Skocz do zawartości
scoff

Szkielet N4l-vm Dh Da Radę Wsadzić Zwykłe Pentium M?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ciągle mam dylematy na temat co kupić;) ostatnio mam koncepcję troszkę wiecej zainwestowac aby zakupić pentiuma M który jest wydajny i co ważne dla mnie słabo się grzeje mały pobór i komp cicho sobie chodzi;) znalazłem tą płytę N4L-VM DH bo niby to jest płyta mobilna szukałem w postach ale znalazłem stare wersje postów o pentium M z płytami aopen z socket 479 i Asus przejsciówkami CT-479 ale pisząc się na tą wersje z przejsciowka nie ma w pelni wykorzystania P M? czy ta płyta którą tu przedstawiłem ma możliwośc zamontowania takie zwykłego pentiuma M? a w przyszłości przesiadke na mobilnego core 2 duo?

czy ktoś robił coś podobnego? a może znacie inne rozwiązania na zwykłego pentiuma M bez używania przejsciówki CT- 479? jakieś inne płyty główne przystosowane pod procesory Mobile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S478 pod P4-M (Northwood), S479 dla Pentium M i Celeronów M bodajże, o wsadzeniu w to Core Duo zapomnij bo kilka takich proców odeszło do krainy nieograniczonego woltażu z powodu innych sekcji zasilania. Z płyt pod mobile na s479 to chyba DFI, AOpen, Asus, MSI i kilka innych firm... tylko czy jest sens teraz wywalić kasę na niszowość a nie na tani c2d - e4300 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi