ryba Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) W odniesieniu do newsa zamieszczonego na portalu wypowiadajcie sie jakiego jestescie zdania na temat postepowania wlasciciela w/w serwisu. Sajrus broni sie ale cos mu nie wychodzi, czas na fakty: - Wg. tego co napisal w tym temacie, za recenzje mialy byc wynagrodzenia, odsylanie sprzetu na koszt firm (czlowiek myslacy doszuka sie, ze chodzi o odeslanie sprzetu DO firmy, ale o tym za chwile) - Zasilacz ktory byl sprzedawany przez Sajrusa jest jednym z obiektow konfliktu: a) twierdzi ze go po tescie kupil! -> ale mi przykro ze PC-Tuning twierdzi co innego :] b) sprzedawl nie ze swojego konta na allegro -> smierdzi walkiem - Sajrus, a raczej On wraz z Devilinsiade probowali odkupic odemnie pozostalosci po serwisie Pctest (dawnie pccom.pl - tak wiem, wiem, prawie tam nic nie bylo, ale kazdy od czegos zaczyna), czyli domene i serwis. Tranzakcje przeprowadzilismy przez allegro, niestety gdy chlopaki dowiedzieli sie ze nie przekaze im namiarow na firmy z ktorymi trzymalem kontakt, jakos przestali sie odzywac i nie mieli zamiaru dokonczyc zakupu - troche to podejzane nieprawda?:) PMC upadlo, trudno. Mysle ze nie wiem ile razy Sajrus zmieni redakcje, nazwe serwisu, odkupi inne serwisiki, ba nawet zmieni nickto jestem pewien, ze zaden szanujacy sie sklep czy hurtownia nie wypozyczy wiecej sprzetu dla serwisu Sajrusa. A jakie jest wasze zdanie na ten temat? Prosze o kulturalne wypowiadanie sie :) Edytowane 6 Lutego 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Mnie niedawno proponował współpracę na gg. Warunki były zgoła inne niż napisał w wymienionym przez ciebie poście, tzn: Za recki wynagrodzenie będzie może, a może nie. O wysyłce i kosztach nic nie mówił. Zapytałem go o platformę testową, oczywiście takowa miała być w planach (w planach to ja mam też zakup np. Lamborghini i willi na Lazurowym Wybrzeżu :lol: ). Powiedziałem że w ostateczności mogę poprosić o udostępnienie takowej, ale serwis będzie musiał pokryć moje koszty z tym związane. Napisałem mu, że bez platformy testowej nie kiwnę palcem i kontakt się skończył jak się zaczął. Jestem ciekaw czy skończy się to jak z hard.pc Edytowane 6 Lutego 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Ciekawi mnie sprzedawanie sprzętu dostarczonego przez dystrybutorów :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 http://twec.bblog.pl/wpis,afera;szabli;czy...iotra,2013.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Już zaczynam rozumieć dlaczego do mnie pisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 no to niezly ziomus ... czemu ja nie wpadlem na pomysl sprzedawania kart graficznych mialem przeciez 8800GTX 8800GTS 7950GX2 7950GT 2x 7900GS 2x 7600GS 7900GS TOP i tak by jeszcze wymieniac tak z 10k bym nazbierał nie ? lol ... mi nikt nie płaci za arty i nie robie z tego afery ... ale jakby ktos mi zaproponowal takie cos jka wyczytałem na ktorejs z zalinkowanych stron (20gr za newsa) to rozesmialbym sie ;] zart jakis? a koles nie powazny.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Jeden wielki wałek, kiedys rozmawaiłem z kimś z naszego forum na temat Sajrusa, kilka razy u niego napisałem newsa, ale po tym co się dowiedziałem to odszedłęm. Jednak widze jakie tutaj wałki wychodzą. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Co wy wszyscy z ta afera? Paranoja :D Ja tam dla PMC pisze (rzadko bo rzadko, ale pisze) i jakos nigdy problemow z nikim nie mialem. Kogo jak kogo ale osoby postrone najmniej powinno obchodzic co sie dzieje ze sprzetem po testach - jesli firmy sie zgadzaja zeby zostaly w serwisie to moze Sajrus je sprzedawac. Jak ja godzilem sie na pisanie dla PMC to nigdy nie bylo mowy o zadnych gratyfikacjach, wiec dla mnie wszystko gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Hehe, zdaje sie że odpalali też podstronę z grami jakiś czas temu. Nawet im jeden txt podesłałem, spodobał się ale olałem to w ostateczności bo gdzie indziej skierowałem swoje kroki. Jak widać intuicja zadziałała :> Strona z reszta juz nie istnieje więc po ptokach. A tak w ogóle to mają wesoło w serwisie, i jaaaaka reklama :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 @ent Jeśli pasuje ci taki układ to co innego. Przecież nie będzie ci przeszkadzał jak mu nabijasz kabzę swoimi artykułami. Jeśli jednak robił w wała innych ludzi to jest to głęboko nie w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Dokładnie... Szkoda że takie afery w naszym kraju zdarzają sie tak często :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Dokładnie... Szkoda że takie afery w naszym kraju zdarzają sie tak często :? No coz a jaki mamy przyklad "z gory"?? bo ja widze sporo afer ze ten to zrobil to x lat temu a ten to. Tylko czeu to z reguly dotyczy przeciwnikow......... Nie chce wszczynac tu kolejnego tematu polityczne bo mnie skreca od tego c osie w tym kraju dzieje. To co zrobil wlasciciel PMC jest karygodne. Przeciez serwis sam w sobie generowal kase z reklam. Zastanawia mnie czy nie popsuje to mozliwosci dostawania sprzetu na testy. Pewnie skonczy sie tym ze aby dostac sprzet do testow trzeba bedzie wypelnic gore papierkow. Ehhhh co za kraj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Strona z reszta juz nie istnieje więc po ptokach. A tak w ogóle to mają wesoło w serwisie, i jaaaaka reklama :D A to to niby co? 2499208[/snapback] @ent Jeśli pasuje ci taki układ to co innego. Przecież nie będzie ci przeszkadzał jak mu nabijasz kabzę swoimi artykułami. Jeśli jednak robił w wała innych ludzi to jest to głęboko nie w porządku. Mi to nie przeszkadza ze komus kase nabijam, ja to robie dla zabawy i dla tego zeby miec jeszcze jakikolwiek kontakt z jezykiem polskim i pisaniem czegokolwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Wiadomo, jeśli ci chodzi tylko o samorealizację. Dla mnie jest to podejście profesjonalne, dobry artykuł za kasę lub sprzęt, normalne podejście ze wzajemnym szacunkiem dla obu stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 a mi to zalatuje tzw. konkurencja, czy wie ktos o co chodzi, moze poprostu jezeli taka sytuacja miala kiedys miejesce, "wpadla w ucho" jakiemus Panu z konkurujacego serwisu, ktorych teraz nawet nieda sie dokladnie zliczyc bo jest tego syfu od ch.. i jeszcze troche, a ten postanowail to wykorzystac i sprobowac uwalic PMC, taka jest moja opinia, tak jak napisal @ent pmc dziala dalej i nieswieci pustkami tak jak niektore serwisy, a to ze jakis "chloptas" wypuscil plote ktora sie rozeszla wcale nieznaczy ze musi ona byc prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 A to to niby co? http://pimpmycase.pl/news.php Strona kolka gospodyn wiejskich "Tecza" ? Mi to nie przeszkadza ze komus kase nabijam, ja to robie dla zabawy i dla tego zeby miec jeszcze jakikolwiek kontakt z jezykiem polskim i pisaniem czegokolwiek. Myślę, że Calebowi chodziło o to, że strona o GRACH już nie istnieje. Co do tematu, fakt, że wałków nie powinno być, jak i oszukiwania współpracowników/sprawiania, iż sprzęt znika. Natomiast jeśli dostawca sprzętu przystaje na to co się później z nim dzieje, to ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Myślę, że Calebowi chodziło o to, że strona o GRACH już nie istnieje. Widać kto czyta posty ze zrozumieniem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 witam odzywa sie kolejny redaktor pimpa- tak jak ent pisuje tak od czasu do czasu i na razie nie mam zastrzeżeń. Kasy z tego nie mam, ale zawsze moge sobie coś potestowac, czasem jak moje plany zakupowe zbiegają sie z możliwością testowania to po tescie mogę nieco taniej kupić daną rzecz od dostawcy. Mnie to pasuje. Do tego zawsze sie przydają prasówki na wszelkie targi i zloty :wink: Nie znam kulis tej całej sprawy, prawda leży pewnie gdzieś po środku jak zwykle i nie ma co toczyć piany. Poza tym takei publiczne pranie brudów jest nieco żenujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Natomiast jeśli dostawca sprzętu przystaje na to co się później z nim dzieje, to ok. Czesc firm nie kaze zwracac sprzetu. Przykladem niech bedzie ASRock i ich siedziby gdzies w Holandi..Mobo za 180 zl dane na testy nie bedzie wracac na ich koszt :lol2: O sytuacji sie nie wypowiadam. Na blogu bylo to i owo , ale wolalbym wysluchac 2 stron do konca. Choc sam fakt zasilacza daje do myslenia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 a mi to zalatuje tzw. konkurencja, czy wie ktos o co chodzi, moze poprostu jezeli taka sytuacja miala kiedys miejesce, "wpadla w ucho" jakiemus Panu z konkurujacego serwisu, ktorych teraz nawet nieda sie dokladnie zliczyc bo jest tego syfu od ch.. i jeszcze troche, a ten postanowail to wykorzystac i sprobowac uwalic PMC, taka jest moja opinia, tak jak napisal @ent pmc dziala dalej i nieswieci pustkami tak jak niektore serwisy, a to ze jakis "chloptas" wypuscil plote ktora sie rozeszla wcale nieznaczy ze musi ona byc prawda Nie zalatuje konkurencja, nie wpadla w ucho, nie postanowil wykorzystac, nie chce uwalic PMC, nie jest klamstwem i przede wszystkim nie jakis chloptas! To by bylo na tyle nie... ;-) Zauwaz prosze, ze w notce na moim blogu nie ma zadnych osobistych zaczepek czy odzywek w stosunku do P. Szabli. Co wiecej, nie wspomnialem nigdzie o Overclock.pl. Nie ukrywam, ze owszem mialem (czy mam) osobiste zatargi z Piotrem Szabla, ale... Wlasnie! W mojej opinii nie warto na goscia tracic czasu. Wszelkie incydenty oraz nieczyste zagrywki Sajrusa w stosunku do mojej osoby jak i vortalu Overclock.pl byly i sa nadal przeze mnie ignorowane. Owa notka jest wynikiem tylko i wylacznie tego, iz z bardzo wiarygodnego zrodla dowiedzialem sie, ze P. Szabla 'obrabia tylki' ludziom, ktorzy zdecydowali sie na odejscie z PimpMyCase. Fakt, faktem, watpliwe jest, aby jakas firma zasugerowala sie opinia P. Szabli, ale... Lepiej dmuchac na zimne. Z czasem mogloby okazac sie, ze to wlasnie owi 'uciekinierzy' sa wszystkiemu winni. Upadku PMC rowniez nie chce, poniewaz mam szacunek do czyjejs pracy. Chce jedynie, aby P. Szabla zobaczyl, ze niestety, ale nie moze robic wszystkiego na co ma ochote. Odnosnie konkurencji... Coz... Przykro mi, ze tak myslisz, poniewaz gdybys mnie znal, wiedzialbys, iz chetnie pomagam kazdemu, bo i ja sam korzystam z pomocy innych. Ponadto, zdecydowana wiekszosc vortali zyje ze soba w zgodzie i raczej nikt z nas nie mysli jakby tu wyeliminowac tego drugiego. Zreszta... Klania sie czytanie ze zrozumieniem - info o tym zawarlem we wspomnianej juz notce na swoim blogu. Wszystko z mojej strony. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Chyba niektórzy po prostu zapomnieli lub są tu na tyle krótko, że purepc też było wynikiem rebelii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Chyba niektórzy po prostu zapomnieli lub są tu na tyle krótko, że purepc też było wynikiem rebelii. a chcialbys zeby cala baza forum poszla sie kochac przez jednego idiote? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Nie zalatuje konkurencja, nie wpadla w ucho, nie postanowil wykorzystac, nie chce uwalic PMC, nie jest klamstwem i przede wszystkim nie jakis chloptas! To by bylo na tyle nie... ;-) Zauwaz prosze, ze w notce na moim blogu nie ma zadnych osobistych zaczepek czy odzywek w stosunku do P. Szabli. Co wiecej, nie wspomnialem nigdzie o Overclock.pl. Nie ukrywam, ze owszem mialem (czy mam) osobiste zatargi z Piotrem Szabla, ale... Wlasnie! W mojej opinii nie warto na goscia tracic czasu. Wszelkie incydenty oraz nieczyste zagrywki Sajrusa w stosunku do mojej osoby jak i vortalu Overclock.pl byly i sa nadal przeze mnie ignorowane. Owa notka jest wynikiem tylko i wylacznie tego, iz z bardzo wiarygodnego zrodla dowiedzialem sie, ze P. Szabla 'obrabia tylki' ludziom, ktorzy zdecydowali sie na odejscie z PimpMyCase. Fakt, faktem, watpliwe jest, aby jakas firma zasugerowala sie opinia P. Szabli, ale... Lepiej dmuchac na zimne. Z czasem mogloby okazac sie, ze to wlasnie owi 'uciekinierzy' sa wszystkiemu winni. Upadku PMC rowniez nie chce, poniewaz mam szacunek do czyjejs pracy. Chce jedynie, aby P. Szabla zobaczyl, ze niestety, ale nie moze robic wszystkiego na co ma ochote. Odnosnie konkurencji... Coz... Przykro mi, ze tak myslisz, poniewaz gdybys mnie znal, wiedzialbys, iz chetnie pomagam kazdemu, bo i ja sam korzystam z pomocy innych. Ponadto, zdecydowana wiekszosc vortali zyje ze soba w zgodzie i raczej nikt z nas nie mysli jakby tu wyeliminowac tego drugiego. Zreszta... Klania sie czytanie ze zrozumieniem - info o tym zawarlem we wspomnianej juz notce na swoim blogu. Wszystko z mojej strony. EOT. NIE powiedzialem ze chodzi akurat o Ciebie tylko napisalem, ze KTOS nie mialem na mysli konkretnej osoby, czy tez konkretnego portalu, patrzac na to co sie w polsce dzieje mozna stwierdzic taki fakt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Widać kto czyta posty ze zrozumieniem :>Sorry :D, zle przeczytalem Twojego posta :oops:, na swoje usprawiedliwienie mam tylko to ze wczoraj zaliczylem ostatni egzamin w tej sesji i mam juz wolne, wiec nieco podjarany tym faktem musialem nie do konca poprawnie zinterpretowac Twoj tok myslenia :D. Ponadto, zdecydowana wiekszosc vortali zyje ze soba w zgodzie i raczej nikt z nas nie mysli jakby tu wyeliminowac tego drugiego.Jestes pewien ze chodzi o polskie portale? :D bo ja jakos tej przyjazni nie widze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 @ ryba wiadomo że nie ,tego mógłbyś się domyśleć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 @ ryba wiadomo że nie ,tego mógłbyś się domyśleć To nazywanie tego rebelia jest nie na miejscu, ew potrzebna rewolucja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Nazywaj jak chcesz...ja wiedziałem o tym z pół roku wczesniej zanim sie to zdarzyło i mniej więcej znałem plany od "najwyższego źródła". Dla mnie była to rebelia. W pozytywnym znaczeniu oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 [ot] Coś nam te serwisy upadają. Niżej lub w ogóle giną tweak padł. teraz afera z PMC. ehhhhhh... szkoda troche. [/ot] poza tym mamy tu przykład idiotyzmu właściciela serwisu. Na co on liczył? Że się nie wyda? przecież było takie (duże) prawdopodobieństwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...