Skocz do zawartości
partyboy666

Płyta Pod E4300 Low-end

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kumpel zakupił e4300, 1gb 800mhz, 7900gs, jaka plyta bedzie najlepszym rozwiazaniem do tego zestawu ?? tego procka chcialby podkrecic max. do 2,4 GHz (FSB 266).

EDIT: zapomnialem dodac ze oferty tylko z prolinu ( KLIK )

czy ta sie nada do lekkiego OC Gigabyte 945 S3 ?

dzieki i pozdro

Edytowane przez partyboy666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Skoro Wroclaw czyli moje miasto tylko z 2 sklepami to zamiast Gigagowna sam osobiscie bralbym pod doplatach Asusa P5LD2 (ale to 370)P5LD2/C (ale nadal kasy brak...)Chyba nie masz wyboru...i Gigagowno 945P-S3. Sam kupilbym za 270 z Morele.Net Biostara TFroce 945 rew 2.00

Przygotuj sie na walke jesli mobo padnie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

no wlasnie problem w tym ze znajomy caly zestaw bierze z tego sklepu wiec tylko on wchodzi w gre, cena tez max. 300, ten gigabyte az taki fee ? padają te płyty ? same z siebie czy od czegos konkretnego ? :)

Mam uraz do tej marki bo w pol roku mialem wlasnie ich 3 mobasy:

-K8NF9 S939

-GA-8N-SLI S775

-945PL-S3

A jesli idzie o "padanie". Kazda ci padnie jesli za mocno wykrecisz itd , denerwuja mnie biosy w tych Gigabyte itd. A co do sklepow. Mialem na mysli "uznawanie" gwarancji. Wpiszcie sobie w Google "opinie o sklepie proline" lub wejdz na IDG i poszukaj....Jest o tym sporo , dlatego pisalem o walce z padnietym mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie ten Gigabyte na 945 do włożenia do pc się nada....

Ale na jakieś porządne o/c bym nie liczył (opinia na podstawie testów, do samej marki nic nie mam).

A co do uznawania gwarancji itd. w Proline, to może tak jest, ale nie w oddziale w Katowicach.

Sam jestem uczestnikiem "programu gwaranycjnego" made in Proline i jestem bardzo zadowolony.

Miła obsługa, wielkie zrozumienie i bezproblemowe przyjęcie części na gwarancje (karta graficzna).

Teraz w piątek zostałem powiadomiony (tydzień po oddaniu na serwis), że reklamacja przyjęta, grafa padnięta i szukają dla mnie nowej 9550XT lub ew. pomagają w doborze nowej w zamian za nią (wartość nowej = kwota jaką dałem za mojego 9550XT w dniu zakupu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi