vivaa Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Komp : Core2Duo E6600@3.8GHz | EVGA 8800GTX@660/2200 | Asus P5B DLX | G.Skill HZ 2x1GB 800Mhz@940Mhz | Ma to wyglądać mniej więcej tak : Chciałbym się zmieścić z wc do 4baniek ale pewnie przekroczy 5 Co będzie : Blok CPU Realitynet Frost3Duo @ 120zł Blok NB Channel V3 by Kyniek @ 50zł x 2 na SB też Chłodnica : Black Ice Extreme 2 może 140zł Pompa - No właśnie zastanawiam się czy Hydor L30-II będzie najodpowiedniejsza ? Ma być cicha wydajna i sporo uciągnąć bo planuje w przyszłości dokupywać następne bloczki. I jeszcze jedno : co lepsze ? Rezerwuar, Trójnik , czy pompa w rezerwuarze ? Ma się to jakoś do temperatur ? Co najlepiej ? Pozdro Edytowane 4 Lutego 2007 przez vivaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 na pewno nie bedzie cicha ta pompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 podpis ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivaa Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 podpis ;]? To co innego w podobniej cenie można kupić bo wiele do wyboru nie ma :/ Jedni mówią że ta pompka jest cicha inni że głośna .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 dokładnie, ja spotkałem się z opiniami,że jest cichutka :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 może postaw na eheima 1048 + rez innovateca albo eheim 1250, przy tej drugiej będziesz miał duży zapas mocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 A nie lepiej dac blok na 8800, niz na SB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) ?ja mam l25 'ciagnie' 4 bloki i rekorda ;] woda porusza sie do zwawo chyba zadna ilosc blokow mu nie straszna ;] zreszta aquael tez sobie dawal z nimi rade;] Edytowane 5 Lutego 2007 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivaa Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 może postaw na eheima 1048 + rez innovateca albo eheim 1250, przy tej drugiej będziesz miał duży zapas mocy...Za drogo. Mam mieć wc do 5 baniek. A nie lepiej dac blok na 8800, niz na SB?Z tego co wiem to nie ma jeszcze bloków na 8800 chyba że się myle. 8800 w stresie ma nieraz 90*C czy tego chłodnica raczej by nie nadążyła zchładzać :/ ja mam l25 'ciagnie' 4 bloki i rekorda ;] woda porusza sie do zwawo chyba zadna ilosc blokow mu nie straszna ;] zreszta aquael tez sobie dawal z nimi rade;]No to pięknie. Jeszcze gdybym miał pewność że ta L30 jest cicha to by było spox. Macie może jakieś propozycje jeszcze ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Z tego co wiem to nie ma jeszcze bloków na 8800 chyba że się myle. 8800 w stresie ma nieraz 90*C czy tego chłodnica raczej by nie nadążyła zchładzać :/da rade;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivaa Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Mam jeszcze pytanie czy będzie znaczna różnica między Black Ice Extreme 2 a Chłodnicą Thermaltake dodawaną do Big Water 745 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 thermaltake raczej wydajnoscia nie bedzie miazdzyl, bix2 do ktorego sie przymierzales poszedl za 160zl :D . jak chcesz koniecznie 2.120 to moze nowy cooltek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Coolteki są tańsze niż BIX i moim zdaniem lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 BIXy są dobre ale z wentylatorami po obu stronach lub dwoma na wysokich obrotach, żeby dało rade przepchnąć powietrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...