janio Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Dziś na WP zobaczyłem taką informację: Zespół The Jet Set z piosenką "Time To Party" będzie reprezentował Polskę podczas 52. Konkursu Piosenki Eurowizji 2007, którego finał zaplanowany jest na 12 maja w Helsinkach. Zwycięzcę wyłoniono podczas Krajowego Finału Konkursu "Piosenka dla Europy 2007", który odbył się w sobotę w Warszawie w siedzibie Telewizji Polskiej. Pełna Teść The Jet Set - WTF?! Pierwszy raz słyszę tą nazwę, wiki mówi: "The Jet Set – zespół muzyczny powstały w Polsce w 2005 (...)" i wszystko jasne :mur: Dlaczego polski naród jest tak upośledzony muzycznie? Dlaczego na jurowizje nie pojedzie artysta który ma jakiś wkład w polską muzykę, choćby np. Myslovitz, Kajah, Krzyszof Krawczyk, Budka suflera, Anita Lipnica z Johnem Porterem, nawet nieszczęsne Bule Cafe. Chyba w naszym kraju nadeszły czasy kiczu i nieładu, bo jak takie coś ma reprezentować nasz kraj, to ja wysiadam... Tutaj kawałek, który będzie naszą wizytówką na Eurowizji KLIK :mur: Edytowane 5 Lutego 2007 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Powiem tyle juz po nas i możemy się pakować :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 The Jet Set - WTF?! Pierwszy raz słyszę tą nazwę, wiki mówi: "The Jet Set – zespół muzyczny powstały w Polsce w 2005 (...)" i wszystko jasne :mur:Ty tak serio, czy po prostu nie masz w domu radia ani telewizji? :wink: Dlaczego polski naród jest tak upośledzony muzycznie? Dlaczego na jurowizje nie pojedzie artysta który ma jakiś wkład w polską muzykęA czy to jakas róznica kto zajmie miejsce gdzies tak w drugiej połowie? Eurowizja, to jest takie cos, gdzie nie wygrywa ten co ma dobra piosenke, tylko ten czyja piosenka jest calkowicie inna od pozostałych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Eurowizja to wedlug mnie gigantyczna komercha. Tam nie wygrywa zespol ktory jest dobry ( w sensie muzycznym) tylko to co sie bardziej podoba wpada w ucho. A moze to byc jakis koszmar. Zobacz kto wygral w zeszlym roku, masakra. Ten utwor w sumie nie jest najgorszy. Muzycznie nawet niezly do tego dobra choreografia i mamy pieknie podana papke w sam raz na Eurowizje. Ta babeczka ma dobra skale glosu. Nie przypomina wam ktorejs z piosenkarek??:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Eurowizja to wedlug mnie gigantyczna komercha. Tam nie wygrywa zespol ktory jest dobry ( w sensie muzycznym) tylko to co sie bardziej podoba wpada w ucho. A moze to byc jakis koszmar. Zobacz kto wygral w zeszlym roku, masakra. ......... Masz coś do Lordi? ;) Sam na nich zagłosowałem. :razz: Ale zgodzę się z Tobą co do idei Eurowizji. Najczęściej zamiast głosować na najlepszą piosenkę, głosuje się po sąsiedzku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 ...Nie przypomina wam ktorejs z piosenkarek?? :> jakaś piosenka fergie? Tytułu nie pamiętam, ale jak pierwszy raz usłyszałem to brzmiało dokładnie jak jej :) tylko słowa stroszke inne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Hmmm... Wyciągając wnioski z poprzedniego roku powinniśmy wystawić Behemotha albo Vadera :twisted: ;) . Chociaż z drugiej strony Behemoth i tak jest juz najbardziej znanym i powazanym za granicą polskim zespolem, wiec byloby to nie fair w stosunku do innych :lol: Edytowane 5 Lutego 2007 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 und3r Masz całkowitą racje!! Powinniśmy wystawić coś oryginalnego, niepowtarzalnego coś szokującego. Zamiast tego wysyłamy kolejny zespół disco polo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 jakaś piosenka fergie? Tytułu nie pamiętam, ale jak pierwszy raz usłyszałem to brzmiało dokładnie jak jej :) tylko słowa stroszke inne :P Mialem raczej na mysli styl babeczki ktora spiewa i ijej glos a raczej sklae glosu. mozna powiedziec prawie jak Christina Aguilera :] No nic zobaczymy co bedzie na Eurowizji. Ale jak widac kontrowersyjne (ehhh ten kolerek wlosow) Ich Troje z zeszlego roku jakos nie przypadl do gustu ludziom. A moze nas nie lubia w Europie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Jezuuu coraz lepsze te zespoły mamy :/ Nawet o TAKIM CZYMŚ nie wiedziałem, a toto już na eurowizje jedzie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Po obejrzeniu fragmentów utworów polskich kandydatów nie miałem już odwagi oglądać sobotniego koncertu. Nasunęły mi się pytania - czy to jest festiwal piosenki anglojęzycznej czy co ? IMO eurowizja to szansa na zaprezentowanie kraju, jadąc tam powinniśmy śpiewać w naszym języku i zaprezentować się w sposób ciekawy dla obcokrajowców, a nie wyskakiwać z teledyskiem z mtv czy vivy ... Kolejna rzecz - skąd oni ich biorą ? :blink: Pierwszy raz o nich słyszę (nie chodzi mi tylko o Jet Set...), a tu "gwiazdy" na eurowizji mają nas kompromitować. Szczerze żałuję, że mając spory wybór naprawdę ciekawych artystów, po raz kolejny wybór jest co najmniej śmieszny. Jeżeli takie ma być podejście ludzi odpowiedzialnych w Polsce za eurowizję, to może powinniśmy łaskawie zająć się czymś innym niż śpiewanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Dlaczego polski naród jest tak upośledzony muzycznie? Dlaczego na jurowizje nie pojedzie artysta który ma jakiś wkład w polską muzykę, choćby np. Myslovitz, Kajah, Krzyszof Krawczyk, Budka suflera, Anita Lipnica z Johnem Porterem, nawet nieszczęsne Bule Cafe. Chyba w naszym kraju nadeszły czasy kiczu i nieładu, bo jak takie coś ma reprezentować nasz kraj, to ja wysiadam...Piosenka mi się nie podoba, ale IMO to ma większe szanse na pierwszą dziesiątkę niż K.Krawczyk itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Eurowizja to tak naprawde festiwal dla 3-cio rzednych wykonawców, idea tego przeglądu piosenki już dawno padła, wieć jak można sie skompromitować na festiwalu w którym sam udział można uznać za kompromitacje?? @paulo Nie znasz naszej strategii, u nas specjalnie wysyłalją najgorsze dno bo boją sie że jeszcze wygrają i trzeba to będzie u nas zorganizować a tak za bardzo to nie ma gdzie. Górniak kiedyś o mało nie przysporzyła nam tego problemu Edytowane 5 Lutego 2007 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) A już myślałem że nic nie przebije... jak mu tam bylo..... coś z delfinem. Edytowane 5 Lutego 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Iwan i delfin ;p (glupia nazwa, szkoda ze nie Mietek i bizon) Ten zespol polski nie jest nawet zly... ale raczej nie ma szans na wygrana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Dziś na WP zobaczyłem taką informację: Pełna Teść The Jet Set - WTF?! Pierwszy raz słyszę tą nazwę, wiki mówi: "The Jet Set – zespół muzyczny powstały w Polsce w 2005 (...)" i wszystko jasne :mur: Myslovitz, Kajah, Krzyszof Krawczyk, Budka suflera, Anita Lipnica z Johnem Porterem, nawet nieszczęsne Bule Cafe. Tutaj kawałek, który będzie naszą wizytówką na Eurowizji KLIK :mur: chłopak poza myslovitz to ja nie wiem co widzisz w tych ,,staruszkach'' :lol: . Według mnie The jet cos tam to dobry wybór :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Coz, jaki festiwal, taki wykonawca :P Sam kawalek moim zdaniem nie jest taki tragiczny, choc wysokiego miejsca mu nie wroze. Irytuje mnie troche nagla zmiana melodii w refrenie (IMHO taka melodia, jak w refrenie, powinna byc przez caly utwor, moze wtedy cos by z tego bylo). EDIT: co do wymienionych wykonawcow - ja ich na Eurowizji nie widze. Nie ta muzyka i nie ten poziom przede wszystkim (wystep w Eurowizji bylby IMHO artystycznym seppuku dla polowy wymienionych, bez wzgledu na wynik). Ogolnie mam wrazenie, ze Polacy za powaznie podchodza do tego calego festiwalu kiczu i tandety, jakim jest Eurowizja. Niestety brakuje nam jako narodowi samokrytyki i autoironii (wyobrazacie sobie, zeby to u nas Lordi wygral eliminacje?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (wyobrazacie sobie, zeby to u nas Lordi wygral eliminacje?).Przeciez jak bylo glosowanie to dalismy im max punktow;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Bardziej chodzilo mi o to, zeby u nas ktos w ogole zaproponowal cos takiego, zle sie wyrazilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witaj w krainie "iwana i delfina", "kalwiego i remiego" oraz innych producentow dzwonków na komórki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 jakaś piosenka fergie? Tytułu nie pamiętam, ale jak pierwszy raz usłyszałem to brzmiało dokładnie jak jej :) tylko słowa stroszke inne :P Dokładnie. Muzyka momentami jest idealnie zerżnięta z Here I Come, a te całe Time To Party to mix kilku piosenek Fergie. Oni zawsze naśladowali Black Eyed Peas. Pamiętasz ich pierwszy teledysk ? Prawie jak My Humps <_< Ale cóż ... chyba byli najlepsi, bo na Eurowizji bardziej liczy się show, a nie piosenka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...