srekal34 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Witam. Mam teraz w układzie Kadeta, ejdnak planuję pewne modyfikacje i przy okazji mógłbym zmienić Kadeta na coś lepszego. Jak ma się jego wydajnosć w porównaniu do chłodnic Coolteka np.? Chodzi tylko o wydajność, estetyka, kompaktowość to sprawa pomijalna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Zalezy w jakim stanie ten kadet jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Hmm co masz na mysli? Czyściutki w srodku, żadnych dziur, czysty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 No to nic nie zyskasz, stracisz tylko kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Kadet będzie równie wydajny pod warunkiem że będzie czysty i będzie na nim szczelny shroud. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Ale równie wydajny docz ego? porównywalny z Cooltekiem 2x120? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Porównywalny do chłodznic o podobnych wymiarach. Czyli będzie wydajnieszy od firmówek 1 wentylatorowych 120mm, mniej więcej tak samo wydajny jak 2x 120mm, mniej wydajny od 3x120mm. Największą wydajność i tak da mu odpowieni shroud i dobry wentylator/wentylatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 czysty kadet z dobrym szroudem i deltą 120 jest tak samo wydajny jak bix3 + 3x delta 120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Dzięki za odpowiedzi ;) A więc Kadecik zostaje w układzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Poszukaj do niego wiatraka 14cm. Jest różnica w porównaniu do 1x 120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Poszukaj do niego wiatraka 14cm. Jest różnica w porównaniu do 1x 120. A jaka 14-tka jest cichutka (coś pokroju Fandera)? Na alledrogo jest kilka sztuk tylko którą wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 z tego co widziałem to zaróno Aerocool Streamliner jak i Aerocool Silver Lightning mają takie same osiągi...tylko pytanie czymś się jednak różnią...innych 140 chyba nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Jest jeszcze Ever Green Fan. Wersje 8,9 i 12 są ciche. No i Zaward, ale jest głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Kadet nie jest wydajnieszy! A przynajmniej nie zawsze :] Wiem co mowie - mam i kadeta i rekorda i chevette z DD. Teraz jade na Coolteku Dual 120. Prawda jest taka - jesli zalezy ci na wydajnosci i nie obchodzi ciebie to ze wentyl 120mm katuje Ci uszy na 1800 obr - zostawiaj kadeta. :] Powierzchniowo miazdzy wszelkie chlodnice dedykowane. ..Ale - jesli zalezy ci na ciszy - to taki dual 120 jest o niebo lepszym rozwizaniem - jest na tyle luzny, ze bezproblemowo skutecznie go przewentylujesz np. fanderkiem na 900 obr. Na kadecie to nie przejdzie - jest bardzo gesty i "rozwija skrzydła" przy wiekszych przeplywach powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Dokładnie - kadet jest bardzo gruby, a finy są gęściutko poukładane jeden przy drugim. Żeby go pożądnie przewiać trzeba tutaj mocnych wiatraków po obu stronach ;) Choć wydajnośc ma świetną. Ktoś kiedyś podobno robił "moda" na tym kadecie - mianowicie śrobuokrętem poszerzył światło międzxy finami. Prócowałem, zrobiłem to na 6 winach (3 dziurki, inaczej się nie dało - co drugi fin rozszerzałem). I... śrubokręt za gruby i nie właził do końca, więc nie rozszerzyłem tych kanałów całkowicie... Poza tym - bałem się że jakiś kanał pójdzie w cholere przez te zabawy ;) A tak jeszcze - od kadeta dużo "fajniejszą" chłodniczką jest opel rekord - jest tak samo wydajny, a węższy, dlatego można go zmieścić na TOP budy - dla mnie taki rekord jest idealną chłodniczką ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...