Skocz do zawartości
maSTHa212

Jakie Ramy Z Usa?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

krótko i na temat: kumpel leci na pare dni do NY no i sie pyta co mi kupic. I tak pomyslalem ze pamieci moglyby byc dobrym pomyslem. Wszystko oczywiscie z mysla o sprzedaniu. Od paru lat jestem na laptopie i ze stracjonarkami nie mam praktycznie stycznosci wiec chcialbym sie tutaj dowiedziec jakiej firmy i jaki typ/rodzaj pamieci najlepiej zakupic zeby potem ewentualny zysk byl potencjalnie najwiekszy? Z gory dzieki

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cricial anniversary

Tych pamiątek już nie produkują. Była to seria limitowana, produkowana z okazji dziesięciolecia firmy.

Ja polecam kupić Crucial Ballistix 2x 1gb 1GHz . Na pewno sprzedasz je, z dużym zyskiem. Ceny na alledrogo sięgają 1400zł.

Edytowane przez ShaDiQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzieki za odpowiedz. Jakby inni tez mogli sie wypowiedziec, ewentualnie dac jakies alternatywy, cos tanszego, cos drozszego zeby bylo w czym wybierac. Bede dzwieczny ;)

pozdro

BTW. Procz ramow oplaca sie cos jeszcze z USA zassac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tych pamiątek już nie produkują. Była to seria limitowana, produkowana z okazji dziesięciolecia firmy.

Wiem, dlatego napisałem "jak będą", może gdzieś by się jeszcze jakiś zestaw znalazł.

Zależy ile kasy możesz wydać, bo mógłbyś kupić kilka zestawów, 2x512 sprzedają się lepiej bo są tańsze, ale ostatnio coraz więcej ludzi kupuje też 2x1gb. Dobrze byłoby też sprowadzić coś w singlu 1x1gb.

Oprócz ramów to możesz sprowadzić jakieś procki np C2D, albo płyty, najlepiej Epoxy na am2, w Polsce nigdzie ich nie widać.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasa to jest kwestia wzgledna, skoro i tak ma sie dobrze zwrocic. Generalnie na chwile obecna jestem za tymi Balisticami, sa dostepne, a widze ze wszyscy je polecaja. Teraz tylko kwestia tego czy brac 2x512 czy 2x1, wiadomo ze 2x512 moglbym wziac 2 raz wiecej ale czy to ma sens? Poza tym co do C2D to po 1 brac te najtansze czy wrecz przeciwnie? I czy bez gwarki (w Polsce) ktos je kupi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy tak: jesli cos z tego wyjdzie (nie wiem czy da rade zamowic to z NewEgg, moze ktos zna dobry sklep w NY??), to wszystko pojdzie na allegro. To nie ma watpliwosci. Cena wyjsciowa bedzie liczona: cena oryginalna + 20% czyli przykladowo jesli cos kosztuje 135$ (Ballistix 2x512 667) to w PLN to jest 400 + 20% czyli za 480 beda wystawione i niech sie dzieje co chce. Generalnie planuje albo 4 zestawy 512, albo 2 1gb (na wiecej nie mam kasy, a chce jeszcze inne rzeczy kupic). Takze ewentualnie gdyby sie zebralo tylu chetnych to mozna sie wtedy cos dogadac. Aha i na koniec: ktore ciesza sie wiekszym zainteresowaniem 667 czy 800?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzieki za odpowiedz. Jakby inni tez mogli sie wypowiedziec, ewentualnie dac jakies alternatywy, cos tanszego, cos drozszego zeby bylo w czym wybierac. Bede dzwieczny ;)

pozdro

BTW. Procz ramow oplaca sie cos jeszcze z USA zassac?

stawiałbym na Mushkiny ale to dość drogi towar, te o których ostatnio głosno było na XS sa interesujące niebieskie ale modelu nie pamietam, co do innych rzeczy chyba cyfówy maja niezłe pzrebicie.

Edytowane przez bazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stawiałbym na Mushkiny ale to dość drogi towar, te o których ostatnio głosno było na XS sa interesujące niebieskie ale modelu nie pamietam, co do innych rzeczy chyba cyfówy maja niezłe pzrebicie.

Przywieź Zuny, to moja sugestia na serio. :)

a cena RAMu spada, więc mozesz się zrobić jesli kupisz niezbyt tanio albo nie sprzedasz szybko. Jeśli koniecznie RAM to kup cos u nas niedostępnego, najlepiej właśnie Cruciale.

Jak masz większy budżet to opłacalne są zaawansowane telefony w stylu Blackberry, Nokia E61, Nokia 800 i podobne (takie telefoniki z pełną klawiaturką).

Edytowane przez KHysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Crucial'e 667 CL3, obojetnie czy 2x512, czy tez 2x1GB...pojda jak swieze buleczki :)

+ ewentualnie: Mushkin'y PC6400 XP2 4.0-4-3-10, Team Group PC5300 Xtreem 3.0-3-3-8/PC6400 Xtreem 4.0-4-4-10, CellShock PC8000 4.0-4-4-12...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Crucial'e 667 CL3, obojetnie czy 2x512, czy tez 2x1GB...pojda jak swieze buleczki :)

+ ewentualnie: Mushkin'y PC6400 XP2 4.0-4-3-10, Team Group PC5300 Xtreem 3.0-3-3-8/PC6400 Xtreem 4.0-4-4-10, CellShock PC8000 4.0-4-4-12...

Ja wiem czy Cruciale ich jak psów mowiac kolokwialnie...stawialbym na Mushkiny, mysle ze jako towar swiezy zeszlyby szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi