Olek Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Co sądzicie o tym pytanku chodzi mi przedewszystki o odopowiedź na nurtującą mnie myśl czy te nowe CELERONY są naprawnde taktowne tyle na ile wynika z nazwy i są równiez wydajne jak P4 (divx mp3) P.s jeśli chodzi o podkęcanie nowe celerony sa na rdzeniu P4 czyli powinny się podkęcać równiez łatwo poprawcie jak się mylę :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Nowe balerony sa chyba na tym starym rdzeniu nie ? nie interesuje sie odpadkami wiec niestety nie wiem. A co do wydajnosci to jest o wiele gorszy. Juz lepiej kup Celka T 1,4, albo AXP 1700+ - no albo P4 1,6A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBa Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Zdecydowanie zgadzam się z Szymonem - Celek chowa się do P4 - cache 512MB robi swoje, a w dodatku 0,18 Celka jest pewnym krokiem w tył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 cache 512kb :) a tak wogole celek 1.7 to chlam, lepiej juz brac p4 albo celka 1-1.4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 czyli różnica cenowa (około 230zł) nie rekompesuje mniejszej wydajności :?: :?: :?: ajeśli chodzi o tego celerona t 1.4 ile on kosztuje i czy mozna go kupic w Polsce no ale celeron Tualatim można jedynie wrzucić na płytę S_DRAM :cry: nowe na płyty pod P4 czyli DDr lub RIMM co myślicie o tym stary celeron kontra nowy czy jednak P4 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 jesli masz kase to wiadomo ze p4 ale tutaj liczysz procesor + pamiatki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 absolutnie nie kupuj celerka, lepiej 1.6a i podkrec na 2.5-2.6ghz, zaden celek na tyle nie pujdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Dobra ja rozwieje wasze watpliwosci bo przez kilka dni mialem oba procki... Platforma testowa Asus P4s333 128 DDR kingston GF 2 TI 64 TVOUT (jakis tam) No i owe procki... Pierwsze 2 To wyniki Celerona.. a na deser P4.. Teraz P4.. Co do krecenia to Ceka sioe prawie nie da.. poszedl (na standartoweym wiatraku.. zaledwie na 1,87) A zalacze jeszcewyniki p4.. ktory z marszu idzie na fsb 133 (nawet asusik go sam tak ustawia) To chyba rozwialo wszytkie watpliwosci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Oczywiscie FOTOSY sa moja WLASNOSCIA i bez mego pozwolenia ZABRANIAM ich publikowania... by pozniej nie byly na co drugim servisie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Oczywiscie FOTOSY sa moja WLASNOSCIA i bez mego pozwolenia ZABRANIAM ich publikowania... by pozniej nie byly na co drugim servisie.. Alesie ubawiłem. Wyniki z sndry mają rozwiewać wątpliwości - to chyba jakaś paranoja. Sandra sama w sbobie jest smiesznym benchmarkiem i może być co najwyżej pomocą w globalnej ocenie jakiegoś procka, tak na prawdę niewiele mówi o wydajności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 ale rotfl, ten celek 1.7 nie radzi sobie nawet z athlonem xp 1.4 przeciez to jest smieszne, o p4 to juz nnic nie owie to to jest jeszcze gorsze niz ten celek bez o/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Te wyniki sa gorsze od mojego C T1.2 pogonionego do 1.52Ghz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 sandra jest lewa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Celeronki to tzw: Odpady P4. Jak P4 nie przejdzie testow to nazywają go Celeronem (gdzies tak czytalem dosc dawno) Teraz juz chyba tak nawet nie jest bo robia te dwa procesory na roznych rdzeniach. Nowe celerony sa na Willmate (czy jakos tak) a P4 na Nortwood. Nortwood jest wydajniejszy o wiele, do tego o,13 microna jest tez o niebo lepsze od 0,18. JAk zobaczyłem testy Durona 1.3 a Celerona 1.7 to sie załamałem Duron wyprzedza prawie o 25% a nieraz o 50% Celerona!!!!! Nigdy nie kupie tego chłamu :) na www.tomshardware.pl (chyba były testy). Wracając do tematu czy Celeron 1.7 jest wydajniejszy od P4. Nie P4 jest wydajniejszy. Dziękuje za uwage 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Celeronki to tzw: Odpady P4. Jak P4 nie przejdzie testow to nazywają go Celeronem (gdzies tak czytalem dosc dawno)A jak myslisz ze jest w przypadku AMD i durona ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Celeronki to tzw: Odpady P4. Jak P4 nie przejdzie testow to nazywają go Celeronem (gdzies tak czytalem dosc dawno)A jak myslisz ze jest w przypadku AMD i durona ? Identycznie i nikt tego nie ukrywa, no oprocz ciebie i twojego celka - sadzisz ze to najlepszy procek pod sloncem. Zaraz sie dowiem, ze mojego tez na lopatki powala :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zakonczcie ta klotnie, bo to nie ma sensu. Kazdy wie ze celeron to shit i juz. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Porównywanie wydajności procków na podstawie wyników z sandry to najgłópsza rzecz jaką widziałem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zakonczcie ta klotnie, bo to nie ma sensu. Kazdy wie ze celeron to shit i juz. :)W bardzo oryginalny sposob chcesz zakonczyc klotnie. Albo jestes niedorozwiniety albo prowokujesz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zakonczcie ta klotnie, bo to nie ma sensu. Kazdy wie ze celeron to shit i juz. :)W bardzo oryginalny sposob chcesz zakonczyc klotnie. Albo jestes niedorozwiniety albo prowokujesz ? Czy któryś z Was nie może się wykazać odrobiną rozumu i przestać się nawzajem prowokować? A co to tego, że celeron to shit to się z tym zgadzam, ale nie do końca. Celki 300A były super :-) No i Tulipanki też są spoko, ale celki williamete są tragiczne (0.18um - LOL). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 jak intel to P4 a o celeronie 4 należy zapomnieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...