięci więcej to jest nadmiernie O/C.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 a jaka to karta była tak niemiła, bo ten prolik4200 spokojowo rdzeń wytrzymuje 315 a mem niestety ale tylko do 610 bez artefaktów a za optimum / kompromis pomiędzy wydajnością a kreceniem / uznałem 33/600 i spoko zasuwa aż miło bez przekłamań co jest IMHO dobrym wynikiem jak na kręcenie z marszu / czyli zaraz po zamointowaniu karty :) bez wygrzewania / to jest przeciez dużo więcej niż nominał i też więcej niż 4400 ale niestety mniej niż 4600 / ale core wyżej :)/ pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 a jaka to karta była tak niemiła, bo ten prolik4200 spokojowo rdzeń wytrzymuje 315 a mem niestety ale tylko do 610 bez artefaktów a za optimum / kompromis pomiędzy wydajnością a kreceniem / uznałem 33/600 i spoko zasuwa aż miło bez przekłamań co jest IMHO dobrym wynikiem jak na kręcenie z marszu / czyli zaraz po zamointowaniu karty :) bez wygrzewania / to jest przeciez dużo więcej niż nominał i też więcej niż 4400 ale niestety mniej niż 4600 / ale core wyżej :)/ pozdro To nawet nieźle się kręci. Pozatym jestem zdecydowanie za tą kartą w porównaniu np. do GF3Ti500 np. od Gainward'a... Ofiarą była TNT2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 od tego czasu prolink poczynił duuuuuże postepy / mx ten pierwszy pełny :) kręcił się miło a i g2 gts i g2ti200 tez były ok nie miąlem tylko g3 bo przegapiłem g3 bo zmieniałem wtedy płyty i procki z ramem ( faza MHz mani powracającej :) ) / a tak BTW to moją pierwszą od prolinka był własnie tnt2 i tez jak na tamte czasy kręciła się ok / ale wcześniej miałem diamonda któremu żaden prolink do czasów ti nie dorastał jakością obrazu do pięt/ pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 od tego czasu prolink poczynił duuuuuże postepy / mx ten pierwszy pełny :) kręcił się miło a i g2 gts i g2ti200 tez były ok nie miąlem tylko g3 bo przegapiłem g3 bo zmieniałem wtedy płyty i procki z ramem ( faza MHz mani powracającej :) ) / a tak BTW to moją pierwszą od prolinka był własnie tnt2 i tez jak na tamte czasy kręciła się ok / ale wcześniej miałem diamonda któremu żaden prolink do czasów ti nie dorastał jakością obrazu do pięt/ pozdro Diamond - to była firma... Zabita przez S3. W drugim kompie to tej pory pracuje Diamond Viper770 (RivaTNT2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBa Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Już od poniedziałku w sklepie Tweak'a - Gainward GeForce4 Ultra/650 na GF Ti4200 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 a ja tam lubię prolinki :) / miałem wszyskie od czasów mx do 4ti/ choć do jakości obrazu matroxa to im brakuje :) pozdro Praktycznie każdą kartę graficzną można lekko zmodyfikować tak, że jakością obrazu będzie może nawet przewyższać osławionego Matroxa :) Ten tekst mojego autorstwa powstał ponad pół roku temu, ale nie był jeszcze oficjalnie publikowany. Na tak przerobionej karcie pracuję do chwili obecnej, musiałem jedynie dodatkowo wymienić wiatraczek, bo oryginalny był kiepskiej jakości :( Zachęcam do lektury: www.wsinf.edu.pl/~leszek/przerobka_karty_graf.txt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 fazę z filtrami znam / rozpracowuwałem ją jeszcze w casa s3 trio i to faktycznie działa :)/ ale niestety w nowej karcie na razie nie bedę grzebał bo moze na inną wymienię pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...