Skocz do zawartości
vivaa

Ile Może Znieść Hydor L30-ii

Rekomendowane odpowiedzi

Komp :

Core2Duo E6600@3.8GHz | EVGA 8800GTX@660/2200 | Asus P5B DLX | G.Skill HZ 2x1GB 800Mhz@940Mhz |

Ma to wyglądać mniej więcej tak :

Dołączona grafika

Chciałbym się zmieścić z wc do 4baniek ale pewnie przekroczy 5

Co będzie :

Blok CPU Realitynet Frost3Duo @ 120zł

Blok NB Channel V3 by Kyniek @ 50zł x 2 na SB też

Chłodnica : Black Ice Extreme 2 może 140zł

Pompa - No właśnie zastanawiam się czy Hydor L30-II będzie najodpowiedniejsza ? Ma być cicha wydajna i sporo uciągnąć bo planuje w przyszłości dokupywać następne bloczki.

I jeszcze jedno : co lepsze ?

Rezerwuar, Trójnik , czy pompa w rezerwuarze ? Ma się to jakoś do temperatur ? Co najlepiej ?

Pozdro

Edytowane przez vivaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?

ja mam l25 'ciagnie' 4 bloki i rekorda ;] woda porusza sie do zwawo chyba zadna ilosc blokow mu nie straszna ;] zreszta aquael tez sobie dawal z nimi rade;] Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może postaw na eheima 1048 + rez innovateca albo eheim 1250, przy tej drugiej będziesz miał duży zapas mocy...

Za drogo. Mam mieć wc do 5 baniek.

A nie lepiej dac blok na 8800, niz na SB?

Z tego co wiem to nie ma jeszcze bloków na 8800 chyba że się myle. 8800 w stresie ma nieraz 90*C czy tego chłodnica raczej by nie nadążyła zchładzać :/

ja mam l25 'ciagnie' 4 bloki i rekorda ;] woda porusza sie do zwawo chyba zadna ilosc blokow mu nie straszna ;] zreszta aquael tez sobie dawal z nimi rade;]

No to pięknie. Jeszcze gdybym miał pewność że ta L30 jest cicha to by było spox.

Macie może jakieś propozycje jeszcze ? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi