Wielki.Shu Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam,mam pytanko Mam podlaczonego do tv ( samsung LE S71B) kompa przez kabelek VGA. Chcialbym go podlaczyc przez kabelek DVI-->HDMI (a moze kabelkeim komponentowym?? Wlasnie kupilem karte graficzna taka przeciowke z S-Video dostalem razem z nia ) 1. Czy bedzie roznica w obrazie ? 2. Czy jest to wogole wykonalne? (moze glupie pytanie ale w instrukcji obslugi znalazlem tekie zdanie ktore mnie troche zdziwilo : "nie nalezy podlaczac zlacza HDMI/DVI do komputera PC (spowoduje to wyswietlanie pustego ekranu)" ??? Prosze o odpowiedz i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Dla mnie to najlepszym wyjściem jest poprzez DVI->HDMI ponieważ obraz wysyłany jest cyfrowo i nie musi przechodzić przez żadne przetworniki (jakoś tak to tam jest przy przesyłaniu przez D-Sub). Tak więc najlepiej przez DVI->HDMI, powinieneś wtedy uzyskać najlepszą jakość obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielki.Shu Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Tez tak sadze.. Tylko trapi mnie ten znaleziony text... "nie nalezy podlaczac zlacza HDMI/DVI do komputera PC (spowoduje to wyswietlanie pustego ekranu)" Nie wiem o co tu chodzi, a nie chcialbym wtopic jakby nie bylo paru ladnych zlotych na taki kabelek ktory nie bedzie dzialal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghost_dog Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 mam monitor lsd z wejsciem DB9-15 jak i DVI i powiem ze nie widze zadnej roznicy. a skoro nie widac roznicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Teoretycznie na DVI obraz powinienem być ostrzejszy i mieć ładniejsze barwy. Tak podają producenci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielki.Shu Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 To ze obraz jest lepszy przez dvi/hdmi to w sumie normalne... mnie bardziej trapi ten dziwny text o pustym ekranie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Ja polecam podłączenie VGA HDMI > DVI będzie działac poprawnie tylko, jeżeli twoja karta graficzna obcługuje kodowanie HDCP. W przeciwnym wypadku nawet jeżeli uzyskasz obraz będziesz miał problemy ze skalowaniem itp Poza tym HDMI obsługuje wyłącznie formaty telewizyjne czyli 480i, 480p, 576i, 576p,720p oraz ewentualnie 1080i, 1080p - nie obsługuje typowych rozdzielczości komputerowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Ja polecam podłączenie VGA HDMI > DVI będzie działac poprawnie tylko, jeżeli twoja karta graficzna obcługuje kodowanie HDCP. W przeciwnym wypadku nawet jeżeli uzyskasz obraz będziesz miał problemy ze skalowaniem itp Poza tym HDMI obsługuje wyłącznie formaty telewizyjne czyli 480i, 480p, 576i, 576p,720p oraz ewentualnie 1080i, 1080p - nie obsługuje typowych rozdzielczości komputerowych No ale przecież można ustawić niestandardową rozdzielczość :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) To prawda, że HDMI może mieć lepszą jakość acz powodować problemy (HDCP, rozdzielczości. overscan), więc jeśli VGA Cię zadowala jakością to zostań przy nim. A component całkowicie odpada. Ma gorszą jakość od obydwóch kabli. Edytowane 26 Lutego 2007 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...