Skocz do zawartości
schadow36

Czy Zasilacz Wpływa Na Jakość Dźwięku?

Rekomendowane odpowiedzi

schadow36 napisał(a):

Porównując jakiegoś sufiarskiego codegena do jakiegoś dobrego firmowego zasilacza czy bedzie różnica w dźwięku? na niektórych forach ta ludzie piszą nie wiem ile w tym prawdy ?

Oczywiście że ma wpływ, zwłaszcza jeśli zagłusza dźwięk z głośników ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ktore zasilacze maja slabe filtry co sie objawia czasami buczeniem w glosnikach jak ruszasz myszka czy tez podczas obciazonego dysku ;] pozatym chyba ciezko znalezc roznice ;] sama karta tez musi miec sensowne filtry by pozbywac sie takich zaklocen ;]

schadow36 napisał(a):

:lol2: akueat nie oto mi chodziło , bo jak wiadomo słabe zasilacze nie trzymają dorbze napięcia i niektórzy twierzą że te wachania napięć mogą wpłynąć jakoś na dzwięk , oczekuje poważnch odpowiedzi :unsure:

z tego co wiem to nie stosuje sie jakis super stabilizatorow dla wzmakow glownie wlasnie chodzi o to by usunac nie plywanie napiecia o ten 1v ale by usuna wyzsze harmoniczne z tego przebiegu ... Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolder napisał(a):

A czy przecietny PCet to sprzet audiofilski?

Audiofilia to w moim rozumieniu kupowanie kabli $1000 za metr i antywibracyjnych gałek na potencjometry $200 za sztukę :lol:.

BTW:

Pisząc przeciętny masz na myśli z promocji w super-markecie? Bo taka jest prawda...

Co do tematu:

Bynajmniej nie powinien w stopniu zauważalnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi