maSTHa212 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Witam krótko i na temat: kumpel leci na pare dni do NY no i sie pyta co mi kupic. I tak pomyslalem ze pamieci moglyby byc dobrym pomyslem. Wszystko oczywiscie z mysla o sprzedaniu. Od paru lat jestem na laptopie i ze stracjonarkami nie mam praktycznie stycznosci wiec chcialbym sie tutaj dowiedziec jakiej firmy i jaki typ/rodzaj pamieci najlepiej zakupic zeby potem ewentualny zysk byl potencjalnie najwiekszy? Z gory dzieki pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 cricial anniversary jak będą, no i może jakieś OCZ, obczaj na głównej purepc, był tam artykuł o pamięciach, na pewno coś z tego wybierzesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 A lepiej zestawy 2x512 czy 2x1?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) cricial anniversaryTych pamiątek już nie produkują. Była to seria limitowana, produkowana z okazji dziesięciolecia firmy. Ja polecam kupić Crucial Ballistix 2x 1gb 1GHz . Na pewno sprzedasz je, z dużym zyskiem. Ceny na alledrogo sięgają 1400zł. Edytowane 4 Lutego 2007 przez ShaDiQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Ok, dzieki za odpowiedz. Jakby inni tez mogli sie wypowiedziec, ewentualnie dac jakies alternatywy, cos tanszego, cos drozszego zeby bylo w czym wybierac. Bede dzwieczny ;) pozdro BTW. Procz ramow oplaca sie cos jeszcze z USA zassac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Tych pamiątek już nie produkują. Była to seria limitowana, produkowana z okazji dziesięciolecia firmy.Wiem, dlatego napisałem "jak będą", może gdzieś by się jeszcze jakiś zestaw znalazł. Zależy ile kasy możesz wydać, bo mógłbyś kupić kilka zestawów, 2x512 sprzedają się lepiej bo są tańsze, ale ostatnio coraz więcej ludzi kupuje też 2x1gb. Dobrze byłoby też sprowadzić coś w singlu 1x1gb. Oprócz ramów to możesz sprowadzić jakieś procki np C2D, albo płyty, najlepiej Epoxy na am2, w Polsce nigdzie ich nie widać. Edytowane 4 Lutego 2007 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 maSTHa212 a podpiąć się pod Ciebie można ?? W sensie, czy twój kolega byłby na tyle miły, żeby przywiózł i mnie ramki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Heh, jemu właśnie chodzi o to żebyś TY był potencjalnym klientem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 To moge Was uspokoić, ja chcę DDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Team Group 667MHz 3-3-3-8 Team Group 800MHz 3-3-3-8 Ballistix 800MHz Ballistix 667MHz CellShock 1000MHz CL4/CL5 - jak beda Geil 800MHz CL3 - malo dostepne u nas :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Może jakieś G-Skill z górnej półki też dość ciężko je dostać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Porozmawiaj z bazim :D On w tym siedzi to ci najlepiej powie na czym najwięcej zyskasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Kasa to jest kwestia wzgledna, skoro i tak ma sie dobrze zwrocic. Generalnie na chwile obecna jestem za tymi Balisticami, sa dostepne, a widze ze wszyscy je polecaja. Teraz tylko kwestia tego czy brac 2x512 czy 2x1, wiadomo ze 2x512 moglbym wziac 2 raz wiecej ale czy to ma sens? Poza tym co do C2D to po 1 brac te najtansze czy wrecz przeciwnie? I czy bez gwarki (w Polsce) ktos je kupi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Jesli juz ktos bawi sie w tak wydajne ramy to raczej ma ta swiadomosc,ze pamiec operacyjna niezwykle trudno jest zakatowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 po 1: jestes w redakcji a nie znasz regulaminu? :P po 2: ballistixy 2x1gb i 2x512. Pisałbym sie na 2x512 jak coś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Znaczy tak: jesli cos z tego wyjdzie (nie wiem czy da rade zamowic to z NewEgg, moze ktos zna dobry sklep w NY??), to wszystko pojdzie na allegro. To nie ma watpliwosci. Cena wyjsciowa bedzie liczona: cena oryginalna + 20% czyli przykladowo jesli cos kosztuje 135$ (Ballistix 2x512 667) to w PLN to jest 400 + 20% czyli za 480 beda wystawione i niech sie dzieje co chce. Generalnie planuje albo 4 zestawy 512, albo 2 1gb (na wiecej nie mam kasy, a chce jeszcze inne rzeczy kupic). Takze ewentualnie gdyby sie zebralo tylu chetnych to mozna sie wtedy cos dogadac. Aha i na koniec: ktore ciesza sie wiekszym zainteresowaniem 667 czy 800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Jest dobry jeden na MAspeth,a tak pozatym Gieldy sklepowe co tydzien http://www.tri-statefairs.com/schedule.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Hm kupujesz dwie pary na krzyż a dymu tyle jakbyś cały newegg wykupił. Jak dla mnie to wogóle ten temat nie powinien istnieć. Poza tym wystarczy popatrzeć na allegro i na forum jakie pamieci idą i już wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 No nie wszystko jasne, bo tutaj wszyscy mowia o Crucialach a na Allegro jakos szalu nie ma i nikt ich nie bierze wiec jak nie masz nic do powiedzenia to nie rob syfu ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Ok, dzieki za odpowiedz. Jakby inni tez mogli sie wypowiedziec, ewentualnie dac jakies alternatywy, cos tanszego, cos drozszego zeby bylo w czym wybierac. Bede dzwieczny ;) pozdro BTW. Procz ramow oplaca sie cos jeszcze z USA zassac? stawiałbym na Mushkiny ale to dość drogi towar, te o których ostatnio głosno było na XS sa interesujące niebieskie ale modelu nie pamietam, co do innych rzeczy chyba cyfówy maja niezłe pzrebicie. Edytowane 6 Lutego 2007 przez bazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHysiek Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) stawiałbym na Mushkiny ale to dość drogi towar, te o których ostatnio głosno było na XS sa interesujące niebieskie ale modelu nie pamietam, co do innych rzeczy chyba cyfówy maja niezłe pzrebicie.Przywieź Zuny, to moja sugestia na serio. :) a cena RAMu spada, więc mozesz się zrobić jesli kupisz niezbyt tanio albo nie sprzedasz szybko. Jeśli koniecznie RAM to kup cos u nas niedostępnego, najlepiej właśnie Cruciale. Jak masz większy budżet to opłacalne są zaawansowane telefony w stylu Blackberry, Nokia E61, Nokia 800 i podobne (takie telefoniki z pełną klawiaturką). Edytowane 7 Lutego 2007 przez KHysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MS3 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zdecydowanie Crucial'e 667 CL3, obojetnie czy 2x512, czy tez 2x1GB...pojda jak swieze buleczki :) + ewentualnie: Mushkin'y PC6400 XP2 4.0-4-3-10, Team Group PC5300 Xtreem 3.0-3-3-8/PC6400 Xtreem 4.0-4-4-10, CellShock PC8000 4.0-4-4-12... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zdecydowanie Crucial'e 667 CL3, obojetnie czy 2x512, czy tez 2x1GB...pojda jak swieze buleczki :) + ewentualnie: Mushkin'y PC6400 XP2 4.0-4-3-10, Team Group PC5300 Xtreem 3.0-3-3-8/PC6400 Xtreem 4.0-4-4-10, CellShock PC8000 4.0-4-4-12... Ja wiem czy Cruciale ich jak psów mowiac kolokwialnie...stawialbym na Mushkiny, mysle ze jako towar swiezy zeszlyby szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merfi Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Mam pare mushkin special wystawionych na Allegro jakby ktos potrzebowal 2x512 DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...